TA Pulsar CD-2000

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

06 sep 2018, 14:52

Ik heb hulp nodig bij een lastig probleem in een TA Pulsar CD-2000.

Afbeelding

Afbeelding

Het Probleem is dat de CD niet uitgeworpen wordt en dat enkele toesten niet werken op het front.
Er zit nog al wat CPU power in deze cd-speler namelijk 2 CPU voor de besturing

CPU 1 63b09

Afbeelding

Daaronder nog een print CPU 2 63b09

Afbeelding

Ook zijn er twee PIA's 6821 die de I/O's doen

Toesten die niet werken

Afbeelding

x/y matrix keyboard scannen toetsen en stuurt IRQ naar processor , die zie ik voor bij komen op scope
Update : maar niet bij allemaal

Afbeelding

Het uitwerpen en de keyboard row worden uitgelezen / gestuurd door PIA's lijn PA1

Afbeelding

Afbeelding

Hoe nu verder te zoeken...?
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 06 sep 2018, 16:28, 5 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

06 sep 2018, 14:55

Heel degelijk loopwerkje CDM-3

Afbeelding

Na diverse keren meten en testen was de TA 2000 pulser nog verder van slag..:-(
Geen cd focus meer en cd wilde niet meer draaien.. :oops:

dan maar het loopwerk maar testen in CD160 :mrgreen:
En dat werkt prima...probleem was defect draadje in stocko connector aan limiet schakelaar

CD160 met CDM-3 :lol:
Afbeelding
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

06 sep 2018, 16:43

ben weer iets verder, ik mis een interrupt vanaf de volgende toetsen

Afbeelding

Precies een rij

Afbeelding

Even visualizeren

Afbeelding

Afbeelding
Tuur
Berichten: 70
Lid geworden op: 29 jun 2017, 19:38

06 sep 2018, 18:15

Mooie speler van binnen. Besturing lijkt een beetje over de top, maar zal wel een doel dienen :D
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3900
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 sep 2018, 19:06

Hoi Bram, wat wil je weten?

Ik kan je uitleggen hoe die toetsen (waarschijnlijk) gescand worden en hoe dat een interrupt hoort te veroorzaken.

Of hoe zo een pia samenwerkt met de processor zodat je weet waar je verder moet zoeken.

Of...

Een schot voor de boeg: R2 of het ic links 74530 (38/3B?) dat de eerste stap in het triggeren hoort de zetten
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

06 sep 2018, 19:24

Will schreef:
06 sep 2018, 19:06
Een schot voor de boeg: R2 of het ic links 74530 (38/3B?) dat de eerste stap in het triggeren hoort de zetten

Die is het is goed want toetsen s16 ,s18 ,s19 genereren wel een interrupt.
( de service manual die ik heb gekregen van T+A service-afdeling is een beetje low-res )

ik zie niets gebeuren op PB1-1 (keyboard COL 1) , dat is een output

De COL zijn outputs (PB0 t/m PB4), ik neem aan 5 volt , en die worden gescand door inputs ( PAO t/m PA3 ),
Heb ik dat goed.?

Afbeelding
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3900
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 sep 2018, 19:50

Ik denk dat het zo gaat: op PB komt een pulstreintje langs alle uitgangen, dat moet je kunnen meten op de rijen vóór de toetsen. Waarschijnlijk is het een aktief-laag treintje. Een voor een worden de lijnen even laag gemaakt.

Zodra je een toets indrukt komt de negatieve puls dus ook op PA terecht, maar ook op de ingangen van de poort (74..)
Ik verwacht dat de uitgang van de poort de trigger veroorzaakt op de pia en dat die een irq aan de processor aanbiedt.

Nu is er nog een mogelijkheid, want dat scannen kost tijd, dat de hele scancyclus pas start zodra de poort een signaal afgeeft.

Als PB1-1 niets doet, dan is die kapot, of er zit een sluiting. Een softwarefout kan ook, maar dat zou heel sterk zijn.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Tuur
Berichten: 70
Lid geworden op: 29 jun 2017, 19:38

06 sep 2018, 20:36

Als S16,18 en 19 wel een interupt geven en S17 niet dan werkt het keyboardcircuit. Zoals Bram al zei. De output PB1-1 lijkt dan verdacht.
Rob
Berichten: 480
Lid geworden op: 24 jun 2005, 23:49

06 sep 2018, 22:22

Had ook zo'n probleem bij een Technics SLP 1200. De boel eens goed door gesoldeerd en probleem was weg.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 sep 2018, 06:20

we wachten op een nieuwe Peripheral Interface Adapter 6821...
Hoewie Loewie
Berichten: 8495
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

07 sep 2018, 10:13

Het gaat mijn pet weer ver te boven maar ik vind het bere interessant. Heel gaaf, dat loopwerk. Het lijkt me dat de laser aan de andere kant slingert (links) dan normaal (gezien vanaf de voorkant van de speler). Heb ik dat juist?
Erres SX5685 SX6290 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 Philips GF403 AG2230 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 sep 2018, 10:55

Er zitten twee 6821 PIA in de speler , die heb ik omgewisseld en het probleem blijft.

Daarna twee Memory chips ook omgewisseld van positie, probleem blijft.

De interrupt gevolgd van keyboard op CA1 naar IRQ uitgang gaat goed , behalve PB1
Adreslijntjes bekeken A0/A1 nette blokgolven..
Daarna de datalijnen...daar zie ik iets verdacht..

DO & D2 t/m D7 zien er normaal uit

Afbeelding

D1 is verdacht... :ugeek:

Afbeelding

ik zal het vinden :twisted:
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 07 sep 2018, 11:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 sep 2018, 11:02

Hoewie Loewie schreef:
07 sep 2018, 10:13
Het gaat mijn pet weer ver te boven maar ik vind het bere interessant. Heel gaaf, dat loopwerk. Het lijkt me dat de laser aan de andere kant slingert (links) dan normaal (gezien vanaf de voorkant van de speler). Heb ik dat juist?
Goed gezien.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3900
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

07 sep 2018, 11:09

Pull-up/down weerstandje op de datalijn los?
Of kapot in de processor... of in de buffer, als er ergens een bufferchipje tussen zit.
Je kan er experimenteel eentje toevoegen. Voorzichtig beginnen met 10k
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1502
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 sep 2018, 11:19

Dat denk ik ook , als ik de datalijnen meet naar aarde , meet ik een paar kilo Ohm , bij d1 een paar Mega Ohm
Plaats reactie