CD 951 gaat niet open.

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Marcel B
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2016, 23:29

22 dec 2018, 11:09

Wel, heb ik weer... Mijn CD 951 gaat niet meer open, een tijdje geleden ook al eens gehad maar ging uit zichzelf weer over. Nu weer helemaal mis. Op het display doet hij gewoon wat hij normaal gesproken ook doet maar de lade blijft dicht. Je hoort de motor van de lade ook niet draaien. Net of er geen spanning naar de motor van de lade gaat. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Of eerst maar eens de bout opwarmen en e.e.a doorsolderen? Ik ben erg blij met het toestel dus hoop hem weer spelend te krijgen! Alvast dank voor eventuele suggesties.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1391
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

22 dec 2018, 11:20

Tray switch controleren en vervolgens even meten denk ik...
Voedingspanningen en controleren of R3606 en R3607 nog heel zijn

Afbeelding
Marcel B
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2016, 23:29

22 dec 2018, 11:37

Dank voor je snelle reactie, vanmiddag maar even het deksel lichten...
Hoewie Loewie
Berichten: 8364
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

22 dec 2018, 12:02

Hoi. Misschien een domme reactie maar is het ladetandwiel nog heel? Die dingen gaan allemaal kapot. Vervangers zijn gelukkig voor rond 10 euro te koop (inclusief nieuwe snaar).
Erres SX6290 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 Philips GF403 AG2230 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
MGf
Berichten: 563
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem

22 dec 2018, 13:43

Marcel geeft aan dat hij de motor niet hoort, dus dan denk ik dat het in de aansturing moet zitten, zoals Bram ook al suggereert.
De CD951 staat wel bekend om de slechte solderingen, dus misschien wel handig om de soldeerbout maar eens op te starten.
~ Mark ~
Soldeerbout, schroevendraaiers en een hamer.
Marcel B
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2016, 23:29

22 dec 2018, 14:56

Bij aankoop zijn het tandwiel en snaar reeds vervangen dus dat zou goed moeten zijn. De motor doet helemaal niets dus het zal in de aansturing zitten ben ik bang. Ik zal binnenkort de bout opstarten en mijn bevindingen hier plaatsen. Bedankt voor het meedenken!
Hoewie Loewie
Berichten: 8364
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

22 dec 2018, 14:59

Bij aankoop zijn het tandwiel en snaar reeds vervangen dus dat zou goed moeten zijn.
Nee, mits goed geplaatst zou dat het probleem niet moeten zijn.
Erres SX6290 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 Philips GF403 AG2230 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1996
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

22 dec 2018, 15:19

Ik heb hetzelfde probleem met mijn CD951, dus ik ben benieuwd naar jou bevindingen.
Marcel B
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2016, 23:29

22 dec 2018, 16:01

Ik laat het weten als ik iets heb gevonden!
Marcel B
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2016, 23:29

23 dec 2018, 12:37

Wel, ik ben weer een stapje verder. Ik heb handmatig de lade een stukje geopend door aan het tandwiel te draaien, nu werkt hij weer als vanouds. Zit er ergens een switch verborgen die het langzaam aan het opgegeven is?
snameroc
Berichten: 4053
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

23 dec 2018, 13:27

Dan denk ik eerder aan een dood punt in het motortje of dat het geheel te zwaar loopt om weg te komen. Volgende keer meten of er spanning op het motortje komt.
MGf
Berichten: 563
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem

24 dec 2018, 16:41

Dood punt in de motor zou inderdaad heel goed kunnen, heb dat ook al bij meerdere motoren in oudere Sony spelers gezien, dus dat zou bij een Philips ook kunnen.
Is redelijk makkelijk te testen met een regelbare labvoeding. Motor eruit en op de labvoeding aansluiten op lage spanning zodat die langzaam draait. Dan stopt die vaak op hetzelfde punt als je de as afremt. Als je dan de spanning opvoert, gaat die niet draaien, stroomopname is dan ook 0. Totdat je em een zwieper geeft.
~ Mark ~
Soldeerbout, schroevendraaiers en een hamer.
Plaats reactie