Welke CDR recorder ?

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

22 mei 2015, 18:45

:P ik heb hetzelfde ding besteld maar dan is ie wit
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

28 mei 2015, 23:37

Tada! eergisteren werd nog een pakketje bezorgd, huh wazdadan?

Bleek de Eprommer er al te zijn die ik nog lang niet verwacht had :P
Anyway, vanavond de geknackte Eprom uitgelezen en weer op een schone teruggezet, werkt mooi :D
Ik heb via de optische kabel tussen CD960 en CDR880 een PC CDR ermee opgenomen en dat gaat goed.
Afbeelding

Wat minder vanzelf gaat is het volgende:
PC CDR gaf soms bij het erin doen 'OPC Failure', of het aan nu net deze schijf ligt? heb er nu nog maar met eentje gestoeid en voorheen eigenlijk altijd op CD-RW's geschreven die ik dan in de PC bewerkte. Maar na 2x open en dicht is het ineens wel goed dus ach dat lukt wel.

volgende probleem is dat ie niet naar nummer 2,3,4,5,6,7 enz wil springen maar vanaf nr 10 of zo weer wel.

Als laatste wilde de CD960 deze CD niet lezen, gaf Error. Ik had wel daarvoor nog op de CDR880 op het knopje 'finalize' gedrukt.

Zal het nog eens met een CD RW proberen, komt vast goed, kan me niet goed voorstellen dat het standaard is dit gedrag.

Heb van alles gewisseld en geprobeerd met die drie Eproms, geen enkel verschil tussen de geknackte en mijn kopie.
De origine Eprom verrekt het mooi -zoals het hoort- om wat met die PC CDR te doen, je komt nooit in het opname menu.

missie geslaagd 8) nu de wisser en de Eproms nog krijgen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11845
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

29 mei 2015, 09:14

Gaaf topic! Maareh, zal ik het eens verplaatsen naar de CD afdeling? :mrgreen:
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9455
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

29 mei 2015, 10:25

Thomas schreef:Gaaf topic! Maareh, zal ik het eens verplaatsen naar de CD afdeling? :mrgreen:
Ja, daar heb ik 5 jaar geleden blijkbaar niet genoeg over nagedacht :wink:

Remi, mooi dat je het ding al binnen hebt! Nu de bugs nog uit het systeem zien te krijgen? Eigenlijk had je de recorder eerst nog eens met een originele Eprom moeten uitproberen voordat je de nieuwe plaatste? :?
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

29 mei 2015, 12:31

Die originele (paarskleurige sticker) had ik al jaren op de plank liggen toen de aangepaste er in kwam (met de hand geschreven stickertje).
Er is een IC voetje dus je wipt zo de echte, of de aangepaste of de kopie (zonder sticker) er in. Dat heb ik gisteren ook een aantal keren gedaan.
Er is dan geen verschil in gedrag of functie tussen de aangepaste en de kopie die ik ervan gemaakt hebt.
Enkel wat aanloop lees problemen die ik vooralsnog aan het schijfje wijdt.

De gebakken CD wil alleen in de CDR880 zelf spelen, op een CD931 ook error, misschien tóch een finalize issue

Moet nog even goed zoeken waar ik de CD-RW's die ik toen gebruikte toch heb gelaten :oops:
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

29 mei 2015, 12:33

Thomas schreef:Gaaf topic! Maareh, zal ik het eens verplaatsen naar de CD afdeling? :mrgreen:
strak plan, kon het zelf ook al niet meer terug vinden :mrgreen:
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7505
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

29 mei 2015, 21:13

Kleine productie opzetten voor de webshop? :idea: moet ik wel zeggen dat mijn cdr 880 feilloos werkt met audio cdrws. ik ben er volledig aan gewend. Rippen in de pc en dan kan je er verder mee doen wat je wilt.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Harrie
Berichten: 9407
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

29 mei 2015, 22:20

gromsound schreef:Kleine productie opzetten voor de webshop? :idea:
+1, daar is wel animo voor, denk ik. Eenmaal gekopieerd, kun je er op aanvraag zo veel maken als nodig.
gromsound schreef:moet ik wel zeggen dat mijn cdr 880 feilloos werkt met audio cdrws. ik ben er volledig aan gewend. Rippen in de pc en dan kan je er verder mee doen wat je wilt.
Audio-CDR/RW ? ik heb voor nieuwe audo-cdr's € 4,- per stuk betaald, dat is mij te duur !
en amper meer leverbaar..... :roll:
Zo'n EPROM voor mijn CDR 760 zou dus zeer welkom zijn. :)
@ Remi: mooi werk, hopelijk lag de error aan die CDR, houdt je ons even op de hoogte s.v.p. ? :wink:
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

29 mei 2015, 23:06

Harrie ik ben bang dat dit geen algemene Eprom is die in alle CDR machines werkt. Dit is er een voor een CDR880, heb je er zo een is het geen punt natuurlijk.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7505
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

30 mei 2015, 11:17

Die cdrw voor audio was een knaak pst ofzo en je hebt er maar 1 nodig. Nam er vijf af voor het gemak jaren gelee via oom johan. Je kan ze duizend keer gebruiken, so far so good. Vond ik dus niet duur voor de mogelijkheden die ik ervoor kreeg, zonder gesloop aan de cdr880...
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Harrie
Berichten: 9407
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

30 mei 2015, 16:17

Remi schreef:Harrie ik ben bang dat dit geen algemene Eprom is die in alle CDR machines werkt. Dit is er een voor een CDR880, heb je er zo een is het geen punt natuurlijk.
Daar was ik al bang voor.. andere versie EPROM.. :?: Zouden ze elke keer andere software er in gezet hebben ?
en een CDR880 heb ik niet... :roll:
Zou het een idee zijn, eens te testen of die EPROM compatible is met CDR 760 ?
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
japio44
Berichten: 9
Lid geworden op: 14 feb 2014, 10:57

30 mei 2015, 17:25

Hallo,
met intresse dit verhaal gelezen, was ook al jaren op zoek naar
een chip voor mijn CDR820, zag laatst een bedrijf (opus)wat CDR audio schijfjes
verkoopt, 25 stuks maxell voor 5,45 euro,
voor dit geld ga ik niet in de recorder knutselen
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

31 mei 2015, 17:14

knopje 'finalize' moet dus gevolgd worden door knopje 'record' :o dat scheelt een heel stuk :mrgreen:

Nu wel een heel wisselend beeld met in dit geval een gewone CDRW opgenomen met de CDR880 via de optische ingang
CD960 speelt prima af, bleef één keer hikken bij het door de nummers heen fietsen
CDD882 ziet geen disc
CDD882 nr 2 ziet 'm ook niet
wisselaar CDC935 maakt er ook niets van
CD650 ziet ook geen disc
CD950 speelt prima af, bleef een paar keer hikken bij het door de nummers heen fietsen
CD931 speelt 'm prima af
CD614 speelt 'm prima af
CD930 ziet geen disc
CD850 speelt 'm prima af
PC speelt 'm prima af
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9455
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

31 mei 2015, 18:04

De CD650 is wellicht te oud om CD-RW's te lezen maar voor de rest is er zo geen touw aan vast te knopen :? Misschien ook interessant, kan je pc ze wel goed lezen? En dan kopiëren naar CD-R ?
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Itsme123
Berichten: 30
Lid geworden op: 29 mar 2015, 08:35
Locatie: Omgeving Nijmegen

31 mei 2015, 21:46

Harrie schreef:
Remi schreef:Harrie ik ben bang dat dit geen algemene Eprom is die in alle CDR machines werkt. Dit is er een voor een CDR880, heb je er zo een is het geen punt natuurlijk.
Daar was ik al bang voor.. andere versie EPROM.. :?: Zouden ze elke keer andere software er in gezet hebben ?
en een CDR880 heb ik niet... :roll:
Zou het een idee zijn, eens te testen of die EPROM compatible is met CDR 760 ?
Als de eprom van Remi voor de cdr880 is dan zou hij te gebruiken zijn met Philips CDR 870 * / CDR 880/ Traxaudio 900 heb ik ergens gelezen.

* Bij de CDR870 kan of 870 of een 880 loopwerk in zitten, dat zou vermeld moeten staan op het label van de eprom als het goed is. De speciale 880 eprom zal in combinatie met een CDR870 alleen goed met een 880 loopwerk funktioneren.
Voor een CDR870 is een andere eprom nodig. (De printen van 870 en 880 schijnen indentiek te zijn, alleen zijn bij de cdr870 niet alle onderdelen bestukt zoals bij de cdr880.)
Plaats reactie