Spdif conversie vraag

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

10 jun 2019, 13:30

Kijkkijk, we komen er wel.....

@ Karsten, alweer bedankt voor een slim idee! :D

@ Bram, bedankt voor de links! Ik ga eens kijken :D En ja, de TDA1541-S1 is goed genoeg, de versterker en de boxen trouwens ook. Nu dan maar stoppen met de hobby? :wink:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Karsten
Berichten: 6091
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

10 jun 2019, 17:23

Welke DAC is het trouwens die je wilt gebruiken? :think:
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

10 jun 2019, 18:06

Een LiTe DAC AH waarvan de coax ingang defect is, de optische ingang werkt wel goed. Was (daarom) prettig geprijsd :)
In deze DAC zitten acht parallel geschakelde TDA1543 plus een kleine modificatie (op-amp verwijderd, DAC's via een pio-C rechtstreeks aan output). In mijn nieuwe woning heb ik 'm nog niet aangesloten gehad, daar wordt het nu toch eens tijd voor.
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1446
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

10 jun 2019, 18:23

Een LiTe DAC AH waarvan de coax ingang defect is, de optische ingang werkt wel goed.
Met de rode print en 8 * tda1543...?

input is niet heel moeilijk, werk het relaistje wel..?

Afbeelding
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

10 jun 2019, 18:54

Of die print rood is weet ik niet meer uit m'n hoofd, heb de DAC ook (nog) niet bij de hand. Maar 8x TDA1543 zitten er beslist wel in :)
Liever ook dan daaraan te prutsen heb ik de 960 werkend met een optische uitgang, dan is 'ie weer compleet :wink:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
nijhuisr
Berichten: 1483
Lid geworden op: 16 jan 2012, 00:40
Locatie: Alkmaar

10 jun 2019, 19:18

Kijkkijk, we komen er wel.....
Will had dit 5 juni al laten zien, dacht dat je dat niks vond.
Marantz PM80 CD60 FR951 Sony TA-1150 SL1200mkII
MFB 4x541 4x532 6x544 2x567 2x587 2x585 2x545 2xF9638 F9414
Zelfbouw A20 box uit het groene 1971 boekje met AD1256 W8
Zelfbouw box 4 weg met de 12100
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

10 jun 2019, 19:33

Klopt, destijds heb ik echter deze uitvoering over het hoofd gezien :oops: Ik lette toen alleen op de originele Toslink aansluiting. Mijn excuses aan Will!

En inderdaad had een converterkastje mijn 1e voorkeur, maar inmiddels denk ik dat ik eerst wel eens het nog aanwezige printje in de 960 kan losmaken en naar de aansluitingen kan kijken. Zo'n chassisdeel blijkt immers een stuk voordeliger dan een converter. Een mens mag van mening veranderen toch? Daar zijn dit soort topics ook voor :wink:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Karsten
Berichten: 6091
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

10 jun 2019, 19:59

Een mens mag van mening veranderen toch? Daar zijn dit soort topics ook voor :wink:
Samen van gedachten gewisseld en wie weet heb je straks een volledig functionele CD960 én volledig functionele LiTe DAC AH. Zoals Bram al opmerkte kan er niet veel mis zijn als de optische ingang wél werkt maar de elektrische niet. :wink:
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

12 jun 2019, 20:49

Even verder dan met de praktijksituatie in de CD960. Printje losgeschroefd (zie foto) er blijken vier draadjes bovenop te zijn doorgeknipt.

De opduikende vragen:
- Een toslink chassisdeel heeft drie aansluitingen, op welke punten moeten die dan worden bevestigd?
- Moet het nu missende C'tje er niet weer in?
- Of is het geheel wellicht niet toslink-compatible?
Bijlagen
IMG_1289.jpg
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Karsten
Berichten: 6091
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

13 jun 2019, 08:08

4WD01: Data
2WD01: Voeding
1WD01: Gnd
De functie van QD01is overbodig want het bufferversterkertje zit in het zendertje; CD03 is dus facultatief want de uitgang van dit IC wordt niet belast dus is het buffer-Ctje niet zo nodig.
De functie van QD02 is nodig voor de coaxiale uitgang die via 3WD01 van signaal wordt voorzien.
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

13 jun 2019, 10:17

4WD01: Data
2WD01: Voeding
1WD01: Gnd
Ik ben een beetje dom, maar die aanduidingen zie ik niet op het printje?
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Karsten
Berichten: 6091
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

13 jun 2019, 12:47

Sorry; Mijn fout. :oops:
Ik refereerde aan het schema dat onze Bram postte: viewtopic.php?p=250062#p250062
Op het printje zit een zwarte flatcable waarvan de gemarkeerde ader GND is; Da's 1WD01.
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9394
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

13 jun 2019, 14:16

Aha :) Dus dan moet ik het zo zien, als ik zo'n chassisdeel koop moeten de aansluitingen daarop feitelijk rechtstreeks aan dezelfde aansluitpunten die de flatcable heeft op het printje. Correct?

Maar hoe weet ik eigenlijk of de gebruikte voedingsspanning op 2WD01 ook correct is voor de bufferversterker in dat chassisdeel?
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3872
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

15 jun 2019, 09:23

Ik denk dat je beter geholpen bent met een chassisdeel waar alleen een LED in zit.
Daar heb ik bij mijn zoektocht (en tip op de eerste pagina) niet op gelet :oops:

Als je toch het stuurprintje wil omzeilen:
De voedingsspanning van de andere Toslinks is 5V en 7V max
Het signaal zal TTL niveau zijn, dus ook max 5V. 2V ziet hij als H, dus wat lager dan ttl. Enfin, zie het datablad waar Bram naar verwijst
En dit dan Optiche 3.5 mmJack , rond gaatje :mrgreen:
http://www.cliffuk.co.uk/products/optic ... 84204T.pdf
Of de polariteit van het signaal belangrijk is weet ik zo niet, dat moet ik opzoeken. Dan zou je misschien nog achter de inverter moeten aftakken.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Plaats reactie