Modchip's gezocht voor Philips CDR 870 en 880

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Edgar74
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 dec 2016, 12:32
Locatie: Fijnaart N-Brabant

16 dec 2016, 12:56

Eerst maar eens even een korte introductie.
Ik ben Edgar, al sinds een 35 tal jaren hobbymatig bezig met muziek spelen en in het ruimste begrip met audio weergave en opnamen.

Sinds 20 jaar bezit ik een CDR-870 die wel bekend te manupileren is om audio cd's
Mee op te nemen, jammer genoeg heb ik geen orginele philips rw's meer.
Niet veel later kocht ik een nieuwe CDR-880 erbij waarbij deze cd manipulatie niet mogelijk bleek te zijn.
Een aantal jaren lees ik al op verschillende sites over een italiaanse Modchip fabrikant.
Maar nu de vraag, wie weet waar deze modchips in NL te verkrijgen zijn, en nog liever wie zou mijn recorders wileen en kunnen modificeren.
Het zijn nog steeds fantastische CD-spelers maar de recorderfuncties zijn toch ook best handig
Karsten
Berichten: 6129
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

16 dec 2016, 17:20

Welkom Edgar;

Zelf heb ik naast een CDR870 en 880 sinds kort een Marantz CDR620; Dat is een profi-machien dat alle CD-R's accepteert net als de CDR615 van dat zelfde merk. :D
Over de alternatieve EPROM heb je PB; Er is een forumlid dat mogelijk wat voor je kan betekenen. :wink:

Groet;


Karsten
Meten is weten en weten wat je meet.
Edgar74
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 dec 2016, 12:32
Locatie: Fijnaart N-Brabant

16 dec 2016, 19:14

Hey Karsten dankjewel voor de hartelijke verwelkoming.
Ik zal de persoon die je hebt aanbevolen zeker berichten met m'n vraag.
Dankjewel

Om een profi CD recorder te nemen daar ben ik net te veel amateur voor.
Beide Philips recorders verkeren nog in nieuwstaat,
Ik weet wel dat Marantz de zelfde uitvoering heeft in een iets andere layout ik dacht verlichte bedieningsknoppen als ik het me goed herriner
Gebruikersavatar
mjo
Berichten: 1535
Lid geworden op: 24 jan 2013, 10:54
Locatie: Zuidlaren

23 dec 2016, 14:22

ik las dit ook op het www:

I have an older Phillips CDR 880 CD recorder. I don't know how many other modals will do this but I can use regular CDR computer discs. First I load the machine with an "audio" CDR then once the recorder is ready for the record mode, I slowly pull the drawer open (it opens quite easily)and change the disc to a regular CDR disc. I have had this deck for about six years and have done this hundreds of times. I do have a friend with a modal 880 that he bought about a year after mine and his drawer is locked once you insert a disc and it cannot be pulled open like mine. Is mine a freak?? Is anyone else able to do this?

werkt dit bij de jouwe edgar?

ik ga zelf zondag ook een cd870 halen...ben ook geinteresseerd in de topic en overweeg ook deze te halen:
http://www.modchip.it/shop/IT/cdr-recorder-chip.asp
Gebruikersavatar
mjo
Berichten: 1535
Lid geworden op: 24 jan 2013, 10:54
Locatie: Zuidlaren

27 dec 2016, 14:08

http://www.brelektronik.de/
zie prijslijst onderaan...
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

27 dec 2016, 14:46

Die van de CDR880 kan ik leveren, is een "Hucht" Eprom
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
mjo
Berichten: 1535
Lid geworden op: 24 jan 2013, 10:54
Locatie: Zuidlaren

27 dec 2016, 15:18

Remi schreef:Die van de CDR880 kan ik leveren, is een "Hucht" Eprom
Is dat dan de KFF1 of KFF4? Heb je deze gewoon gekopieerd vanaf een originele?
de KFF1 is een hele module en geen chip .. hoe verklaar je dit?
wil graag die artikelen zijn waarnaar wordt gerefereerd van 1999.
kan deze helaas niet vinden op het web.
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7505
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

27 dec 2016, 17:36

je hoeft trouwens geen philps audio CDR te hebben hoor, zoek maar eens op CDR880 op dit forum, er zijn diverse aanbieders en aan een of twee CDRWs heb je genoeg. ik gebruikl het ding al jaren op die manier en dat gaat perfect zonder enig risico de recorder te mollen.
Dat laatje gaat van die pulktruc op den duur kapot, bekend verhaal bij philips service destijds :lol:
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Edgar74
Berichten: 11
Lid geworden op: 16 dec 2016, 12:32
Locatie: Fijnaart N-Brabant

09 jan 2017, 11:20

Excusses voor mijn late reactie,
Bij de CDR 870 werkte dit in het verleden wel.
Helaas ben ik jaren geleden al de laatste orginele philips cd-r kwijt geraakt.
Met Remi onlangs een test gedaan om er een geprogrammeerde eprom in te laten zetten.
Dit werkte echter bij mijn 870 niet, de recorder bleef zoeken.
Remi heeft/had een 870 waarbij de eprom wel aansloeg.
Schijnbaar is dat toch erg afhankelijk van verschillende series van het zelfde type.

mjo schreef:ik las dit ook op het www:

I have an older Phillips CDR 880 CD recorder. I don't know how many other modals will do this but I can use regular CDR computer discs. First I load the machine with an "audio" CDR then once the recorder is ready for the record mode, I slowly pull the drawer open (it opens quite easily)and change the disc to a regular CDR disc. I have had this deck for about six years and have done this hundreds of times. I do have a friend with a modal 880 that he bought about a year after mine and his drawer is locked once you insert a disc and it cannot be pulled open like mine. Is mine a freak?? Is anyone else able to do this?

werkt dit bij de jouwe edgar?

ik ga zelf zondag ook een cd870 halen...ben ook geinteresseerd in de topic en overweeg ook deze te halen:
http://www.modchip.it/shop/IT/cdr-recorder-chip.asp
Gebruikersavatar
4000ds devil
Berichten: 784
Lid geworden op: 19 aug 2012, 10:05
Locatie: Borne

09 jan 2017, 12:47

Ik heb dit ook gehad met een cdr880 en vaak de oude cd-r schijfjes pakt deze wel. Nieuwe cd-r for audio is allemaal nep, komt allemaal uit Taiwan uit dezelfde fabriek voor alle merken. Ik heb stapels geprobeerd en ben er klaar mee, ga alleen verder met dcc , dit werkt tenminste :)
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 2023
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

09 jan 2017, 13:20

Om die reden heb ik dan ook een Pro machine aangeschaft n.l. een Sony CDR-W33 die alles slikt.
Ik weet het, het is vloeken in de kerk maar er bestaat geen betere :mrgreen:
Sony CDR-W33.jpg
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

09 jan 2017, 13:51

:naughty:
Gebruikersavatar
mjo
Berichten: 1535
Lid geworden op: 24 jan 2013, 10:54
Locatie: Zuidlaren

09 jan 2017, 14:04

Sorry yde :mrgreen: er zijn altijd betere en dikkere en die ook nog beter kunnen slikken :oops:
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 2023
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

09 jan 2017, 22:36

Ach ja :roll: :lol:
Gokpaleis
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 sep 2018, 13:12

19 sep 2018, 13:16

Karsten schreef:
16 dec 2016, 17:20
Welkom Edgar;

Zelf heb ik naast een CDR870 en 880 sinds kort een Marantz CDR620; Dat is een profi-machien dat alle CD-R's accepteert net als de CDR615 van dat zelfde merk. :D
Over de alternatieve EPROM heb je PB; Er is een forumlid dat mogelijk wat voor je kan betekenen. :wink:

Groet;


Karsten
Hallo Karsten,

Kun je mij ook in contact brengen met deze persoon. Heb het zelfde probleem met mijn philips 870

Alvast erg bedankt. Ik wacht met spanning op jou reactie

Mvg danny
Plaats reactie