Ook nieuwe aanwinsten....

Wat beluister jij graag op je MFB's? Toevallig een geweldige oude of nieuwe artiest ontdekt? Deel hem hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 252
Lid geworden op: 30 mei 2006, 19:50
Locatie: Brunssum

12 aug 2009, 10:36

Het is onbegonnen werk om al mijn nieuwe nieuwe aanwinsten op elpee en cd hier verkondigen, ligt eraan wat ik tegen het lijf loop en dat is gelukkig veel, heel veel, maar er is er toch een die ik ff wil melden.
Dat is Kirvani Revisted van Marion von Tilzer. Wie? Ja inderdaad Marion von Tilzer. Had ik ook nooit van gehoord, tot op een zondagmorgen een week of wat geleden in het programma Vrije geluiden op TV. Meteen toen ik het hoorde vroeg ik ega om even te stoppen met allerlei herrie en dacht ik........ dat moet ik hebben en dat dan ook maar direkt, rechtstreeks bij die mevrouw besteld. Tja, soms heb ik dat wel eens :mrgreen:

Lastig te omschrijven wat het precies is, maar dit vond ik op internet (op internet zijn ook luisterstukken te vinden):

Bij het beluisteren van de cd ’Kirvani Revisited’ van Marion von Tilzer en haar ensemble is het aanvankelijk even lastig om herkomst van deze muziek te bepalen. De bron is Europees, er zijn klezmer- en jazzinvloeden en toch liggen de wortels liggen hoorbaar ook in India. Eén ding is meteen zeker: hier speelt een klein ensemble muziek die zonder opdringerig te zijn toch de aandacht trekt. Onder meer dankzij verleidelijke solo’s van diverse strijkers, alsof er onweerstaanbare, haast hypnotiserende stemmen zingen. Marion van Tilzer werd geboren in de Oostenrijkse Alpen. Ze studeerde piano in Amsterdam, begon daar te componeren, maakt daarnaast geïmproviseerde muziek en raakte in de ban van Indiase instrumenten en de raga, een vorm van improvisatie. De cd ademt de weldadige vrijheid waarmee ze deze zeldzaam geslaagde synthese van al die achtergronden tot stand heeft gebracht. Het is een collectie van vaak welluidende, wat meditatieve stukken, muziek voor een handvol strijkers, piano, klarinet, Indiase viool en de tabla, die zelfs verrassend goed mengt met de klokken van de Amsterdamse Zuiderkerk. Von Tilzer liet zich voor haar cd inspireren door ondermeer de geschiedenis van de oudtestamentische Bathsheba, een boeddhistische legende, de poëzie van de Amerikaanse Maya d’Angelou en de Duitse non Hildegard von Bingen. Elke compositie vertelt een bijzonder verhaal, zoals deze cd als geheel een bijzondere, haast mystieke vertelling vormt.

(Quote uit Klassieke Zaken)

:idea: luister eens, 'tis de moeite waard
Philips 551 /651
Aristona 5521 / 5621
Receiver Major Accoustics RS4020
Versterker Music Hall 25.2
Philips Bi Ampli radio
set 532'ers
set 544'ers
set MA Silver RX2
3x 212 TT
Thorens TD145
AKAI GX365D

En ook op twitter.... @lipsiaan
Plaats reactie