22GA202

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

11 aug 2015, 22:29

Vandaag eens begonnen aan de "nieuwe" 202. :D
Zoals gewoonlijk ontbreekt het netsnoer, dus even gekeken of ik daar een (tijdelijke) oplossing voor kon vinden.
Platenspeler op zijn kop gelegd en wat blijkt? De bodemplaat lijkt als 2 druppels water op die van een 212 en ook de gaten voor de kabels zitten er al in. De gemakkelijkste oplossing leek me dus om daar gebruik van te maken. Naast het kroonsteentje voor de RIAA voorversterker was plaats voor nog zo'n kroonsteentje, dus er een naast gezet en daar de draden van de oude net entree op aangesloten. Een stuk aluminium strip op maat gezaagd, een gat er in geboord en voorzien van 2 stukken krimpkous. Dit gaat als trekontlasting fungeren, zoals het ook in een 212 zit. Bij de bouwmarkt een netsnoer met aangegoten stekker gehaald en dit aangesloten op het kroonsteentje en de signaalkabel en het netsnoer vastgezet zoals bij een 212:
20150811_214651__1__871.jpg
Net echt toch? De oude net entree zit niet meer aangesloten, maar die kan zo weer gebruikt worden, mocht ik nog ooit een origineel snoer vinden.

Verder de platenspeler een beetje gepoetst en de start en stop druktoetsen schoongemaakt. De stop toets werkt nu ook weer.
Omdat het printplaatje er toch uit was de 3 elko's die er opzitten ook maar meteen vervangen.

Morgen eens plaatjes draaien. :D

Grtz,
Cor.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Harrie
Berichten: 9390
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

11 aug 2015, 23:24

mooi opgelost, Cor :wink:

goed dat je de "Morf" entree spanningsvrij hebt gemaakt, anders is het niet veilig....
en zoals je schreef, weer aansluiten kan altijd, dan moet toch je nieuwe snoer er weer uit.
prima zo, geniet van je mooie platencollectie :wink:
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Hoewie Loewie
Berichten: 8428
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

12 aug 2015, 11:25

Vandaag eens begonnen aan de "nieuwe" 202. :D
Zoals gewoonlijk ontbreekt het netsnoer, dus even gekeken of ik daar een (tijdelijke) oplossing voor kon vinden.
Platenspeler op zijn kop gelegd en wat blijkt? De bodemplaat lijkt als 2 druppels water op die van een 212 en ook de gaten voor de kabels zitten er al in. De gemakkelijkste oplossing leek me dus om daar gebruik van te maken. Naast het kroonsteentje voor de RIAA voorversterker was plaats voor nog zo'n kroonsteentje, dus er een naast gezet en daar de draden van de oude net entree op aangesloten. Een stuk aluminium strip op maat gezaagd, een gat er in geboord en voorzien van 2 stukken krimpkous. Dit gaat als trekontlasting fungeren, zoals het ook in een 212 zit. Bij de bouwmarkt een netsnoer met aangegoten stekker gehaald en dit aangesloten op het kroonsteentje en de signaalkabel en het netsnoer vastgezet zoals bij een 212:
20150811_214651__1__871.jpg Net echt toch? De oude net entree zit niet meer aangesloten, maar die kan zo weer gebruikt worden, mocht ik nog ooit een origineel snoer vinden.

Verder de platenspeler een beetje gepoetst en de start en stop druktoetsen schoongemaakt. De stop toets werkt nu ook weer.
Omdat het printplaatje er toch uit was de 3 elko's die er opzitten ook maar meteen vervangen.

Morgen eens plaatjes draaien. :D

Grtz,
Cor.
Dat heb je allemaal rap gedaan Cor! Geniet van je 202. :D
Erres SX5685 SX6290 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 Philips GF403 AG2230 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

12 aug 2015, 12:25

Er zaten 3 hele elko's in deze speler:
20150812_124019_59b.jpg
Ongelooflijk, na meer dan 40 jaar meten ze nog goed...
Toch maar preventief vervangen.
Nog even zitten twijfelen om de BC14X transistoren ook te vervangen, maar dan zou ik ook de germanium torren mee moeten nemen, maar de speler werkt verder perfect dus toch maar laten zitten.
Het printplaatje is er zo uit, maar het terugplaatsen is een crime, daar hadden ze toch wel wat beter over na kunnen denken... :twisted:

En dan.....
Spelen maar!
20150812_121316_826.jpg
Hij is vaak bij Nico en Tine op bezoek geweest, het aluminium was gewoon brons kleurig.... :shock:
Gisteravond al flink aan het poetsen geweest en het meeste is al weg, maar nu zie ik hier en daar nog bruine aanslag. Komt nog wel een keer. Het belangrijkste is dat hij onbeschadigd is en dat na zo'n lange tijd. Ook de stofkap zal er na een polijst beurt weer als nieuw uitzien. Ook dat komt nog, eerst de boxen voor mijn zoon verder afmaken.

Grtz,
Cor.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
JanJ
Berichten: 882
Lid geworden op: 25 feb 2012, 11:01
Locatie: Utrecht

12 aug 2015, 12:31

Zo'n bronskleurtje beschermt tegen krassen :mrgreen:.
mae
Berichten: 4371
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

12 aug 2015, 12:33

BC14x torren gaan sneller spontaan stuk dan BC54x torren maar minder snel dan geraniumtorren of zwartepootjestorren. Ik heb ze nog nooit preventief vervangen en ook zelden stuk gehad.
Gebruikersavatar
Cassettebandje
Berichten: 1100
Lid geworden op: 12 mar 2013, 19:15
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

12 aug 2015, 15:13

Die bronskleur kun je prima wegpoetsen met commandant 5, dat slijpt niet. Die haalt eigenlijk alleen de aanslag eraf.
Voorheen een opsomming, maar nu te weinig tekens over om alles op te noemen.
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

14 aug 2015, 22:31

Bedankt voor de tip Cassettebandje, maar ik heb het al grotendeels kunnen verwijderen met IPA.
Ik heb hem nu op mijn werkkamer gezet, nu maar hopen dat ik de komende tijd veel thuis kan werken.
De foto is een beetje onderbelicht, excuses daarvoor.
20150814_230155__1__c61.jpg
Nog een klein probleempje: de armlift zakt wel erg snel, als iemand daar een oplossing voor weet?
Dan zit ik nog even te denken aan nieuwe snaren; ik heb het idee dat de grote aandrijfsnaar een beetje uitgedroogd is, er zit een kleine hobbel op de plaats waar hij waarschijnlijk lang op de kleine aandrijfpoelie heeft gezeten en dat zie je tijdens het draaien.

Grtz,
Cor.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
rob040
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 mei 2007, 12:24

17 aug 2015, 13:17

Nog een klein probleempje: de armlift zakt wel erg snel, als iemand daar een oplossing voor weet?
Hoi Cor,

Ik heb in plaats van het originele vet van die witte siliconenpasta gebruikt, wat je tussen torren en koelblok smeert.
In 1981 gedaan en dat werkt nog steeds perfect.

Groet, Rob.
Laatst gewijzigd door rob040 op 17 sep 2015, 11:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

17 aug 2015, 15:35

Nog een klein probleempje: de armlift zakt wel erg snel, als iemand daar een oplossing voor weet?
Hoi Cor,

Ik heb in plaats van het originele vet van die witte siliconenpasta gebruikt, wat je tussen torren en koelblok smeert.
In 1981 gedaan en dat werkt nog steeds perfect.

Groet, Rob.

Ik weet niet waarom de geciteerde tekst niet grijs is...
Ja, vreemd van die quote...
Maar even een vraagje, dat vet zit in dat "bakje" waar dat kabeltje naar toe loopt? Ik heb dat nog nooit uit elkaar gehad....
En het evt. oude vet moet er natuurlijk helemaal uitgehaald worden?
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
rob040
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 mei 2007, 12:24

17 aug 2015, 16:14

Bij de 202 is het alleen de as van de lift die in de schacht op en neer gaat. Het originele vet is ingedroogd of weggelekt.
Dat is bij mijn 202 (eerste generatie) zo. Ik ben niet 100% zeker of de latere (met tacho en 212 arm) dat ook nog hadden.

Edit: Constructie is hetzelfde gebleven.
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

21 aug 2015, 21:32

De constructie is idd anders als bij de 212 en is gewoon open. Ik heb het asje er even uit gehad en ingevet met siliconen pasta, maar ik heb het idee dat het niet zo veel geholpen heeft.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Hoewie Loewie
Berichten: 8428
Lid geworden op: 10 okt 2014, 14:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

21 aug 2015, 21:46

De constructie is idd anders als bij de 212 en is gewoon open. Ik heb het asje er even uit gehad en ingevet met siliconen pasta, maar ik heb het idee dat het niet zo veel geholpen heeft.
Hoi Cor. Bij mijn 202 zakte de lift in het begin ook heel snel. Maar na een keer of 10 gebruiken, was dat ineens over. Nu een zijdezachte landing. Zelfs subtieler dan een 212. :D
Erres SX5685 SX6290 SX6393 SX6194 SR3390 Aristona AR8530 SG1408 CD1202 Philips GF403 AG2230 GA202 GA212 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 N2221 en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
rob040
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 mei 2007, 12:24

21 aug 2015, 21:48

Wellicht te weinig gebruikt?
josvRoosmalen
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 nov 2014, 14:22
Locatie: vught

23 aug 2015, 17:35

Veel plezier met je 202 je wens in vervulling gr jos
Plaats reactie