109 tunertje- hoe voorkeuzezenders instellen?

FM, AM, voor ieder wat wils. Tuners zijn nog steeds hot en Philips heeft een hoop mooie gemaakt.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

01 jun 2008, 17:59

Hoi,
ik heb op de rommelmarkt op de NDSM werf een 109 tunertje op de kop getikt voor een heel zacht prijsje. Ik krijg alleen de voorkeuzezenders niet ingesteld
ik doe: afstemmen op het gewenste station
store
voorkeuze 1

en dan wissel ik tussen 1 en 2, en dan heeft ie 'm dus niet opgeslagen. Wat doe ik fout, of is er iets stuk?
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11792
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

01 jun 2008, 18:53

Hoi Laurens,

Je moet inderdaad eerst op STORE drukken en dan op het nummertje, hoeft niet tegelijkertijd of lang. Als het bij de jouwe niet werkt, vrees ik dat het data opslag gedeelte defect is, dit is een vrij veel voorkomend probleempje bij deze tunertjes helaas. Mijne doen het allebei gelukkig wel nog (klop klop). Ik heb hier ook nog een slopertje staan, die gaat helemaal niet aan. Als je hem wilt hebben voor onderdelen of reparatie kan ik hem via Stijn bij je Reverbeo laten plaatsnemen (die heb ik vandaag gezien en gehoord, gaaf ding! Moet wel een flinke beurt met contactspray of IPA hebben).

Grt!
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

01 jun 2008, 21:01

Een extra tunertje heb ik niet nodig, dat neemt alleen maar ruimte extra in... En fixen kan ik het waarschijnlijk niet. Het is geen ramp, dan maar handmatig afstemmen.
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Robain!
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 apr 2008, 16:29

20 jul 2008, 15:32

Mijn 109 is ook een beetje vergeetachtig met de zenders.
Wat moet je vervangen, wil hij zijn geheugen weer behouden?

Groeten Robin
Plaats reactie