Geen stereo op 202

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

stan_g
Berichten: 11
Lid geworden op: za apr 04, 2015 4:21 pm

Geen stereo op 202

Berichtdoor stan_g » ma apr 23, 2018 7:49 pm

Ik heb een Philips 202 draaitafel, aangesloten op een 790 versterker. Nu merk ik dat ik bij de meeste LP's geen stereo geluid krijg. Als de versterker op mono zet heb ik wel op beide boxen hetzelfde signaal. Sommige LP's doen het wel gewoon.

Heeft iemand hier op het forum een idee waar dat aan zou kunnen liggen? Moet ik het in mijn draaitafel of in mijn versterker zoeken?

Bedankt voor de hulp alvast!

Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1906
Lid geworden op: ma mar 12, 2012 6:44 pm
Locatie: Kerkdriel

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor JohnP » ma apr 23, 2018 9:56 pm

Het probleem zit waarschijnlijk in de insteek slede voor het element.
Lees dit topic maar eens.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000

Gebruikersavatar
Turbo.d
Berichten: 2112
Lid geworden op: wo jan 28, 2009 3:55 pm
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Turbo.d » di apr 24, 2018 2:30 pm

Wat heb je allemaal al gedaan om te testen :?: want nu denk in dat het zowel de platenspeler, aansluitsnoer, versterker kan zijn.

Gr
Marcel
| O""""O | http://www.Briebelbus.nl | O""""O |

stan_g
Berichten: 11
Lid geworden op: za apr 04, 2015 4:21 pm

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor stan_g » wo apr 25, 2018 5:19 pm

Het probleem zit waarschijnlijk in de insteek slede voor het element.
Lees dit topic maar eens.
Kan dit verklaren waarom ik bij sommige LP's dit probleem heb en bij andere niet?

Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 5942
Lid geworden op: vr okt 10, 2014 2:12 pm
Locatie: Veghel

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Hoewie Loewie » wo apr 25, 2018 5:23 pm

Ja maar dat ligt niet aan de LP's. Die inkliksledes storen zonder regelmaat. Overigens lees ik in dit topic niet dat jouw 202 voorzien is van een inklikslede. Is dat zo?
Erres 6393/6194/3390/3370 3536 CD1151/1204 Ari SA5910 8525 CD1202
Philips GF403 202 212 426 532 840 CD104/371/650/911/950
Superscope TT5 A225/235/245/260/545 R1302/1270/1240/1220/350/340(B)/330(B)/310 QR450 T210/220 CD301A/302A/310/312/314 MS30

stan_g
Berichten: 11
Lid geworden op: za apr 04, 2015 4:21 pm

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor stan_g » wo apr 25, 2018 5:52 pm

IMG_2602.JPG
IMG_2602.JPG (74.05 KiB) 426 keer bekeken
Ik heb het vierkante pinnetje waarmee de naald aangesloten wordt even schoongemaakt en even aan de kabeltjes die op de foto ziet gewiebeld. Daar is ooit wat aan geklust, en niet al te zorgvuldig zo te zien. Het probleem is daarmee voorlopig opgelost, maar even afwachten of hij het nu blijft doen of dat er ergens een los contact zit dat problemen blijft veroorzaken.

Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 5942
Lid geworden op: vr okt 10, 2014 2:12 pm
Locatie: Veghel

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Hoewie Loewie » wo apr 25, 2018 5:59 pm

Hoi. Het is in ieder geval geen inklikslede, zie ik. Overigens kun je de slede met element heel eenvoudig uit de headshell trekken waarna je er wat makkelijker bij kunt. De klemmetjes die aan die draadjes zitten, willen nog wel eens wat ruimer worden. Die kun je dan met een tangetje heel voorzichtig weer wat terugbuigen.

De slede er uit trekken:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bij het terugsteken goed opletten, dat de bovenkant van de slede goed tegen de binnenbovenkant van de headshell aan ligt en het geheel dan weer mooi recht zit.
Erres 6393/6194/3390/3370 3536 CD1151/1204 Ari SA5910 8525 CD1202
Philips GF403 202 212 426 532 840 CD104/371/650/911/950
Superscope TT5 A225/235/245/260/545 R1302/1270/1240/1220/350/340(B)/330(B)/310 QR450 T210/220 CD301A/302A/310/312/314 MS30

Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 4773
Lid geworden op: vr feb 19, 2016 5:37 pm
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Fotohuis » wo apr 25, 2018 8:13 pm

Mochten ze erg vervormd zijn dan kun je in de web shop nieuwe bestellen. In ieder geval NOOIT aan solderen. Ze zijn overigens verguld dus vooral niet aan schuren oid.
http://www.svema.info
Analoog ingesteld. Dynavox TPR-3 5670W buizen voorversterker, Dynavox ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, 312, 222 draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204. NAD C352, C422, C521BEE met FB820-22RH544/79R.

stan_g
Berichten: 11
Lid geworden op: za apr 04, 2015 4:21 pm

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor stan_g » wo apr 25, 2018 8:48 pm

Ik heb de slede er uitgehaald, dat ziet er niet best uit. Er is ooit wel aan gesoldeerd en misschien ook wel geschuurd. Het is in ieder geval niet zo netjes als op de foto's van Hoewie Loewie.

Zijn deze sledes ook als geheel te koop? Anders is het wellicht verstandig de kabeltjes en klemmetjes te vervangen.

Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 4773
Lid geworden op: vr feb 19, 2016 5:37 pm
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Fotohuis » wo apr 25, 2018 8:50 pm

Als 3D geprint met schroefjes en kabeltjes:

http://www.mfbfreaks.com/webshop/vinyl- ... 244430169/
http://www.svema.info
Analoog ingesteld. Dynavox TPR-3 5670W buizen voorversterker, Dynavox ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, 312, 222 draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204. NAD C352, C422, C521BEE met FB820-22RH544/79R.

Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 4773
Lid geworden op: vr feb 19, 2016 5:37 pm
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Fotohuis » wo apr 25, 2018 9:03 pm

Je hebt alleen een Retma mal of een Protractor nodig om het (GP-) element op de juiste positie te monteren. Kan ik voor je doen, Loewi heeft er ook één.

Afbeelding

Retma mal, voor de minimale fouthoek in te stellen.

Afbeelding

Protractor, behoudens de minimale fouthoek kun je hiermee tevens de Azimuth afstellen en de VTA controleren. De Azimuth kun je met een stelschroef instellen door de Retma shell te draaien op de toonarm. De Vertical Tracking Angle is meestal tussen de 20' en 30' en is niet altijd instelbaar.
Verder moet de draaitafel waterpas staan en de juiste naalddruk en dwarskracht compensatie zijn ingesteld.
http://www.svema.info
Analoog ingesteld. Dynavox TPR-3 5670W buizen voorversterker, Dynavox ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, 312, 222 draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204. NAD C352, C422, C521BEE met FB820-22RH544/79R.

Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 5942
Lid geworden op: vr okt 10, 2014 2:12 pm
Locatie: Veghel

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Hoewie Loewie » wo apr 25, 2018 11:20 pm

Kun je misschien een foto maken en plaatsen van jouw slede?
Erres 6393/6194/3390/3370 3536 CD1151/1204 Ari SA5910 8525 CD1202
Philips GF403 202 212 426 532 840 CD104/371/650/911/950
Superscope TT5 A225/235/245/260/545 R1302/1270/1240/1220/350/340(B)/330(B)/310 QR450 T210/220 CD301A/302A/310/312/314 MS30

stan_g
Berichten: 11
Lid geworden op: za apr 04, 2015 4:21 pm

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor stan_g » do apr 26, 2018 7:03 pm

Bij deze een paar foto's. Wat zou jullie advies zijn? Vervangen?
Bijlagen
IMG_2605.JPG
IMG_2604.JPG
IMG_2603.JPG

Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 4773
Lid geworden op: vr feb 19, 2016 5:37 pm
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Fotohuis » do apr 26, 2018 7:06 pm

Ja verkl**t. Vervangen dus maar. Hopelijk is er niet gesoldeeerd terwijl de draad aan het element zat want anders heeft die (GP) ook zijn beste tijd gehad.
http://www.svema.info
Analoog ingesteld. Dynavox TPR-3 5670W buizen voorversterker, Dynavox ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, 312, 222 draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204. NAD C352, C422, C521BEE met FB820-22RH544/79R.

Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Berichten: 5942
Lid geworden op: vr okt 10, 2014 2:12 pm
Locatie: Veghel

Re: Geen stereo op 202

Berichtdoor Hoewie Loewie » do apr 26, 2018 8:56 pm

Hoi. Dat ziet er slecht uit maar niet reddeloos verloren. Mijn advies is om het element los te koppelen en te demonteren en dan met beleid die draadjes opnieuw netjes te gaan solderen. Voorafgaand eerst het metaal goed schoonmaken. Weggooien kan altijd nog.

EDIT: die vijf uitsteeksels aan de achterkant horen koperkleurig te zijn. Bij jou lijken ze zwart dus behoorlijk aangeslagen. Niet raar dat dit zo geen goed contact maakt. :think:
Erres 6393/6194/3390/3370 3536 CD1151/1204 Ari SA5910 8525 CD1202
Philips GF403 202 212 426 532 840 CD104/371/650/911/950
Superscope TT5 A225/235/245/260/545 R1302/1270/1240/1220/350/340(B)/330(B)/310 QR450 T210/220 CD301A/302A/310/312/314 MS30


Terug naar “Draaitafels”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten