Hulp gezocht 621 en 651

FM, AM, voor ieder wat wils. Tuners zijn nog steeds hot en Philips heeft een hoop mooie gemaakt.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
PhilipsVintage
Berichten: 218
Lid geworden op: 18 aug 2009, 18:51
Locatie: Purmerend

10 sep 2010, 18:47

Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het in ere herstellen van een 621 en 651 tuner..
Nu heb ik met beide tuners het probleem dat de ontvangst uitstekend is , maar niet in stereo..
Het geluid is dus echt mono en het stereo lampjes is dan ook uit...

iemand een tip???? :idea:

groetjes Peter...
ik heb mazzel!!!! Mijn vrouw is gek op de 567 in de huiskamer !!!
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

10 sep 2010, 21:15

Ik hoorde ooit iets over elkootjes in de stereodecoder.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
PhilipsVintage
Berichten: 218
Lid geworden op: 18 aug 2009, 18:51
Locatie: Purmerend

11 sep 2010, 15:30

Hoi Thomas

Voor de 621 was dit de oplossing... Tuner speelt weer perfect.. Meteen alle elcootjes maar gedaan... :)
Helaas!! voor de 651 is meer nodig vrees ik.. nog steeds mono....

groet..Peter
ik heb mazzel!!!! Mijn vrouw is gek op de 567 in de huiskamer !!!
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

11 sep 2010, 19:30

Misschien moet daar de afstemming worden afgeregeld, wellicht vangt hij niet meer goed in het midden in?
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3890
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

12 sep 2010, 21:55

Van de 651 kan ik zo snel geen servicemanual vinden, maar als die dezelfde decoder heeft als de 621 en de 720 kun je dan het volgende eens testen?
- is het stereolampje niet stuk? :?
- welke spanning staat op punt 3 van de decoder: de spanning op dat punt schakelt de decoder naar mono bij zwakke ontvangst.
- gaat het lampje wel branden als je een 19kHz sinus op de ingang (punt 1) van de decoder zet?
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
PhilipsVintage
Berichten: 218
Lid geworden op: 18 aug 2009, 18:51
Locatie: Purmerend

13 sep 2010, 18:26

Hallo Wil

Volgens mij zijn er twee type decoders gebruikt in de 651.. De eerste serie 651's is volgens mij gelijk aan de 621 en 720.. deze decoder heeft geen IC.. Mijn 651 decoder is qua formaat en aansluitingen identiek maar heeft een TDA**** aan boord... Toch zal ik komend weekend eens kijken of ik iets kan met de tips..

Ik laat dan natuurlijk even mijn bevindingen weten..

gr.. Peter
ik heb mazzel!!!! Mijn vrouw is gek op de 567 in de huiskamer !!!
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3890
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

13 sep 2010, 21:00

Hallo Peter,

Intussen heb ik toch de servicemanual kunnen opduiken. Er zit een TDA1005 in en dat ic ken ik wel :? Op de een of andere manier heb ik er daar al een paar van om zeep geholpen, maar hoe dat kwam weet ik nog steeds niet. Blijkbaar is dat ic nogal gevoelig. Grote kans dat het dus ook in jouw tuner stuk is en anders: oppassen! De TDA1005A is trouwens de opvolger van dit ic.
Het ic is in ieder geval niet meer te koop, met heel veel geluk kun je het nog bij een plaatselijke elektronica-onderdelenwinkel aantreffen. Het wordt waarschijnlijk zoeken naar een sloop 651.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

13 sep 2010, 21:33

Mijn leverancier heeft nog 2x TDA1005 op voorraad voor 7,50 't stuk. Als je er een wilt, snel "ja" roepen ;)
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Plaats reactie