CD204 lade hapert soms

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3666
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

05 aug 2019, 15:22

Ik ben al enige tijd met mijn CD204 speler bezig en ik heb alle elco's vervangen en hiermee zijn de meeste problemen van deze speler opgelost. Echter blijft de lade af en toe haperen. Er zit al een nieuw snaartje in, maar af en toe blijft de lade hardnekkig weigeren open te gaan. Ik kan dan handmatig de lade wel open krijgen, maar wat me dan opvalt, is dat het dicht gaan van de lade ook niet vlekkeloos gebeurd. Hij gaat dan een stukje dicht en als je hem dan een zetje geeft, gaat hij verder dicht. Daarna speelt hij alle CD's normaal af en de rest van de bediening gaat ook goed. alle functies werken dan normaal
Maar soms gaat hij ook bijna helemaal dicht, om vlak voor het einde weer te stoppen, met de lade dus een klein stukje open. Als je hem dan met de hand helemaal dicht doet, gaat ook alles weer goed.
Ik verdenk SK-2 (Tray-in end switch) en ik heb dit schakelaartje al doorgesoldeerd en, tijdens het doorsolderen, op zijn plek gedrukt, Ik heb het idee, dat hij daarbij net iets beter op zijn plek kwam te zitten.
De problemen met de lade zijn hierdoor wel een stuk minder geworden, maar toch nog steeds aanwezig. Ik heb het idee dat het toch aan SK-2 moet liggen, maar ik weet niet of zo'n schakelaartje verder nog schoon te maken is.
Iemand die hier ervaring mee heeft?
Of zit ik toch verkeerd te zoeken?

Grtz,
Cor
Laatst gewijzigd door correltje op 05 aug 2019, 15:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1325
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

05 aug 2019, 15:30

Zij het niet de limiet schakelaars die roet in het eten gooien..?, ik bedoel vuil zijn.
1 zit er op de zijkant en de andere op het kleine printje achter de lade.

Gr bram
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3666
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

05 aug 2019, 15:33

Hoi Bram, bedankt voor je snelle reactie, maar tijdens het typen van de tekst ging er iets fout, waardoor mijn tekst al in het topic stond, voordat ik klaar was. :(
Ik heb mijn vraag verder aangevuld; ik verdenk n.l. SK-2 , zie mijn vraag.
Dus inderdaad de limiet schakelaars.
Laatst gewijzigd door correltje op 05 aug 2019, 15:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
snameroc
Berichten: 3985
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

05 aug 2019, 15:34

Kan ook het motortje zijn waar een onderbreking in zit.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1325
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

05 aug 2019, 15:52

snameroc schreef:
05 aug 2019, 15:34
Kan ook het motortje zijn waar een onderbreking in zit.
Dat denk ik ook , de limiet-schakelaars zijn er om de motor te stoppen
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3666
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

05 aug 2019, 20:29

bramjacobse schreef:
05 aug 2019, 15:52
snameroc schreef:
05 aug 2019, 15:34
Kan ook het motortje zijn waar een onderbreking in zit.
Dat denk ik ook , de limiet-schakelaars zijn er om de motor te stoppen
Ik denk dat jullie gelijk hebben. Ik heb n.l. de multimeter er eens bij gepakt en ben rechtstreeks op het motortje aan het meten gegaan.
Het probleem is nog één keer voorgekomen, tijdens het sluiten van de lade. Op dat moment zag ik een spanning van +7,9V op het motortje staan. Daarna nog vele malen geprobeerd, maar het probleem doet zich steeds minder voor. Omdat ik telkens als ik het printje eruit haal, het probleem minder lijkt voor te komen (op dit moment krijg ik er de fout al de hele avond niet meer in), heb ik het vermoeden, dat het probleem in het stekkertje, waar het motortje mee aangesloten is, zit. Ik heb de draadjes een beetje verder naar beneden in de mescontactjes gedrukt en ik hoop dat hiermee het probleem opgelost is. Ik laat iig de testopstelling nog even zo staan en ik laat het resultaat hier weten.

Grtz,
Cor
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
snameroc
Berichten: 3985
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

05 aug 2019, 21:11

Een motortje uit een vam loopwerkje nemen.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1325
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

06 aug 2019, 07:37

correltje schreef:
05 aug 2019, 20:29
heb ik het vermoeden, dat het probleem in het stekkertje, waar het motortje mee aangesloten is, zit. Ik heb de draadjes een beetje verder naar beneden in de mescontactjes gedrukt en ik hoop dat hiermee het probleem opgelost is
Ik zou het stocko-connector even uit elkaar halen en de motor draadjes even opnieuw aansluiten..
Misschien een draadbreukje.

Gr Bram
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3666
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

06 aug 2019, 08:46

Ik denk dat ik het daar idd moet zoeken, aan het motortje ben ik n.l. niet aan geweest, wel aan de tray-control print en de stekkertjes.
Ik zal de draadjes iets inkorten en verder in de mes contactjes duwen.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3753
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 aug 2019, 18:37

Ter controle het motortje even op een losse voeding laten draaien kan ook inzicht in het probleem geven.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Harrie
Berichten: 9368
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

07 aug 2019, 14:23

hoi Cor,
als het loopwerk / ladegedeelte hetzelfde is als de CD104, dan loopt het aan het einde van de rail zwaar bij de "hobbel".
ik heb er bij mijn CD104 al van alles aan gedaan, soms heeft ie nog steeds kuren en gaat de lade nét niet dicht.
misschien toch de motor... ( ? )
ik ben benieuwd of je het opgelost krijgt, mede omdat de lade bij jouw CD204 ook in het begin al stopt.
grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3666
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

08 aug 2019, 11:50

Heren, bedankt voor de tips, maar ik denk (of ik hoop?) dat het opgelost is.
Waarom denk ik dat? Omdat ik het "Tray control" printplaatje er verschillende keren uit heb moeten halen en dan moeten de stocko connectors los. Bij het terug plaatsen was het probleem telkens een stuk minder aanwezig. Aan het motortje zelf heb ik niet gezeten.
Ik heb het probleem nog één keer gezien en dat was op het moment dat ik de multimeter op de 2 aansluitpunten voor het motortje op de tray-control print had aangesloten, dus vóór de stocko connector. Op dat moment draaide de motor niet, maar er stond wel spanning op de connector. Een zetje tegen de lade zorgde ervoor dat de motor ging draaien en vanaf dat moment is het niet meer voorgekomen.
Toch de motor dus? Tja, is wat voor te zeggen, maar door het duwen tegen de lade beweegt de hele CD speler en misschien heeft dat ook wel invloed gehad op hetcontact in het connectortje. Het is daarna niet meer voorgekomen, dus heb ik het ook niet verder uit kunnen testen. Ik had beter even aan het connectortje kunnen komen, maar dat heb ik niet gedaan. :cry:
Op dat moment ging ik er n.l. ook nog van uit dat het in het motortje zat, zie ook het antwoord van Johan.
Ik heb daarna het advies van Bram opgevolgd en de connector uit elkaar gehaald en de draadjes iets ingekort en er opnieuw op gezet.
Daarna nog uit den treure getest, en het probleem heeft zich niet meer voor gedaan.
Met dit soort fouten is het altijd de vraag of het echt opgelost is, omdat ik niet echt gezien heb waar de fout nu precies zit, of gezeten heeft.
Het enige "bewijs" dat ik heb, is dat het probleem aanzienlijk minder werd, als ik aan die stekkertjes gezeten had. Ik heb dus goede hoop.

Omdat dit de "CD speler van dienst" in de woonkamer moet worden, heb ik hem dicht geschroefd en wil ik hem vanmiddag op zijn plaats zetten.
Verder testen gebeurd dan in de praktijk, tijdens het gebruik.

Grtz,
Cor

P.S. @Harrie: er zit idd een hobbel in die wat moeilijker te nemen is, maar ook dat verloopt op dit moment soepel. De lade stond ook op willekeurige plaatsen stil, als het probleem zich voordeed.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
snameroc
Berichten: 3985
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

08 aug 2019, 18:39

Als de motor niet goed is komt het vanzelf terug maar hoop doet leven.
Plaats reactie