dikke voeding, gratuit

Ben je uitgekeken op je huidige collectie, of beginnen relatieproblemen op te spelen? Bied hier je MFB spulletjes aan de verzamelaars aan.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7501
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

18 jul 2019, 11:22

Iemand interesse in het afgebeelde gevalletje?

Wordt opgeruimd op onze vestiging Breda [edit Amsterdam dus], men meldt dit tegenwoordig even bij de elektrogrofvuilinzamelaar in de provincie :D
Aan de ammeter te zien is dit wel een serieuze stroombron alleen het voltage weet ik niet. misschien ergens op het net te vinden, dit zijn NDO apparaten (magnetisch penetrant onderzoek) van het merk Magnaflux. Ik heb al gevraagd of de yoke er ook nog bij is dan kan je leuk zelf scheurtjes zoeken in je brommerfreem (penetrant fluoriserende vloeistof en UV lamp nog wel nodig).

zelf transploft regelen dan wel ophalen in Breda. Eerste die serieus reageert mag m hebben.

[edit]
moderne versie zelfde spec: https://www.jwjndt.com/wp-content/uploa ... P-1500.pdf
Bijlagen
magnaflux voeding.jpg
magnaflux voeding.jpg (115.89 KiB) 2448 keer bekeken
Laatst gewijzigd door gromsound op 19 jul 2019, 21:47, 1 keer totaal gewijzigd.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
snameroc
Berichten: 4133
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

18 jul 2019, 11:58

Volgens mij is dat 2 volt 1000A ofzo
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7501
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

19 jul 2019, 21:47

1500 A, voltage niet bekend maar dat zal inderdaad vrij laag zijn.
Overigens ligt ie niet in Breda zo bleek mij heden maar in Amsterdam. Transploft naar breda of Hengelo is intern te regelen.
Blijft een week liggen daarna ter stort.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Rob
Berichten: 480
Lid geworden op: 24 jun 2005, 23:49

20 jul 2019, 00:31

Als je toch eens de spanning zou kunnen meten? Als die hoog genoeg is is dit misschien wel wat voor mijn vader.
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7501
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

20 jul 2019, 09:32

tja het ding ligt niet binnen mijn bereik en de aanbieder is een kantoorfrik.... kweenie of maandag iemand van de technische collegas daaro tijd heeft om dat na te meten. Tis omschakelbaar AC en DC zag ik al wel in de spec. Dat zal wel iets met vooraf het onderzoeksobject demagnetiseren te maken hebben.

wij gebruiken op ons lab zelf een yoke waar direct een 220 stekker aan zit, deze trafo zal wel voor op locatie zijn (veilige spanning <60V). Niet destructief onderzoek (NDO) is een vak apart, ik heb het van nabij meegemaakt.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2779
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

20 jul 2019, 10:04

ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7501
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

21 jul 2019, 11:17

inderdaad, alleen een ander metertje. Nog steeds geen voltage spec helaas.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Plaats reactie