Spectaculaire Quadrafonie CD set-- Lijst met LP's die ik heb

Wat beluister jij graag op je MFB's? Toevallig een geweldige oude of nieuwe artiest ontdekt? Deel hem hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

10 okt 2019, 08:57

Prachtig printje Johan! Zo tussen twee versterkers in te pluggen?
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1022
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

10 okt 2019, 22:57

@ Grom
He! daar wist ik niks van
Ik zie je nog maar zelden, het eerste deel van de schakeling is de eenvoudige uitvoering, hiervan kun je aftappen, met een kleine ingreep kun je ook de regelaars van de uitgangs-chip gebruiken.
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1022
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

10 okt 2019, 23:05

@ Plips
Zo tussen twee versterkers in te pluggen?
Zo is het wel opgezet, het is ook voorzien van een dimension regelaar, van volume- en balans-regelaars L/R voor, L/R achter en V/A.

De potmeters zitten niet op de print maar moeten een plek vinden in de behuizing.
mikey
Berichten: 1550
Lid geworden op: 07 aug 2016, 08:32
Locatie: Regio Roermond

11 okt 2019, 00:22

Das een interesant project :D
Bestaat er medicatie voor het stapel virus :?:
Helaas nog niet :pray:
Daarom dus veel Philips en JVC stapels die langzaam maar zeker groeien :shock:
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7438
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

11 okt 2019, 15:18

Wat voor voeding komt erin, nog steeds 20V DC?

Overigens heb ik van de week de mijne weer eens gebruikt, helaas spontaan kaduuk gegaan in 2 jaar onbruik (althans: 2 jaar niet beluisterd, hij zit vastbedraad in mijn huiskamer 521). Linkerkanalen zacht en vervormd (schor). Doorpompen van de diverse schakelaars en controle van aansluitdraadjes gaf helaas geen oplossing dus het is het decodertje zelf. ingaand signaal is oke (rechtstreeks vanaf de voorversterker en gewoon stereo klinkt normaal). chip zit ook niet los in het voetje en elcos zitten er niet op.

snik.... :cry:
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9288
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

13 okt 2019, 14:52

Pjottr, heb je mijn PB al gezien? Ik wil graag je Duitse SQ4 DSOTM even lenen om op te nemen :wink:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1245
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

13 okt 2019, 20:36

Avond, ik zet of stel het vraagje hier ook maar eens in t Quadro postje.
Ik wil mijn 832 met 4 mfb's meenemen naar de meeting voor een Quadro opstelling maar ik heb helaas geen 422 element met juiste naald en geen Quadro lp's ,wie zou die evt ter beschikking willen stellen ??

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

14 okt 2019, 10:35

Een 422 is niet nodig, een goede 412 met een elliptische (bijpassende) naald is voor SQ afdoende.

Ik heb nog niet geëxperimenteerd met andere goede HiFi elementen maar voor de digitalisering van SQ platen voldoet onze Denon DL103 prima, ware het niet dat de 832 niet zo'n sjiek element "vreet".
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1022
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

14 okt 2019, 22:24

André, heb je de voedingsspanning al gemeten?
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7438
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

15 okt 2019, 16:54

not yet, rechterkant klinkt normaal ze zouden toch gelijkop uit moeten vallen als de spanning te laag is?
er ligt een los voedingkje van 20V in de kast, alleen voor de decoder. staat op de 220V bij ingeschakelde versterker en DC wordt pas doorgeschakeld naar de print als je het knopje SQ drukt (dat is dus zeer zelden).

ik wou het hele ding uitbouwen en weer in zijn schroevendoosje stoppen om extern (bij jou) een keer te testen.
heb je nog din-cinch adapters? :lol:
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Plaats reactie