CD202 opknapper

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1487
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

01 jul 2018, 14:09

Weer eens een CD202 onderhanden nemen

Tekst uit Advertentie
Afbeelding

Er is dus al eens aangeklust :think:

Afbeelding

Een voeding die onderhanden is genomen , maar niet de kleine elco's

Afbeelding

Wat is dit nu weer..?

Afbeelding

Alleen links audio , hoe kan dat nu weer

Afbeelding
Afbeelding

Werkend display , Ja ja ...maar daar heb ik wel een oplossing voor :mrgreen:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9899
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

01 jul 2018, 14:24

leuk klusje! gelukkig is het niet meer zo warm Bram :doh: :mrgreen:
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1487
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 jul 2018, 07:38

Nieuwe cinch chassis delen geplaatst


Afbeelding


Voeding voorzien van nieuwe elco's

Afbeelding


Trafo op 240 gezet , en voeding spanningen gecontroleerd en 5 volt opnieuw afgeregelt, en testen
Links en Recht werken weer en de brom is verdwenen. :dance:

Afbeelding

Uitsloopspeler chassis gehaald omdat hier de audio doorvoer nog heel is

Afbeelding

Display wordt vervangen.

Afbeelding

Versleten knoppen vervangen door iets nettere , moet maar eens opzoek naar methode om knoppen opnieuw te voorzien van transparant laagje.

Afbeelding

Afbeelding

Bekend ritueel Decoderboard onderhanden genomen , Elco's vervangen en als opnieuw in tin gezet.

Afbeelding
Gebruikersavatar
4000ds devil
Berichten: 784
Lid geworden op: 19 aug 2012, 10:05
Locatie: Borne

07 jul 2018, 07:50

Mooi werk, die blauwe axiale elko's zijn bijna altijd slecht, mooi dat Vishay ze nog maakt.
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

07 jul 2018, 07:53

Heeft de 5 volt een afregel punt?
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1487
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 jul 2018, 07:57

snameroc schreef:
07 jul 2018, 07:53
Heeft de 5 volt een afregel punt?

Afbeelding
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

07 jul 2018, 08:37

Je hebt gelijk.
Nooit een reden gehad daar aan te draaien.

De cd100 heeft die niet en daar heb ik een orginenele papieren manual van. Als ik een schema nodig heb grijp ik daar eerst naar bij een 200 of 300.
DAD4F92B-C375-4ADC-8994-28A8647CD0FA.jpeg
Maar goed weer wat geleerd nu nog onthouden.
Laatst gewijzigd door snameroc op 07 jul 2018, 11:18, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
PatrickVB
Berichten: 2770
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

07 jul 2018, 08:38

Toch maar weer naar de Samsung browser ipv google chrome op mijn smartphone. Kan ik tenminste de plaatjes weer bewonderen. :dance:
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421/720/4307/4308(2)/4407/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/4000DS/4000DSMKII/GX630D/CS1225
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1487
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 jul 2018, 09:02

snameroc schreef:
07 jul 2018, 08:37
Je hebt gelijk.
Nooit een reden gehad daar aan te draaien.

De cd100 heeft die niet en daar heb ik een orginenele paieren manual van. Als ik een schema nodig heb grijp ik daar eerst naar bij een 200 of 300.
DAD4F92B-C375-4ADC-8994-28A8647CD0FA.jpeg

Maar goed weer wat geleerd nu nog onthouden.
De potmeter stond op maximaal, er kwam bijna 6 volt uit..

Afbeelding
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

07 jul 2018, 09:35

Dan moet je corigeren inderdaad.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3882
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

07 jul 2018, 09:54

Die elco van 22u, afgeknipt of productiefout?

Ik heb zoiets eens gezien in een apparaat: de machine die de reels met onderdelen op volgorde maakt die had blijkbaar de draadjes twee keer geraakt.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1487
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 jul 2018, 10:43

CDM-0 printje voorzien van nieuwe elco's

Afbeelding

CDM-0 weer in de CD202

Afbeelding

Mooi oogpatroon..

Afbeelding

Het nieuwe display
Afbeelding

onderdelen frontpaneel

Afbeelding
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

07 jul 2018, 11:20

Als je iets weet voor de kale knoppen houd ik me aanbevolen. De mijn is nog redelijk gaaf maar er zijn er vele.
airmax78
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 dec 2015, 21:02

07 jul 2018, 16:45

als de toetsen helemaal bloot zijn, kun je ze netjes afslijpen met een fijne korrel (120 of zelfs nog fijner). Als je het goed en geduldig doet, dan krijg je daardoor een heel fijn resultaat. Je moet wel het toetswerk uitelkaar halen en enkele toets apart bewerken. De functie van de toets staat in textvorm in het displayvenster, dus ook zonder de pitcogrammen geen raadsel. Wees wel zeer voorzichtig met het schuurpapier, zodat de groeven netjes parallel lopen en de zijkanten van de knoppen niet uitlopen. Het aluminium is vrij zacht, je kunt dus niet eindloos blijven slijpen. (je hebt vrijwel maar een poging, om precies te zijn...)
De bijlage CD 202 klein.jpg is niet meer beschikbaar
CD 202 klein.jpg
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1487
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

07 jul 2018, 16:55

Ik vind het best een mooie oplossing...Beter dan die lelijke vlekken :D

Begint erop te lijken....nog even naar de fietsenmaker voor nieuwe 6v 100ma e10 lampjes :mrgreen:

Afbeelding
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 07 jul 2018, 17:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Plaats reactie