Welke CDR recorder ?

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

08 jan 2011, 21:44

Ik denk dat je veel meer kunt met een goede geluidskaart in je PC... Bewerken kan direct na het opnemen indien nodig, branden hoef je alleen te doen als je de CD altijd in een CD speler wil afspelen...
Voor 100 euro heb je een ESI Juli@. Naar keuze (wisselbaar) 6,3mm jack (gebalanceerd) of cinch in/uitgangen. Laat vele CD spelers achter zich, én kan nog hogere samplerates en bitbreedtes aan (192khz, 24 bit)
Bovendien is ie robuust gebleken, tegen capacitieve lekspanningen van ouwe radio's kan ie prima.
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7501
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

08 jan 2011, 23:38

Laurens schreef: branden hoef je alleen te doen als je de CD altijd in een CD speler wil afspelen.
Inderdaad Laurens, kwestie van principes ik zal het niet nog een keer herhalen om jullie niet te vermoeien - elders al leesbaar 8)
Algemeen geldt: met zon audiorecorder gaat het zoveel gemakkelijker, natuurlijker en onthaaster, bovendien moeiteloos meteen standaard bulletproof audiocd compatibel. Dan wil je al die gecompliceerde softwarenarigheid toch niet meer meemaken... tenzij je er hobby aan hebt natuurlijk. Ieder zijn meug ik ben zeer gelukkig met dat ding, voor niks gekregen via een collega.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9447
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

09 jan 2011, 09:09

Laurens schreef:Ik denk dat je veel meer kunt met een goede geluidskaart in je PC...
Voor 100 euro heb je een ESI Juli@.
Laurens, voor mij is het meer financieel dan principieel :wink: Zoals ik in het begin van dit topic al schreef is mijn huidige pc niet geschikt voor dit werk met z'n flut on-board geluidskaart. Een andere kaart die ik gekocht had wilde hij niet goed herkennen. Bovendien is de pc een oud en traag beestje, tijdens muziek opnemen kun je er niets anders mee doen. Nu heb ik voor slechts 15 euro een cd-recorder, kan relaxed cassettes overnemen en ondertussen op de pc over marktplaats en zo wandelen. De muziek ga ik zowel branden op cd (de pc zit niet aan een mooie geluidsinstallatie) als op een hd opslaan (als backup). Natuurlijk kun je veel meer met een snelle pc en een mooie geluidskaart, daarover geen discussie. Maar ik wil alleen maar cassettes overnemen. Die cd-recorder is prima, had al jaren geleden zoiets moeten kopen!
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
fietsenmaker
Berichten: 640
Lid geworden op: 23 jun 2008, 16:50
Locatie: Diemen

11 jan 2011, 21:52

Remi schreef:alleen een andere Eprom in de CDR880, hij heeft daarvoor een voetje dus er hoeft niet eens gesoldeerd te worden.
Jan van Vliet had die Eproms, misschien zijn er nog wel een paar
Beste Remi,

Weet je nog welke Eprom je heb geplaatst.

Groet,
Fietsenmaker
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9913
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

11 jan 2011, 23:15

jawel, hier een paar foto's van toen

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
deze gaat eruit

Afbeelding

Afbeelding
en deze er weer in
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Rob
Berichten: 480
Lid geworden op: 24 jun 2005, 23:49

12 jan 2011, 00:21

Laurens schreef:Ik denk dat je veel meer kunt met een goede geluidskaart in je PC...
Heb hier geen computers meer waar je een kaart in kan prikken en zou ook niet meer zo'n bak in de huiskamer willen hebben. Ook ik had eigenlijk al jaren eerder zo'n recorder moeten hebben!
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

12 jan 2011, 16:07

De mijne staat dan ook op mijn slaapkamer :)
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
Raicho
Berichten: 3246
Lid geworden op: 01 sep 2007, 15:51
Locatie: Zaandam
Contacteer:

12 jan 2011, 18:02

Je kunt ook een Shuttle in elkaar (laten) zetten. Mooie kleine kastjes en met 2 insteekplaatsen voor geluidskaart en betere video. Ik heb er zelf al 5 jaar ééntje. Zie de Shuttle website http://www.shuttle.eu
fietsenmaker
Berichten: 640
Lid geworden op: 23 jun 2008, 16:50
Locatie: Diemen

12 jan 2011, 20:27

Beste Remi,

Bedankt voor de foto's, maar ik kan niet zien welke e- prom (nummer) je ervoor heb terug geplaatst.

Groet,
FIetsenmaker
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11843
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

12 jan 2011, 21:46

Ik denk dat die eprom geprogrammeerd en wel ergens vandaan komt. Het nummer is dus niet relevant; de inhoud des te meer!
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9913
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

13 jan 2011, 01:49

juust 8)
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
fietsenmaker
Berichten: 640
Lid geworden op: 23 jun 2008, 16:50
Locatie: Diemen

13 jan 2011, 20:31

oke bedankt,

Ga eens op zoek naar zo'n ding
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9913
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

15 jan 2011, 19:28

Jan heeft de Eproms inmiddels weer te koop aangeboden 8)

http://link.marktplaats.nl/413237728
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
fietsenmaker
Berichten: 640
Lid geworden op: 23 jun 2008, 16:50
Locatie: Diemen

28 jan 2011, 23:04

Beste Remi,

Ik heb inmiddels contact gehad met Jan. Alleen deze heeft ze voor de CDR 880. Ik ben nu in het bezit van een CDR 870.
Uiterlijk zijn er geen grote verschillen zelfs van binnen zie ik geen verschil als ik jouw foto erbij pak.
Jouw foto is toch van een CDR880?
Hierbij mijn CDR870 foto. Kan jij oordelen of deze hetzelfde zijn zodat ik ook deze Eprom hierin kan plaatsen.

Groet,
Fietsenmaker
Bijlagen
IMG_0013.JPG
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9913
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

28 jan 2011, 23:23

Dat gaat volgens mij niet, ik meen dat destijds ook erbij vermeld was dat de Eprom voor een CDR880 wel in het voetje van de CDR870 past, maar dan NIET werkt.

mijn foto's zijn inderdaad van CDR880's

jammer dat je dan net niet de juiste recorder hebt hiervoor
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Plaats reactie