22RH832, en nu?

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

21 okt 2013, 16:42

Sinds gisteren resideert hier mijn langverwachte 832, helaas zonder element, dat wilde Remco liever los verkopen gezien de -voor hem- gunstige vraag & aanbod / prijsrelatie.
Nu heb ik dus een 832 zonder het échte GP422 element, ik wist al dat er ook zonder problemen met een GP412 gespeeld kon worden.
Maar nu de vraag;
Wát maakt de GP422 & GP412 nou zo geschikt voor weergave van quadro?
Kan ik ook een ander merk element monteren dat aan de specs voldoet voor correcte quadroweergave?
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

21 okt 2013, 16:54

Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Laurens
Berichten: 1302
Lid geworden op: 17 jun 2005, 19:55
Locatie: Zaandam

21 okt 2013, 17:15

Voor SQ is ieder element geschikt.
Voor CD-4 dient het element tot 45khz op te kunnen pikken, en de naald een afwijkende vorm te hebben om de groefwanden te beschermen.

De 412 is niet meer of minder geschikt voor SQ quadro dan andere nette MD stereo elementen. De 422 is voor SQ evenmin beter dan andere elementen, maar wel een vereiste voor CD-4. Voor cd-4 is tevens een externe decoder vereist.
Forum voor zendamateurs, met het accent op zelfbouw: http://hamforum.nl/" target="_blank
Gebruikersavatar
Kojak
Berichten: 1392
Lid geworden op: 15 okt 2010, 09:06
Locatie: Limbabwe

21 okt 2013, 17:20

Ik gebruik thuis onder de 832 gewoon een 412 of 401 element.
Het 422 element gebruik ik wel als ik quadro wil draaien. Dat is bij mij dus nog nooit voorgekomen.
Verder wil ik dat "dure" element sparen want ik draai nogal veel LP's en wil de speciale naald niet extra laten slijten door deze kringloop LP's.
Dus gewoon een simpel element eronder en gaan met die banaan. Ik weet zeker dat bij een blinde luistertest op gebruikte (dus kringloop) LP's, je het verschil niet of nauwelijks kunt horen (ik tenminste niet, thuis uitgeprobeerd)
(Kojak, die zijn visoog verslaving volledig in de hand heeft !!)
Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

21 okt 2013, 17:41

Dus eigenlijk past ieder "beter" HiFi element voor SQ weergave, als de uitgangsspanning overeen komt met wat de versterker nodig heeft past álles :mrgreen:
Vooralsnog heb ik geen SQ platen,maar dat kan nog in de toekomst natuurlijk. (en komt quadro de 832 binnen d.m.v. een CD614)

Ik heb een Ortofon F15S liggen die een erg fijn geluid heeft, eens even vergelijken of ik die er straffeloos onder kan hangen.
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Gebruikersavatar
Kojak
Berichten: 1392
Lid geworden op: 15 okt 2010, 09:06
Locatie: Limbabwe

21 okt 2013, 18:54

Dit speelt nu bij mij de sterren van de hemel op de 832
Dire Straites met skateaway
Bijlagen
image.jpg
(Kojak, die zijn visoog verslaving volledig in de hand heeft !!)
Gebruikersavatar
Aadje
Berichten: 181
Lid geworden op: 04 feb 2013, 18:40
Locatie: Gorinchem

21 okt 2013, 20:31

Ik gebruik thuis onder de 832 gewoon een 412 of 401 element.
Het 422 element gebruik ik wel als ik quadro wil draaien. Dat is bij mij dus nog nooit voorgekomen.
Verder wil ik dat "dure" element sparen want ik draai nogal veel LP's en wil de speciale naald niet extra laten slijten door deze kringloop LP's.
Dus gewoon een simpel element eronder en gaan met die banaan. Ik weet zeker dat bij een blinde luistertest op gebruikte (dus kringloop) LP's, je het verschil niet of nauwelijks kunt horen (ik tenminste niet, thuis uitgeprobeerd)
Helemaal mee eens ik ook ooit ergens in 1978 een gp412 element gekocht om mijn gp400 te vervangen met de gedachte dat het geluid veel beter zou worden maar kwam van een erg dure koude kermis thuis (en mijn oren waren toen nog prima) hoorde eigenlijk geen verschil.
MFB SX6544 Bandrecorder SR4299 :D
Boxen Philips 22RH456 en Audio Professional AP40a
De black tulip 170 270 370 en een zwarte AF777 met een 401 FR996
Cassettedeck Akai GX-52
CD speler Technics SL-PG100A
Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

27 okt 2013, 13:19

To Do:
Lampjes onder de tiptoetsen, het zijn (af fabriek) soffietlampjes van 6 volt 40mA
Thomas heeft ze van 6v 55mA in de webshop, kan dat erin?

VU meters:
Van de meters die er in zaten was linksachter dood, schroefje lossen hielp niet :?

Dan maar even de VU meters omgewisseld welke er als reserve bij zaten, 3 doen het RV/LV/RA , Linksachter is ook kapot...
Er komt wel spanning bij het dode metertje, wijzertjes zitten ook niet vast, conclusie= van binnen ook dood.
Simpelweg kruisen zit er ook niet in, aangezien de "nieuwe" metertjes qua layout anders zijn, en van bovenaf hangen.

Jammerrrrrr :(
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1942
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

27 okt 2013, 23:12

Verder wil ik dat "dure" element sparen
€20,00 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3675
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

28 okt 2013, 09:13

To Do:
Lampjes onder de tiptoetsen, het zijn (af fabriek) soffietlampjes van 6 volt 40mA
Thomas heeft ze van 6v 55mA in de webshop, kan dat erin?
Dit kan er ook in. :mrgreen:
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

28 okt 2013, 13:51

Thanks Correltje, ik geef toch de voorkeur aan échte lampjes, ik ben ook niet zo'n electronicawonder :oops:
Wel goed dat je 't voorwerk al hebt gedaan :wink:

@JohnP, dat bronnetje voor 422 & 412 hoop ik ook nog eens aan te boren. Voorlopig komt er een Ortofon F15s in :wink:
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1942
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

28 okt 2013, 14:37

To Do:
Lampjes onder de tiptoetsen, het zijn (af fabriek) soffietlampjes van 6 volt 40mA
Thomas heeft ze van 6v 55mA in de webshop, kan dat erin?

VU meters:
Van de meters die er in zaten was linksachter dood, schroefje lossen hielp niet :?

Dan maar even de VU meters omgewisseld welke er als reserve bij zaten, 3 doen het RV/LV/RA , Linksachter is ook kapot...
Er komt wel spanning bij het dode metertje, wijzertjes zitten ook niet vast, conclusie= van binnen ook dood.
Simpelweg kruisen zit er ook niet in, aangezien de "nieuwe" metertjes qua layout anders zijn, en van bovenaf hangen.

Jammerrrrrr :(
Lampjes:
De lampjes hebben invloed op de tiptoest schakeling praktijkervaring leert dat als de stroom van lampje hoger is (lagere weerstand) de tiptoetsen minder goed reageren. Bij een lagere stroom reageren de tiptoetsen wel goed, maar is delichtopbrengst vaak te laag.

VU Meters:
Voor de VU meters kijk eens in dit topic 832 revisie.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1942
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

28 okt 2013, 14:42

@JohnP, dat bronnetje voor 422 & 412 hoop ik ook nog eens aan te boren. Voorlopig komt er een Ortofon F15s in :wink:
Dat is iets tussen Kojak en mij. :mrgreen: Als Kojak wil mag hij dat vertellen.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3675
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

28 okt 2013, 16:09

Thanks Correltje, ik geef toch de voorkeur aan échte lampjes, ik ben ook niet zo'n electronicawonder :oops:
Wel goed dat je 't voorwerk al hebt gedaan :wink:
Het kan nog makkelijker: <<KLIK>>.
Ik ga dit binnenkort eens proberen, de led-lampjes (of zijn dit nu lempkes :wink: ) heb ik zojuist binnen gekregen.
Het kan zijn dat de stroom weer te laag is (12mA), mijn ervaring is dat dat ook niet lekker werkt, zie bovengenoemd topic.
Maar de werking en lichtopbrengst zal ik allemaal in het bovengenoemde topic posten.

@JohnP: De werking van de tiptoetsen heeft ook te maken met de weerstand van de gloeidraad in koude toestand. Als die lager is dan van de originele lampjes, is de stroom ook groter zoals je al terecht opmerkte, maar duurt het ook langer voordat de gloeidraad opgewarmd is. Dat maakt dat je de tiptoets soms langer vast moet houden, voordat de flip-flop goed omgeklapt is.
Overigens maakt dit voor de stop toets niets uit, zie ook bovengenoemd topic.

Grtz,
Cor
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
Plips
Berichten: 3788
Lid geworden op: 23 jul 2009, 19:24
Locatie: Het wilde oost'n

28 okt 2013, 18:13

Ik zag de bolletjes ook al staan op Conrad.nl, past dat zo zonder weerstandje ervoor dan?
Hoe dan ook , ik zal me abonneren op jouw lampjestopic :wink:
Hier stond "vroeger" een hele opsomming apparatuur, helaas kunnen er maar 255 tekens...
Plaats reactie