internetradio ergens inbouwen?

Hier kun je terecht met alle vragen, opmerkingen en suggesties wat betreft losse Philips units. Een interessant project gebouwd of op zoek naar specs? Meldt U hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 08:02

Hoi allemaal,

misschien een raar onderwerp hoor en als U ervan gruwt moet u het vooral zeggen :) - ik kan het me voorstellen.. :)

Maar ik ben al een tijdje van plan een internetradio (waar ik vaak naar luister) in te bouwen in een wat mooier ouder systeem. De internetradios die je kunt kopen passen meestal voor geen meter bij je bestaande mooie installatie..

Een oplossing is natuurlijk ergens wegproppen. Maar ik vroeg me af het iemand mooi gelukt is zon wifi radio in te bouwen in een andere behuizing, laten we zeggen van de 900 serie ofzo. Of nog een ander, voor mijn parts een buizenradio ....ok .ok ik draaf wat door.

ben zelf zon beetje van de plan de oude behuizing van een inmiddels vervangen 900 serie CDspeler te voorzien van een nieuwe inhoud: of de KPN wifi radio, of een Freecom Musicpal... en die dan vrolijk bovenop de rest van 900 toren te zetten.

Heeft iemand hier ervaring mee of is het een volkomen belachelijk idee?
Zijn er nog technische toestandjes die je tegenkomt? of ben ik echt de eerste die het verzint? zal toch niet..

groeten,

Bert
Harrie
Berichten: 9403
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

05 nov 2014, 09:08

is wel een goed idee, als je die in je bestaande set wilt integreren.
moet wel kunnen denk ik.
struikelblokjes worden de bediening ( knopjes ) en display.
of kun je de display uit de internetradio apart hangen en achter het venster monteren ?
grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 10:42

Nou Harrie, daar heb je gelijk in. Maar de bediening is nogal beperkt: als je hem aanzet is het gewoon een aan uit schakelaar aan de achterkant. die wil ik dan vervangen door de aan uit van de stukke CD speler. want die doet het nog wel :)

Verder is de hele bediening via een afstandsbediening.. van KPN ok. maar die moet ik ook nog kunnen spuiten ..haha.
of ik gebruik toch de Freecom Musicpal, die kan ik bedienen met mijn smartphone (Andropal appje)

Zo is hoe ik het nu heb staan, en dat vind ik dus geen gezicht eigenlijk:

Afbeelding

en dit is dan zon beetje de bedoeling. waarbij aangetekend dat de display wat donkerder zal uitvallen door het rookglasplastic van de display van de kapotte cd speler:

Afbeelding

knip en plak gaat makkelijker dan in het echt...

Bert
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 nov 2014, 11:26

Die AB heb ik ook! RC790 hè... 8)

Persoonlijk vind ik internetradio of DAB+ niet passen bij de kwaliteit van de 900-serie, het is allemaal gecomprimeerde en overstuurde bagger en daar luister ik niet naar op zo'n goede installatie. Maar dit terzijde.

Het lijkt me niet zo moeilijk om dat KPN-ding uit mekaar te halen en de printjes in een 900-apparaat te schroeven en de aan/uit-knop daar is ook wel iets voor te verzinnen, lees: ombouwen.
Harrie
Berichten: 9403
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

05 nov 2014, 11:46

ik zie het al: dat gaat je wel lukken :wink:
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 11:57

movieman schreef:Die AB heb ik ook! RC790 hè... 8)
Klopt helemaal, mooi dat je hem herkent.. Een fraaie AB, behalve dat ik er nog in geslaagd ben een gebruiksaanwijzing te vinden. Heb jij die? Op dit moment doet veel het, behalve de hard / zacht knoppen. Daar gebruik ik een andere AB van Philips voor. Ik heb de originele helaas niet die bij de set zit. Ooit gehad maar weggeraakt met een al te rigoreuze opruiming..
movieman schreef:Persoonlijk vind ik internetradio of DAB+ niet passen bij de kwaliteit van de 900-serie, het is allemaal gecomprimeerde en overstuurde bagger en daar luister ik niet naar op zo'n goede installatie. Maar dit terzijde.
Je hebt wel gelijk, behalve voor sommige zenders die op 320 kbps uitzenden, zoals Avro Baroque . Dat klinkt best wel acceptabel. Maar zodra je naar lagere bandbreedte zenders gaat ben ik het helemaal met je eens. Af en toe moet Q muziek op hier thuis.. en sja..
movieman schreef:Het lijkt me niet zo moeilijk om dat KPN-ding uit mekaar te halen en de printjes in een 900-apparaat te schroeven en de aan/uit-knop daar is ook wel iets voor te verzinnen, lees: ombouwen.
denk dat ik het maar gewoon ga proberen.
Andre
Berichten: 31
Lid geworden op: 05 okt 2011, 10:17

05 nov 2014, 12:53

Ik heb 1,5 jaar geleden de print van een Logitech Squeezebox Classic 3 mediaspeler ingebouwd in een behuizing van een sloop-CD 950 (dit type vanwege de benodigde hoogte voor de Squeezebox print). De speler helemaal leeggehaald (behalve de delen die uit het front steken zoals aan/uit schakelaar, volume regelaar etc.). Frontje van de CD lade vastgelijmd op het front. Houten blokje achter het front geplaatst met een smal freesrandje waar de print rechtop in kan staan en dit zo gepositioneerd dat het display op de juiste plaats staat; vastplakken en klaar. Mocht de speler ooit defect raken dan is de print in 10 minuten te vervangen voor een andere (ik hou een reserve in voorraad). Voordeel van deze oplossing is dat er aan de Squeezebox niets gesoldeerd of aangepast hoeft te worden. Gewoon aansluiten intern met kabels (alle connectors zitten vast gemonteerd op de Squeezebox print) en die door de achterzijde naar buiten voeren (nog mooier zou zijn om dit intern te bekabelen naar chassisdelen op het achterpaneel maar dat is voor de optische aansluiting een uitdaging). Het lettertype en intensiteit van het display kunnen softwarematig worden ingesteld dus "het lijkt net echt" :D . Aan/uit schakelaar is niet nodig omdat de Squeezebox altijd stand-by staat en met de afstandsbediening (de ir-AB ontvanger werkt gewoon door het display van de 950) wordt ingeschakeld. Ik zal vanavond proberen een foto met werkend display te plaatsen.
DSS 940, DSS 930SE, DSC 950, Antimode 2.0, Squeezebox, N4510, Project Phonobox USB, Rega Planar 3
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 nov 2014, 13:40

Ik heb de RC790 nieuw gekocht ergens in de prehistorie dus ja ik heb alles erbij, zelfs nog de programmeerkaart en de originele verpakking. Ik kan de gebruiksaanwijzing wel voor je inscannen als ik eventjes tijd heb... Na al die jaren kan de AB wel gek gaan doen vanwege viezigheid tussen de knopjes en de print en ook zijn de elco's meestal versleten, ik heb ze vervangen, zie hier...
Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 14:39

movieman schreef:Ik heb de RC790 nieuw gekocht ergens in de prehistorie dus ja ik heb alles erbij, zelfs nog de programmeerkaart en de originele verpakking. Ik kan de gebruiksaanwijzing wel voor je inscannen als ik eventjes tijd heb... Na al die jaren kan de AB wel gek gaan doen vanwege viezigheid tussen de knopjes en de print en ook zijn de elco's meestal versleten, ik heb ze vervangen, zie hier...
wow dat zou perfect zijn! want ik heb me gek gezocht om een pdf ergens te downloaden maar helaas..
Ben benieuwd en fijn dat je die moeite wilt nemen! Zal naar je elco tips kijken, maar eigenlijk doen alle knopjes het wel behalve de hard en zacht. ik heb hem nog niet open gehad om die contacten te reinigen ofzo.. Geen idee of dat wel kan zonder de boel stuk te maken..

Bert
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 nov 2014, 14:45

Als je niet weet hoe je hem open moet maken dan kun je dat beter niet doen, lees hier: geen geweld gaan gebruiken, wrikken met schroevendraaiers e.d... :shock:
Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 15:59

movieman schreef:Als je niet weet hoe je hem open moet maken dan kun je dat beter niet doen, lees hier: geen geweld gaan gebruiken, wrikken met schroevendraaiers e.d... :shock:
Klopt. schroefje eraf aan de achterkant. klepje kan eraf met beleid. Maar dan kom ik niet verder. Dus weer dicht gemaakt.
Alles doet het immers, behalve de volume up en down. dat is jammer maar de wetenschap hoe ik hem op learn kan zetten, kan hij misschien de werkende volume beams van een andere ab overnemen op een programmable knopje...

althans dat is mijn hoop.

of toch maar weer op zoek naar de originele AB van de 900 set..

edit: zojuist nog met mijn digitale fototoestel naar de lampjes gekeken en alle knopjes geven een vrolijk infrarood beampje maar de volume up en down niet, dus toch wel degelijk wat aan de hand met viezigheid ofzo...?
Laatst gewijzigd door Bert Noord op 05 nov 2014, 16:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 16:01

Andre schreef:Ik heb 1,5 jaar geleden de print van een Logitech Squeezebox Classic 3 mediaspeler ingebouwd in een behuizing van een sloop-CD 950 (dit type vanwege de benodigde hoogte voor de Squeezebox print). Ik zal vanavond proberen een foto met werkend display te plaatsen.
Lijkt me hardstikke leuk! Ben benieuwd!
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3686
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

05 nov 2014, 16:12

Kijk eens hier wat ons aller Gromsound gemaakt heeft! :D
Daar moest ik meteen aan denken, toen ik dit topic las.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH621, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH521, 22RH551, 22AH762.
Weergevers: ADK2525, N6320, 2X N6330, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 nov 2014, 16:28

Schoonmaken is een vak apart, aan de onderkant van de knopjes zit koolstof en op de print is een goudlaagje aangebracht. Je mag absoluut geen contactspray of ander agressief spul gebruiken. Het rubberen matje met de knopjes kun je het beste in een sopje doen, voor de print gebruik je een wattenstaafje met wasbenzine of spiritus (IPA zo je wilt).

Geef me je e-mail ff in PB voor de scans... Niet hier op het forum zetten!
Gebruikersavatar
Bert Noord
Berichten: 74
Lid geworden op: 22 sep 2014, 06:35
Locatie: Stadskanaal

05 nov 2014, 17:00

Nog even een vraagje, er zit hier zoveel kennis ... (niet om te slijmen hoor, maar het is gewoon zo)

ik heb de hele internetradio al bijna uit elkaar en het lukt me denk ik best wel om hem in te bouwen.
Maar..... er zit een vervelende flatcable die los moet en weer vast natuurlijk.
Nu heb je best wel een aantal types, de een gewoon lostrekken, de ander omhoog, dan weer vanafschuiven enzo..
Ik vraag me af of iemand weet hoe deze los moet - en weer vast :)

Afbeelding
Plaats reactie