NSM4202a naar NSM4202 & NSM4002

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

15 jan 2017, 13:22

Omdat ik voor een CD202 , een NSM4202 nodig heb en die niet te krijgen zijn , dacht ik
, ik heb nog een NSM4202a vervanger die moet kunnen werken...
Ben even aan het puzzelen gegaan.

1. Het moet kunnen..
Afbeelding

2. de Experimenteer CD150 proof of concept.
Afbeelding

3. NSM4202a werkt als NSM4202.
Afbeelding

Nu nog de dubbelpunt op de punt van DS2 aansluiten.
En dan eens kijken hoe we dat netjes in een CD202 kunnen bouwen
en me eens verdiepen in KICAD.

Gr Bram
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 29 dec 2017, 08:37, 4 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

15 jan 2017, 14:35

Met Dip-Trace aan het stoeien....
Gaat best wel, ik denk dat ik maar een proto moet laten maken van de NSM4202 vervanger.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 29 dec 2017, 08:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Harrie
Berichten: 9368
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

15 jan 2017, 17:30

bramjacobse schreef:Met Dip-Trace aan het stoeien....
Gaat best wel, ik denk dat ik maar een proto moet laten maken van de NSM4202 vervanger.

Afbeelding
dat ziet er prachtig uit ! zelfs in kleine series niet duur als je het in het verre oosten laat maken.
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

15 jan 2017, 17:59

Harrie schreef: dat ziet er prachtig uit ! zelfs in kleine series niet duur als je het in het verre oosten laat maken.
Dankje wel , ik zal mijn dorpsgenoot ChromeMaximaII eens vragen waren hij de fa960 printjes heeft laten maken en er was iets met invoer rechten en douane kosten...

Maar in ben nog even bezig...want de maten van de NSM4202 is iets anders dan de NSM4202a.
Ik kon mijn testprint niet kwijt in de CD202...

Gr bram
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2350
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

15 jan 2017, 18:07

Tip van de dorpsgenoot: :mrgreen:

Als je ze laat maken bij itead, dan niet via DHL laten versturen maar via de reguliere post. Dan heb je het echt voor een drol vervaardigd en geleverd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

15 jan 2017, 18:26

ChromeMaximaII schreef:Tip van de dorpsgenoot: :mrgreen:

Als je ze laat maken bij itead, dan niet via DHL laten versturen maar via de reguliere post. Dan heb je het echt voor een drol vervaardigd en geleverd.
Dankje wel,

Ik moet even kijken of het allemaal netjes gaat passen op 40mm * 20mm. :think:
de NSM4202 is 5mm smaller dan de NSM4202a.

Gr Bram
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

15 jan 2017, 21:03

Besteld en nu afwachten of het gaat werken... :whistle:

Afbeelding
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 29 dec 2017, 08:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2350
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

15 jan 2017, 21:20

Dat heb je vlot gedaan!

:clap:
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

15 jan 2017, 21:49

ChromeMaximaII schreef:Dat heb je vlot gedaan!

:clap:
Als het werkt maak ik nog een nettere versie.
En iets groter SMD weerstand en SMD Condenstator en de opdruk aanpassen
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

16 jan 2017, 20:24

Kleiner lukt het me niet. : 40mm * 21/22mm i.p.v. de 40mm*20mm
Er zal wel een beetje gevijld moeten worden aan het plastic huisje waarop/in het display rust.

Afbeelding

Gr Bram
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 29 dec 2017, 08:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
David
Berichten: 5540
Lid geworden op: 05 dec 2012, 11:03
Locatie: Utrecht
Contacteer:

16 jan 2017, 23:14

Oh daar is plek zat om die 2mm nog wel te winnen.....

Moet het er boven af, of onder, of allebei een beetje?

Ik zie een uitdaging :)
MFB Collectie: Aanwezig...
Overige hobby's: flipperkasten, auto's, watersport, aquaria, zendamateur
mae
Berichten: 4205
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

19 jan 2017, 04:27

bramjacobse schreef:Kleiner lukt het me niet. : 40mm * 21/22mm i.p.v. de 40mm*20mm
Er zal wel een beetje gevijld moeten worden aan het plastic huisje waarop/in het display rust.
Als het nog kleiner moet zit je al snel op een 3e printlayer als ik het zo op het oog even zie. Is er niets met draadbruggen aan de achterkant te doen? Philips is daar zelf ook nooit vies van geweest.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

21 jan 2017, 07:25

mae schreef:
bramjacobse schreef:Kleiner lukt het me niet. : 40mm * 21/22mm i.p.v. de 40mm*20mm
Er zal wel een beetje gevijld moeten worden aan het plastic huisje waarop/in het display rust.
Als het nog kleiner moet zit je al snel op een 3e printlayer als ik het zo op het oog even zie. Is er niets met draadbruggen aan de achterkant te doen? Philips is daar zelf ook nooit vies van geweest.
Ik heb nog een net ietsjes kleiner versie gemaakt , de onderdelen zijn inmiddels binnen en wacht nu nog op de printjes die al wel verzonden zijn.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 29 dec 2017, 08:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1335
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

25 jan 2017, 19:08

Vanmiddag de test-printjes binnen gekregen..
Na het solderen en uitlijnen van de SMD chip en de 4 smd displays
werkt het op een klein foutje na prima ,helaas de time & track ledje's omgewisseld :oops:
Dat zal ik oplossen in volgende versie

1. voorkant
Afbeelding

2.achterkant
Afbeelding

Gr Bram
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 29 dec 2017, 08:38, 3 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

25 jan 2017, 19:52

Heb je keurig gesoldeerd. :bow-yellow:
Plaats reactie