Philips CD100 kraak en ruis

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
philipscd100
Berichten: 179
Lid geworden op: 07 jan 2015, 19:21

19 aug 2019, 20:47

Mijn CD100 speelde tot voor kort goed. Nu krijg ik plots alleen heel zacht muziek met veel geruis en gekraak, alleen uit het linkerkanaal nog. Rechts doet helemaal niks. De speler is niet gereviseerd of gemod.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
Gebruikersavatar
mthecatlover
Berichten: 3133
Lid geworden op: 23 okt 2011, 22:38
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

19 aug 2019, 21:25

Geen idee, misschien je nick name aanpassen? :idea:
"Er zijn twee mogelijkheden om de ellende van het leven te ontwijken: katten en muziek".
Afbeelding =^..^= Afbeelding
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9246
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

19 aug 2019, 21:30

Of anders eerst maar eens het voedingsgedeelte opnieuw doorsolderen, misschien zit er wel iets los in de tin na zoveel jaren opwarmen en weer afkoelen.
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Karsten
Berichten: 6017
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

20 aug 2019, 11:45

En dan zijn er nog de cinch-aansluitingen die door de (als koelplaat fungerende) achterkant van het frame steken en los kunnen gaan zitten. In dit geval maak je trouwens nog de meeste kans op succes door de muting-relais' een paar keer te laten schakelen door van track te wisselen tijdens het spelen. :think:
Als je pech hebt zit er een storing in het digitale filter dat vóór de twee DAC-chips zit. Mocht het die kant op gaan met het foutzoeken dan is een elco-revisie wel aan te bevelen want een schone voedingsspanning is wel zo gezond voor filter en DAC's. :wink:
Laatst gewijzigd door Karsten op 27 aug 2019, 14:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Meten is weten en weten wat je meet.
airmax78
Berichten: 150
Lid geworden op: 09 dec 2015, 21:02

20 aug 2019, 19:13

de soldeerpunten van het mutingrelais (KILL op het schema) in de AF uitgang willen soms wel breken, dus altijd netjes nasolderen. Doe dit ook altijd bij het Re-emphasis relais. Desondanks blijft de status van het KILL relais onveranderd tijdens skip of pause: ca. 3 sec. na het inschakelen dient de relaisspoel doorgaans onder spanning te komen staan (+5V) zelfs in STOP mode.
Gebruikersavatar
Jeroen
Berichten: 618
Lid geworden op: 25 jun 2005, 15:23

24 aug 2019, 16:41

47 en 100uf van de - 18V en je relais vermoed ik.

Als je zelf niet elektronicus bent dan zijn ze hier wel te vinden.
Plaats reactie