Recap project DCC900 - Doet ie 't of doet ie 't niet

De compact cassette was een schitterende uitvinding van Philips en werd een wereldwijd succes. Ook bandrecorders blijken een tijdloos populair medium.Kun jij ook geen genoeg krijgen van die sfeervol draaiende spoelen? Deel hier je magnetische passie!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 151
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

08 mei 2018, 17:39

Hoi, stuur het naar mij toe, met de juiste product en ultrasoonbad, komt elles goed :wink:
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

08 mei 2018, 19:20

Ik vetrouw PostNL niet anders graag! :lol:

Hij doet het weer. :mrgreen:
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 151
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

19 mei 2018, 17:47

Jongens goed nieuws, deze Philips DCC 900 werkt, heb deze 2tal printjes voorzien van nieuw elco's , maar had nog een probleem dat hij op de classice tapes maar een kant speelde, maar dat is nu ook opgelost. Toch aan alle mensen hier men dank. :D :wink:
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 151
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

26 mei 2018, 20:00

Hoi mensen, nu heb ik een probleemje, zit namelijk zo dat ik nu mijn Philips printjes heb gerecapt en nu werkt deze dcc900, nu ben ik begonnen aan mijn technics model, deze is helemaal het zelfde, maar nu wil ik de insteek print ook vernieuwen van elco's, alles goed tot ik merkte dat ik bij mijn Philips dcc900 op plaats C426 een elco moest plaatsen van 2.2uf en 35v, nu op op internet staat een 2.2uf en 50v op een voorbeeld foto van het net, omdat ik niet had opgeschreven welke eruit kwam op welke plaats, nu is mijn vraag is bij de technics DCC Deck nu een 35v of een 50v op plaats C426?
snameroc
Berichten: 3751
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

26 mei 2018, 20:08

Kan beide.
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 151
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

26 mei 2018, 21:00

Wat staat er op de technics DCC recorder, wat er op C425?
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

26 mei 2018, 21:01

Op die plaats zit meen ik maar max. 5V dus het maakt helemaal niks uit, een 10V zou al voldoende zijn, alles wat hoger is kan geen kwaad.
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 151
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

27 mei 2018, 08:12

Dankje wel voor jullie reacties, ik heb vandaag de service manual gevonden van deze technics DCC dc10 model, op die plaats zou een 2.2uf op 35v moeten komen, dus op plaats C426 op de insteek print.
Is ondertussen al gebeurd.
Gebruikersavatar
dccmuseum
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 mei 2017, 20:47
Contacteer:

25 jun 2018, 21:32

movieman schreef:
08 mei 2018, 17:05
Het euvel NO TOC en onbekende bandlengte...

P1010244.jpgHet microschakelaartje was helemaal zwart vanbinnen, logisch dat het dan niet werkt. De contactpuntjes zijn 1x1mm. Probeer die maar eens schoon te maken en heel te houden, superfragiel het spul!
Hoi,
Ik ben er nu aan toe gekomen. Schoonmaken is niet gelukt / het probleem bleef. Een schakelaar zat lager en het veertje leek niet goed te werken. Ik heb uit een oud loopwerk het printje verwijdered en overgezet en het werkte in een keer. Ik heb er een kort filmpje van gemaakt dat ik nog moet editen voor het dccmuseum. Mag ik je naam daarin vernoemen? Movieman of iets anders? Greet z Ralf
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

26 jun 2018, 11:31

Mijn nickname mag je uiteraard gebruiken. Liever niet mijn echte naam. Bedankt voor de eer overigens. :mrgreen:

De messing contactjes moet je heel nauwkeurig terugplaatsen in de plastic knopjes, je voelt een beetje weerstand als je ze erop schuift. Als ze stevig vast zitten dan werken ze ook goed, zitten ze scheef of los dan blijven de knopjes hangen.
j.hartog
Berichten: 145
Lid geworden op: 14 aug 2009, 21:17
Locatie: N-Holland

07 jul 2018, 21:25

En heb vandaag weer een DCC 900 nr tig al weer helemaal goed gekregen.
De smd eclo,s vervangen op de Read/Write print en 1/0 digi print nu met gewone elco,s van goede kwaliteit.

De 68uf/10v is van Panasonic, de printen waren deze keer niet zo aangetast door de oude smd elco,s.
Het geluid bij analoog is goed, digitaal geluid mooi en helder, en opnemen is ook goed.
De sinterlagers van de capstan vliegwiel assen geolied.
De Capstan snaar vervangen en de 2 lade snaren, en de aandruk rollen waren nog goed, rubber nog zacht wel de aan,-
drukrollen opgeschuurt.

En als de aandruk rollen niet meer goed zijn bv te hard en deuken erin dan vervang is ze.
j.hartog
Berichten: 145
Lid geworden op: 14 aug 2009, 21:17
Locatie: N-Holland

12 jul 2018, 12:05

Ik krijg binnenkort nieuwe aandrukrollen binnen voor de DCC 900 en marantz DD-82 en DD-92.
En kunnen in de oude aandruk rol houder L en R as 2mm gedaan worden.

J.hartog
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

12 jul 2018, 12:59

Hallo J.hartog,

Zou je met ons kunnen delen waar je de aandrukrollen vandaan hebt (eventueel via PB).
Ik zoek ze n.l. ook al een tijdje maar het is me nog niet gelukt om passende nieuwe aandrukrollen te vinden.

Yde
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

12 jul 2018, 14:52

Zal wel TOP SECRET zijn. :shhh:
j.hartog
Berichten: 145
Lid geworden op: 14 aug 2009, 21:17
Locatie: N-Holland

12 jul 2018, 16:24

Movieman,

Nee,het is niet Top Secret, ik koop ze ook bij MFB freaks,de aandruk rollen ,de maat is 13 mm diameter en die pas ik aan,
met het oude zwarte 2mm binnen rol, van de oude aandruk rol rubber eraf knippen is toch al oud en zit die dan in de nieuwe aan druk rol over.
ook heb ik ze na Lang zoeken ze op Ebay gevonden, ook 13mm a 13,2 mm en 7,6 mm breed en het as gat is 2mm..

J.Hartog.
Plaats reactie