Philips DCC771 tape/DCC deck prototype

De compact cassette was een schitterende uitvinding van Philips en werd een wereldwijd succes. Ook bandrecorders blijken een tijdloos populair medium.Kun jij ook geen genoeg krijgen van die sfeervol draaiende spoelen? Deel hier je magnetische passie!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10285
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

22 okt 2014, 11:37

toch ontspringt er wel eens wat de sloopdans, ik heb eens DSS930's onderhanden gehad die uit een pre-productie kwamen.
Allerlei waarschuwingsstickers erop dat deze niet representatief zijn voor de definitieve productie later en daarom niet als meetvergelijk mogen worden gebruikt tav de komende productie.

Leuk hoor om dat tegen te komen 8)
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7350
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

22 okt 2014, 12:25

O ja dat is ook zo, de ''SPECIAL'''gestempelde zwartbalk VR2020s, maar die kom je verrassend vaak tegen. Nog steeds nergens uitgevonden waarom dat nou 'special' was. Ze lijken identiek aan de normale productie. Ik vermoed voorserie spul tbv dealers en service om te laten zien aan prospects en om op te oefenen. Of zou er stiekem hier en daar betere electronica in zitten voor de demo?
De 'specials' die ik heb zijn viavia inderdaad uit philips familiekring afkomstig, misschien ook wel vanuit de personeelswinkel afgestort.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 15:18

Dit weekend 3 gesealde DCC bandjes gekocht en het deck getest en verrassend: hij doet het!
Opnemen van een digitale bron naar DCC gaat zonder problemen en het opgenomen materiaal weer afspelen ook. :)

Alleen bijzonder: je kunt niet van analoge tape naar DCC opnemen. Wel van DCC naar tape.
Je zou verwachten dat Philips juist een dubbeldeck op de markt zou zetten waarmee mensen hun verzameling analoge tapes over kunnen zetten naar DCC.

Zie:
http://youtu.be/QeoexjaDv_Q
TheDutchOwner
Berichten: 1294
Lid geworden op: 13 nov 2013, 21:13

26 okt 2014, 15:37

JP2011 schreef:Je zou verwachten dat Philips juist een dubbeldeck op de markt zou zetten waarmee mensen hun verzameling analoge tapes over kunnen zetten naar DCC.
Ik denk dat dat waarschijnlijk ook een geplande functie was die ze nog niet hadden geïmplanteerd in dit prototype. Het zou een goede verkoopreden zijn voor dit deck.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

26 okt 2014, 17:10

@ JP: moet je niet ergens iets instellen in het menu (via het EDIT-knopje) ofzo? Bij de DCC951 is het ook een hele klus om een opname te maken van een specifieke bron.
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 19:30

movieman schreef:@ JP: moet je niet ergens iets instellen in het menu (via het EDIT-knopje) ofzo? Bij de DCC951 is het ook een hele klus om een opname te maken van een specifieke bron.
Nee, je kunt via het knopje 'input select' kiezen uit 'digitaal', 'optisch' of 'analoog', maar voor de rest kun je qua opname bron niks instellen. Er zit dan wel het knopje 'dcc > tape' op, maar je zou die juist andersom verwachten. Waarom zou je uberhaubt van dcc naar tape willen opnemen? DCC is juist òòk als vervanger voor het analoge tape. Gek eigenlijk, toch?

Zie:
http://www.dutchaudioclassics.nl/img/in ... pe-016.jpg

Afbeelding
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10285
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

26 okt 2014, 19:48

misschien moet je ook het knopje 'rev.mode' erbij indrukken? :P
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 20:15

Nee, 'rev.mode' is voor de bandlooprichting. :)
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

26 okt 2014, 20:36

Kun je met DCC>TAPE niet het gebeuren omdraaien? Lijkt me wel...

@ Remi: als je op dat knopje duwt dan word je weer een kikkervisje dus doe maar! :lol:
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 20:51

movieman schreef:Kun je met DCC>TAPE niet het gebeuren omdraaien? Lijkt me wel...
Nee, doet maar 1 ding: zet de analoge tape direct in record en laat de dcc cassette spelen. :)
Er is gewoon geen mogelijkheid om van analoge tape naar dcc te kopieren.

Ik zal de verkoper eens mailen, ben benieuwd of hij de reden daarvan weet..

Het DCC gedeelte is overigens wel een turbo drive, een bandje spoelt als een gek vooruit of terug. 8)
Gebruikersavatar
torsten
Berichten: 449
Lid geworden op: 16 feb 2013, 16:47
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

26 okt 2014, 21:16

Ik heb net even zitten vergelijken en ben tot de conclusie gekomen dat het DCC loopwerk bijna identiek is aan het loopwerk dat in de FW68 gebruikt werd, er zijn wel een paar kleine verschillen maar voor 99% gelijk :D
FA960,CD960,DFA888,CD880,C870,FC880,FT880,FT980,FT990,AF977,FB825,FB821
DSC950,CD950,FT930,FC950,DCC951,DCC900,DCC730,DSS930,CD100,CD200,CD303,CD73
CD10portable,CD104,CD304,CD650,CD150,CD160,CD373,CD473,CD380,CD480,CDC875,CDV185
CDV486,DVD963SA,AVR9900
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 21:32

Nice! Goed uitzoekwerk! :wink:
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 21:39

Ik zit de handleiding van de FW68 te bekijken, ook bij dat deck kun je blijkbaar niet van tape naar DCC, enkel dcc>tape...
https://www.gebruikershandleiding.com/d ... 2021:35:41
Gebruikersavatar
torsten
Berichten: 449
Lid geworden op: 16 feb 2013, 16:47
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

26 okt 2014, 21:51

Ach het was een kleine moeite aangezien het loopwerk op mijn bureau staat naast mijn laptop :D
FA960,CD960,DFA888,CD880,C870,FC880,FT880,FT980,FT990,AF977,FB825,FB821
DSC950,CD950,FT930,FC950,DCC951,DCC900,DCC730,DSS930,CD100,CD200,CD303,CD73
CD10portable,CD104,CD304,CD650,CD150,CD160,CD373,CD473,CD380,CD480,CDC875,CDV185
CDV486,DVD963SA,AVR9900
JP2011
Berichten: 333
Lid geworden op: 21 sep 2011, 07:36

26 okt 2014, 22:39

torsten schreef:Ach het was een kleine moeite aangezien het loopwerk op mijn bureau staat naast mijn laptop :D
Ah okay, dus jij kan checken of die fw68 net als deze dcc771 ook alleen van dcc naar tape kan opnemen. En niet andersom. :)
Plaats reactie