Grote blackout mei/juni 2018

In dit gedeelte lees je alles over werkzaamheden aan de website. Ook lees je over de laatste updates en kun je zelf suggesties voor verbetering/verandering doen.

Moderator: Moderators

Hoewie Loewie
Berichten: 8491
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

09 aug 2018, 18:24

Dat van die DNS is een goeie. Daar had ik nog niet aan gedacht omdat ik altijd de standaard instellingen laat staan.
Erres SX5685 SX6290 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 Philips GF403 AG2230 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Gebruikersavatar
cyrano
Berichten: 1214
Lid geworden op: 31 jan 2012, 21:57

09 aug 2018, 22:58

mae schreef:
09 aug 2018, 13:17
Bedoel je nou .na of .an? Want .an is opzich een bestaand tld (hoewel elcanet.an niet of niet meer bestaat) en past ook bij bitsbonaire. Anyway ik zie nu alleen .nl staan, dus wellicht volgt iemand dit topic of had zelf al gevonden dat er iets niet klopte.
Ik bedoel wat er staat. Had niet gedacht aan Antillen. Maar dat het tld wel bestaat, doet er niet toe, er is geen antwoord te verwachten van elcanet.an.

Allemaal erg slordig. Een DNS record hoort te kloppen. Moeilijk is dat toch niet?
snameroc
Berichten: 4134
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

10 aug 2018, 06:05

Voor mij wel.
Dat is net zo iets als zeggen een versterker repareren is niet moeilijk, voor mij niet voor andere wel.
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 6598
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

10 aug 2018, 08:14

Precies!
http://www.svema.info
Dynavox TPR-3 6N3P-EV voorversterker, ET-100+Teufel U.20, Theater 500. N4504, N4511, N4450, N2521, N2507, (1)408, 212, 312, 222, draaitafels +GP401/412 Mk2 Sh./MC-3. CD204, CDF200. NAD C352, C422, C521BEE+FB820. 22RH743+22RH544/79R
mae
Berichten: 4455
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

10 aug 2018, 21:48

cyrano schreef:
09 aug 2018, 22:58
Ik bedoel wat er staat. Had niet gedacht aan Antillen. Maar dat het tld wel bestaat, doet er niet toe, er is geen antwoord te verwachten van elcanet.an.

Allemaal erg slordig. Een DNS record hoort te kloppen. Moeilijk is dat toch niet?
Slordig: zonder meer! Ik vroeg het omdat je zowel .na als .an had geschreven. De gedachtengang achter bitsbonaire als secondary nameserver kan ik opzich volgen, maar dat lijkt me een door de hoster verkeerd begrepen 'best practice' maatregel.
Laatst gewijzigd door mae op 10 aug 2018, 21:52, 1 keer totaal gewijzigd.
mae
Berichten: 4455
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

10 aug 2018, 21:50

snameroc schreef:
10 aug 2018, 06:05
Voor mij wel.
Dat is net zo iets als zeggen een versterker repareren is niet moeilijk, voor mij niet voor andere wel.
Klopt! Ik geloof ook dat je de mensen die er iets meer van weten, eraan kunt herkennen dat ze zich iets meer aan zulk gepruts ergeren dan de mensen die het niet weten.
Gebruikersavatar
cyrano
Berichten: 1214
Lid geworden op: 31 jan 2012, 21:57

11 aug 2018, 20:19

mae schreef:
10 aug 2018, 21:48
cyrano schreef:
09 aug 2018, 22:58
Ik bedoel wat er staat. Had niet gedacht aan Antillen. Maar dat het tld wel bestaat, doet er niet toe, er is geen antwoord te verwachten van elcanet.an.

Allemaal erg slordig. Een DNS record hoort te kloppen. Moeilijk is dat toch niet?
Slordig: zonder meer! Ik vroeg het omdat je zowel .na als .an had geschreven. De gedachtengang achter bitsbonaire als secondary nameserver kan ik opzich volgen, maar dat lijkt me een door de hoster verkeerd begrepen 'best practice' maatregel.
Sorry. Typo.

De setup lijkt wel OK. Ze hebben bv. 3 DNS servers, ipv de vereiste 2.

Ik denk dat de fouten restjes zijn van een andere/vroegere configuratie. Mogelijk een DNS in de Antillen om daar wat snelheid te winnen. Als je een Nederlands site bezoekt vanop de Antillen en de DNS zit ook in Nederland scheelde dat vroeger enkele seconden. Nu is de pijp naar de Antillen groter, denk ik en dus is de winst veel minder.

Maar dat is makkelijk te verhelpen voor wie aan de setup van de DNS kan. Even een mailtje van Thomas naar de provider helpdesk zou moeten voldoende zijn.

En volgens What's my DNS, is mfbfreaks momenteel ook niet bereikbaar vanuit Aken:

https://www.whatsmydns.net/#A/mfbfreaks.com

En ook een andere test toont diezelfde fouten:

https://intodns.com/mfbfreaks.com

Overigens heb ik geen flauw idee waarom dit met sommige Windows PC's problemen geeft en met andere niet. Ik heb alleen een tijd geleden een dergelijk probleem gehad met Windows/Telenet gebruikers uit Belgisch Limburg icm een Nederlandse hosting provider.

Het rare was dat mensen met meer dan één computer in huis de sites konden zien op sommige computers en niet op andere. Ik ben dat ter plaatse gaan bekijken, maar die PC's waren zo rommelig dat ik het foutzoeken opgegeven heb. Ik heb de PC's een andere DNS instelling gegeven (ik dacht Google DNS) en dat werkte wel. Maar daarmee is het probleem niet overal weg.

Ik had liever een algemene oplossing, maar zowel de hosting provider als Telenet bleven wijzen naar een transit provider als de "schuldige". Flauw, natuurlijk, want zij moeten die dan contacteren.
Plaats reactie