Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
cluseau
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 nov 2017, 10:10
Contacteer:

07 dec 2017, 18:03

hallo frans

ik heb Q207 en Q206 eruit gehaald 2 nieuwe weerstanden er in en PERFECT.
Mooi :clap:

For the record, welke weerstanden heb je vervangen?

En heb je getest zonder Q207 en Q206?
mvg
Frans.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 18:22

ik heb die weerstanden vervangen die van 0.18 ohm.
en heb hem getest zonder de torren.
maar ik zat de denken die q207 en q206 .heb het even gezien met de pinout .is het anders zou ik dan de emmitor en basis moeten omdraaien ? omdat de bf472 PNP is en de BF471 NPN
Laatst gewijzigd door lagardy op 07 dec 2017, 18:31, 2 keer totaal gewijzigd.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 18:25

het zijn de 2 eindblokken die niet goed zijn
Gebruikersavatar
cluseau
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 nov 2017, 10:10
Contacteer:

07 dec 2017, 18:32

ik heb die weerstanden vervangen die van 0.18 ohm.
en heb hem getest zonder de torren.
maar ik zat de denken die q207 en q206 .heb het even gezien met de pinout .is het anders zou ik dan de emmitor en basis moeten omdraaien ?
Kijk, dat is goed om te weten voor de volgende. Q206 en 207 kunnen er dus gewoon uit.


Je weerstanden waren dus idd defect. Weet je dan hoe het kan dat je 0.04 Ohm hebt gemeten? Niet dat het uitmaakt maar ik zou er benieuwd naar zijn. Toch niet in de schakeling gemeten he, dat is nooit te vertrouwen.


Als je de tor voor je houd met pinnen naar beneden en de opdruk naar je toe dan is het vlnr ECB.
Moet je ook kunnen meten trouwens. De aansluitingen in de print weet je!....toch?
mvg
Frans.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 18:47

hallo frans
ooo ik zie het al de BF 472 is ook een PNP tor.
en die weerstanden heb ik gemeten met een digitale multimeter die gaf die waarde aan.
ik naar de electronica zaak hij ook gemeten en jawel ook die waarde van 0,4 ohm.
ook met een digitale meter.
ik ga zometeen weer die torren er in zetten .ik laat het even weten hoe het dan is.
Gebruikersavatar
cluseau
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 nov 2017, 10:10
Contacteer:

07 dec 2017, 18:58

hallo frans
ooo ik zie het al de BF 472 is ook een PNP tor.
en die weerstanden heb ik gemeten met een digitale multimeter die gaf die waarde aan.
ik naar de electronica zaak hij ook gemeten en jawel ook die waarde van 0,4 ohm.
ook met een digitale meter.
ik ga zometeen weer die torren er in zetten .ik laat het even weten hoe het dan is.
Let wel op, je kan ze niet wisselen hoor. De PNP BF472 moet onder de speakerlijn aan de negatieve voedingskant.

De NPN BF471 moet boven aan de positieve kant.

De weerstand kan natuurlijk wel goed zijn maar als je dik 9V er over meet zat hij gewoon los in de print. Andere mogelijkheden zijn er mi niet. Een dergelijke kleine weerstand kan zo'n vermogen domweg niet verwerken.
mvg
Frans.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 19:08

ik kan geen fotos versturen jammer is dat
Gebruikersavatar
cluseau
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 nov 2017, 10:10
Contacteer:

07 dec 2017, 19:13

ik kan geen fotos versturen jammer is dat
Neem je mijn directe mail. Staat vermeld in de site onder mijn avatar.
mvg
Frans.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 19:32

hallo frans .

mooie site ziet er goed uit heb hem al op geslagen.

heb de torren er in gezet en jawel hoor perfect .even afgeregeld op 45 millivolt .
u bent een topper .

nu bezig met het volgende blokje .
Gebruikersavatar
cluseau
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 nov 2017, 10:10
Contacteer:

07 dec 2017, 19:41

hallo frans .

mooie site ziet er goed uit heb hem al op geslagen.

heb de torren er in gezet en jawel hoor perfect .even afgeregeld op 45 millivolt .
u bent een topper .

nu bezig met het volgende blokje .
Even voor de duidelijkheid, die torren waar je nu mee bezig bent hebben geen invloed op die 45mV ofwel de ruststroom.

Zij zorgen er slechts voor dat de eindtrap bij volle uitsturing niet gaat clippen, vandaar dat de eindtrap zonder die torren gewoon werkt. Tenminste dat verwacht ik van die schakeling. Misschien kan iemand dat bevestigen of lees het manual door, ik zat gewoon ff in het schema te kijken. Van Philips weet ik nog dat zij de werking van het gebouwde uitvoerig beschreven.

De werking van deze torren bekijk je dan op de scoop. Je uitgangssignaal zou dan bij het berijken van de maximale amplitude de uitsturing van de drivers begrenzen waardoor het uitgangssignaal niet kan clippen.

Misschien weet je dat een clippende eindtrap de doodsteek voor je speakers is/kan zijn.
mvg
Frans.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 20:35

het andere blokje doet het ook hoor.
kan nu de rust stroom niet instellen gaat even op zoveel millivolt dan gelijk naar 0 volt.hij wordt niet warm .
hij doet het gewoon op 2 kanalen.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

07 dec 2017, 20:52

dus waren het toch de weerstanden van 0,18 ohm
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

08 dec 2017, 08:30

een halve kant wordt een beetje warm van een blok .
maar zie ook dat R226 = 1K. een aardige opdonder heeft gehad toen.dat is ook die kant die een beetje warm word.
misschien kan ik daarom geen rust spanning meten op dat blok
Gebruikersavatar
cluseau
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 nov 2017, 10:10
Contacteer:

08 dec 2017, 09:03

een halve kant wordt een beetje warm van een blok .
maar zie ook dat R226 = 1K. een aardige opdonder heeft gehad toen.dat is ook die kant die een beetje warm word.
misschien kan ik daarom geen rust spanning meten op dat blok
Meet in bedrijf even de spanning tussen kathode van D205 en anode D206. Deze moet liggen tussen 2V en 2.8V. Bij 2.8V zal er een flinke stroom lopen.
mvg
Frans.
lagardy
Berichten: 33
Lid geworden op: 31 aug 2017, 09:09

08 dec 2017, 09:44

nog niet gemeten .maar wel die weestand vervangen van 1 K.
en jawel ik kan nu de rust stroom instellen.
Plaats reactie