Platenspeler ontbromd, rond kerst weer nieuwe SQ quadro CD's

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

15 nov 2007, 18:10

zo, eindelijk mijn Thorens TD166 nieuwe kabels gegeven. Nadat een eerdere poging is mislukt (heel stuk afgeknipt, en weer nieuw erop gezet, dropveterkabel...) heb ik nu het grondig aangepakt en de ouwe grijze dropveters eruitgehaald, en vervangen door 6mm dik dubbel afgeschermde kabel voor het ongelooflijke bedrag van €1,50 :)
hij is nu 100% bromvrij, binnen niet al te lange tijd gaat het 422 element er nog in. ik verwacht de SQ Quadro, en heel misschien zelfs CD-4 quadro uitwisseling rond kerst weer te starten :)
voor CD-4 is dan wel vereist dat je geluidskaart 192khz sampling rate heeft, zodat het frequentiebereik daarvan tot 80khz gaat, en je CD-4 decoder zal ook enigszins aangepast moeten worden (riaa netwerkje overbruggen indien aanwezig, niveauverzwakking)
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
Raicho
Berichten: 3246
Lid geworden op: 01 sep 2007, 15:51
Locatie: Zaandam
Contacteer:

15 nov 2007, 21:54

Laurens,

Vraagje: waar heb je die kabel vandaan? Zelf ben ik op zoek naar een nette kabel om nieuwe bekabeleing voor mijn x70 + 585 MFB te maken. Nog wat nette plugjes erop en klaar is de kabel!

Grtz,

Mark V.
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

15 nov 2007, 23:44

othec, in de oostzijde (gaan begin 2008 verhuizen naar de havenstraat)
ik vrees alleen dat er geen geschikte dinpluggen zijn voor die dikke kabel. daarvoor moet je dus weer wat anders verzinnen... er past maar 1 kabel in een dinplug. is op zich niet erg als je maar oplet welke kabel geschikt is voor het linker of het rechterkanaal.
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
pe1dna
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 jun 2005, 18:07
Locatie: Eindhoven

16 nov 2007, 10:51

Laurens schreef:..... ik verwacht de SQ Quadro, en heel misschien zelfs CD-4 quadro uitwisseling rond kerst weer te starten :)
voor CD-4 is dan wel vereist dat je geluidskaart 192khz sampling rate heeft, zodat het frequentiebereik daarvan tot 80khz gaat,
Hoe doe je die cd4 uitwisseling dan? Op een audio-cd past het niet vanwege vastzitten aan de 44.1kHz sampling rate, en op een data cd past het niet vanwege de grootte. Met een 192kHz stereo wav file op dvd-r of zo? (is meerdere gigabytes). En dan moet je die file afspelen op je geluidskaart en door je eigen cd4 decoder halen?
en je CD-4 decoder zal ook enigszins aangepast moeten worden (riaa netwerkje overbruggen indien aanwezig, niveauverzwakking)
Ik denk zelf dat het veel slimmer is om zo'n multichannel album om te coderen naar een van de moderne digitale standaarden zoals DTS cd, DTS DVD of DVD-Audio. Dan heb je een veel groter publiek wat geinteresseerd is. Wel even de benodigde software verzamelen uit het 'publieke domein' en een leercurve doorlopen....

Overigens zat er ergens in de eerste audio-cd standaard een mogelijkheid voor quadrofonie, maar die is bij mijn weten nooit geimplementeerd.
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

16 nov 2007, 19:37

het is juist leuk om het spul op je eigen apparatuur te decoderen :)
van CD-4 weet ik nog niet eens of dat gaat lukken, ik moet sowieso mijn eigen decoder aan de praat krijgen.
een SQ decoder kan iedere persoon die hier op dit forum zit wel nabouwen, Gromsound heeft een mooie pagina eraan gewijd. heel ingewikkeld is het niet :)
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
Raicho
Berichten: 3246
Lid geworden op: 01 sep 2007, 15:51
Locatie: Zaandam
Contacteer:

16 nov 2007, 20:05

Laurens schreef:othec, in de oostzijde (gaan begin 2008 verhuizen naar de havenstraat)
ik vrees alleen dat er geen geschikte dinpluggen zijn voor die dikke kabel. daarvoor moet je dus weer wat anders verzinnen... er past maar 1 kabel in een dinplug. is op zich niet erg als je maar oplet welke kabel geschikt is voor het linker of het rechterkanaal.
Laurens,

Ik heb hier 585's staan, die hebben tulpaansluitingen, die dikke kabel is dan geen probleem. :wink: Weet je misschien wat voor kabel dat precies is? Wat voor kleur heeft-ie?

Grtz,

Mark V.
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

16 nov 2007, 22:49

zwart dik tweelingdraad, er staat op: hq silver series http://www.hqproducts.com" target="_blank
staat in een haspeldoos bij het raam bij de andere kabel :)
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
Raicho
Berichten: 3246
Lid geworden op: 01 sep 2007, 15:51
Locatie: Zaandam
Contacteer:

16 nov 2007, 23:00

Laurens schreef:zwart dik tweelingdraad, er staat op: hq silver series http://www.hqproducts.com" target="_blank" target="_blank
staat in een haspeldoos bij het raam bij de andere kabel :)
Dank je, Laurens.

Grtz,

Mark V.
Plaats reactie