CD 307 ?

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1388
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 sep 2019, 06:51

Heeft iemand info over het mogelijk bestaan van een Philips CD307 broer of zus van de CD207...?

Dit kwam ik tegen op de print van een CD207
Afbeelding

Afbeelding

Ik zie op de print verwijzingen naar een CD307 , kijkt u mee. :ugeek:

een "Program 307" knop voor en een "FTS 307" knop
Verder zie ik een processor met CD207 , zou er ook een CD 307 versie bestaan :think:

Afbeelding


A-ha in de servicemanual van de CD207 :geek:

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 01 okt 2019, 20:24, 2 keer totaal gewijzigd.
Karsten
Berichten: 6041
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

28 sep 2019, 10:55

Ik heb nog nooit iets gehoord of gezien van een luxere variant van de CD207. Het plan kan er best geweest zijn maar is niet uitgevoerd voor zover ik weet. :think:
De 207 was écht bedoeld als instappertje en FTS was een optie die meestal pas op het derde model van de reeks stapelbare spelers zat. Een luxere versie van het instapmodel past niet écht in de filosofie achter de opbouw van het programma in die tijd... :wink:
Meten is weten en weten wat je meet.
mae
Berichten: 4319
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

28 sep 2019, 14:20

Ik dacht dat ik al gereageerd had, maar kennelijk iets misgegaan.

Omdat deze machine niet in Hasselt ontwikkeld is, hielden de ontwikkelaars geen rekening met het bestaande modellenprogramma en had er dus interne concurrentie kunnen ontstaan. Ik denk dat er op commercieel niveau besloten is om geen CD307 uit te brengen. Het zou kunnen dat Leuven er nog wel een torentje omheen gebouwd heeft; er is minstens 1 torentje met een bovenlader uit die tijd maar daar kan ook wel een CD207 bovenop zitten.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1388
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 sep 2019, 16:58

Nog even verder gekeken in service manual


FTS button in service manual. :geek:

Afbeelding

FTS op Display. :geek:

Afbeelding

FTS memory chip

Afbeelding


hey een onbekend printje en niet genummerd connector ,
is dit iets voor een afstandbediening..?! :ugeek:
C 2423 elco over 5 volt,
C2422 bypass-c'tje
R 3451 pull-up weerstand.
7421 IR-ontvanger..?

Afbeelding

Zou het werken als ik het de drukknopjes plaats en een IR-ontvanger aansluit.... :think:
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9288
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

28 sep 2019, 17:24

Leuk, bouw je zelf die 307 :D
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1388
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 sep 2019, 17:45

Leuk, bouw je zelf die 307 :D
Ben bang dat de Software in de processor niet voorziet in CD307 functie...maar dat is natuurlijk zo getest.. :mrgreen:
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3829
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

28 sep 2019, 17:46

Zou het werken als ik het de drukknopjes plaats en een IR-ontvanger aansluit.... :think:
Op de processor staat CD207 :snooty:
Maar jeneverkan tell. :mrgreen:

Ah, tegelijk dezelfde gedachte 8)
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1388
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 sep 2019, 17:49

Wie weet type nummer van de MIDI-set met die look-a-like CD207 ..??
Misschien heeft die wel de extra functie's

Edit : gevonden FCD 365
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 28 sep 2019, 18:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1388
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 sep 2019, 17:50

Maar jeneverkan tell. :mrgreen:
Ik dacht zelf cognac en sigaren :D
Karsten
Berichten: 6041
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

28 sep 2019, 19:55

R 3451 pull-up weerstand.
Bierpull-up weerstand? :mrgreen:
Leuk experiment maar ik vrees dat jouw vermoeden dat de SW er niet in voorziet wel uit zou kunnen komen... :?
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1388
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 sep 2019, 20:24

Altijd in voor een experiment :mrgreen:

ff Reset puls van display-processors vertraagt ..hoop op rommel op scherm.
Inderdaad een FTS icon.. :ugeek:

Afbeelding

Okay dan extra knoppen

Afbeelding

En dan wat extra SMD pull-up weerstanden...

Afbeelding

Zonder Memory ic's kijken of we wat kunnen zien...

Afbeelding

:whistle: Filmpje

https://www.bramjacobse.nl/show/mfbfrea ... -movie.MOV

Krijg het gevoel dat de software wel in de CD207 processor zit..
Even wat services manuals van spelers met FTS doornemen , en dan maar een opzoek naar een FTS-Memory IC..
Fingers crossed
ChromeMaximaII
Berichten: 2374
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

28 sep 2019, 20:44

Weer lekker bezig Bram, geweldig haha!! :ugeek:
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9288
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

28 sep 2019, 21:00

+1 , dat zijn leuke experimenten :D
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
mae
Berichten: 4319
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

28 sep 2019, 22:10

28C64 ofzo?

In elk geval goed bezig!

Of de software er in zit, zal wel afhangen van de ROM/RAM van de gebruikte processor (68HCxx, ook de favoriete processorreeks van de Hasseltse ontwerpers - die zullen ook wel meegholpen hebben). Als die standaard groot genoeg was, is het goedkoper om maar 1 maskerversie te hebben. Als de versi zonder FTS net in een maatje kleiner paste, kun je pech hebben.

Vooralsnog ziet het er hoopgevend uit.

Ook zie ik een processorpin met alleen een pullupweerstandje. Mogelijk dient die ook nog om iets te configureren? Kan natuurlijk ook gewoon ongebruikt zijn.
ChromeMaximaII
Berichten: 2374
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

28 sep 2019, 22:50

Iets met 28C16, of X2864 zoals bijvoorbeeld toegepast in een CD473 is helemaal geen gekke suggestie. Dan is het verloren pull-up weerstandje aan P29 van de CPU opeens de CE van het externe geheugen. Spoortjes volgen doet vermoeden dat de ingangen voor de tact-schakelaars ook als adresuitgangen fungeren. Vandaar de serieweerstanden van 47k op deze schakelaars....
Plaats reactie