CD204 verschillen

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

snameroc
Berichten: 4133
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

26 nov 2018, 12:47

Als ik het goed begrepen heb is cdm 1 sneller als 0 bij het skippen.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3896
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

26 nov 2018, 21:38

mae schreef:
26 nov 2018, 03:06
Dankje! Bij het exemplaar met de CDM0 klopt de fabriekssticker ook redelijk met het serienummer. De betekenis van de gele B zou wel eens ergens in een service bulletin kunnen staan, dat moet ik nog eens achterhalen. Misschien heeft het wel met het loopwerk te maken.
De betekenis van de gele sticker op het CDM loopwerk staat op blad 1 van de servicemanual van de CDM. Er zijn maar liefst acht varianten van de CDM0. Het verschil zit in de opbouw en de laser: positieve of negatieve diode/voeding en de HF voorversterker.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
mae
Berichten: 4446
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

27 nov 2018, 12:58

Will schreef:
26 nov 2018, 21:38
mae schreef:
26 nov 2018, 03:06
Dankje! Bij het exemplaar met de CDM0 klopt de fabriekssticker ook redelijk met het serienummer. De betekenis van de gele B zou wel eens ergens in een service bulletin kunnen staan, dat moet ik nog eens achterhalen. Misschien heeft het wel met het loopwerk te maken.
De betekenis van de gele sticker op het CDM loopwerk staat op blad 1 van de servicemanual van de CDM. Er zijn maar liefst acht varianten van de CDM0. Het verschil zit in de opbouw en de laser: positieve of negatieve diode/voeding en de HF voorversterker.
Deze sticker zat achterop het apparaat en daar heb ik hem vaker gezien. Misschien alsnog dezelfde betekenis, dankjewel.
Gebruikersavatar
Jeroen
Berichten: 618
Lid geworden op: 25 jun 2005, 15:23

27 nov 2018, 19:35

snameroc schreef:
26 nov 2018, 12:47
Als ik het goed begrepen heb is cdm 1 sneller als 0 bij het skippen.
Komt dat door het cdm of door nieuwere software?
mae
Berichten: 4446
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

27 nov 2018, 19:46

Als ik er een gooi naar moet doen dan zou ik zeggen dat de laserpen lichter is uitgevoerd en/of het servocircuit en de actuator krachtiger. Andere software kan natuurlijk ook nog, dat zou je dan in de documentatie moeten terugvinden (ander maskernummer van de MAB processor).
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1491
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

27 nov 2018, 20:08

Volgens my gebruikt de CD204 dezelfde MAB processors voor servo en display als CD104.
Zal eens kijken , ik ben een excel aan het bijhouden welke MAB's in welke Spelers...
En beter ik kan het gewoon uitproberen.. :ugeek:

Volgens mij kan de Servo processor een versie D034 / D041 of D61 zijn
Display heeft D017.
kingmace
Berichten: 30
Lid geworden op: 28 sep 2017, 10:44
Locatie: Utrecht

27 nov 2018, 20:45

Hoi Bram,

Beide spelers van mij hebben de MAB8440P D041 op het servo board en de MAB8410P B017 op het display board.

Overigens heb ik te vroeg gejuicht toen ik zei dat ik het probleem van m'n eerste speler gevonden te hebben :oops: . M'n eerste speler (de CDM1) heeft twee dagen zonder problemen staan draaien en geen krimp gegeven. Nu heeft mijn tweede speler (de CDM0) het identieke probleem. Ik vond dit zo vreemd dat de tweede speler het identieke probleem heeft gekregen als de eerste speler (waarbij het probleem nu verdwenen lijkt te zijn) dat ik even moest nadenken :think: . Het enige wat ik gewisseld heb tussen de twee spelers is het front geweest (omdat die van de CDM1 mooier was). Het probleem moet dus ergens in het front van de CDM1 speler zitten. Ik heb nu alle soldeerpunten (op de displayprint) opnieuw nagevloeid en ben nu maar weer aan het testen. Is dit iets dat iemand van jullie al een keer heeft meegemaakt? Het gedrag is compleet random, een paar nummers goed spelen, dan ineens in error schieten. Zomaar tijdens het spelen uitvallen (zwart schermpje), lade niet open krijgen. Bij eigenlijk alle storingen moet je eerst de stop indrukken en dan werkt ie weer.
Laatst gewijzigd door kingmace op 27 nov 2018, 21:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1491
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

27 nov 2018, 21:12

Kan een slechte /oude soldering zijn op de printen zie die draadje klikklak, deze zitten ook op de display print

Of mogelijk een draadje breukje in de stocko connectors van of naar Displayprint , ja kan als de speler draait eens voorzichtig aan deze draadjes / connector wiebelen..

Gr Bram
kingmace
Berichten: 30
Lid geworden op: 28 sep 2017, 10:44
Locatie: Utrecht

27 nov 2018, 21:19

Op de CDM1 speler had ik op de voeding, decoder en servoboard al alle solderingen opnieuw gedaan, alleen op het displayboard niet. Probleem was toen nog aanwezig. Aangezien het probleem naar de andere speler verhuisd is (en de connectors niet meegaan) moet het het ergens op die print zitten. Hopen dat het doorsolderen genoeg geweest is :D
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1491
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

27 nov 2018, 21:21

En als je de Elco's heb vervangen op displayprint , let dan op er zijn er die je aan beide kanten van de print moet solderen..

Gr Bram
kingmace
Berichten: 30
Lid geworden op: 28 sep 2017, 10:44
Locatie: Utrecht

27 nov 2018, 21:26

Hij staat nu al een klein uur te spelen op repeat. De elco's op het displayboard heb ik nog niet vervangen (had geen axiale meer liggen), de solderingen op de grondplaat had ik al wel weer opnieuw gedaan. Rommelen aan de connectors of draadjes heb ik net geprobeerd en maakt niets uit (blijft braaf doorspelen).
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1491
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

27 nov 2018, 21:27

Kan ook nog de stop knop zijn die dendert ( let op dat zijn twee tactile switches.).. die geeft namelijk reset aan de Processors... :geek:
kingmace
Berichten: 30
Lid geworden op: 28 sep 2017, 10:44
Locatie: Utrecht

27 nov 2018, 21:29

bramjacobse schreef:
27 nov 2018, 21:27
Kan ook nog de stop knop zijn die dendert ( let op dat zijn twee tactile switches.).. die geeft namelijk reset aan de Processors... :geek:
Hoe kan ik dat uitsluiten/checken? :think:
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1491
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

28 nov 2018, 06:22

Heel ligt de stop knop aanraken..., mogelijk reageert de stop knop sneller dan de rest van de toesten...
Ik denk van niet

Gr Bram
kingmace
Berichten: 30
Lid geworden op: 28 sep 2017, 10:44
Locatie: Utrecht

28 nov 2018, 22:16

Vandaag verder gegaan met de CDM0 speler. Alle soldeerpunten op het servo board opnieuw doorgevloeid en de elco's op het display board vervangen. Beide 68uF van het display board lieten zich niet meer uitlezen en zijn dus kaduuk. De 47uF en de 0.47uF waren nog wel in orde. Morgen maar weer eens een lange test draaien.

@Bram, de stoptoets is nog in orde.
Plaats reactie