Pagina 1 van 1

Matige ontvangst.....

Geplaatst: 22 sep 2009, 20:30
door Pjotr
Ik ben niet echt tevreden over de ontvangst via Ziggo op mijn 651. Niet dat ik veel radio luister, ik geef mijn elpeetjes en cds de voorkeur, maar overdag wil vrouwtje wel vaker radio luisteren. Het is voornamelijk een enigszins onzuiver geluid, niet echt storing en bij de ene zender is het wat meer als de ander. De ontvangst-indicator slaat eigenlijk nooit maximaal uit, als dat al gaat trouwens, maar blijft ergens hangen rond de 4 (op de schaal van 5). Kan dit liggen aan de lengte cq kwaliteit van de kabel? Ik heb gewoon Gamma coax-kabel, lengte een meter of 16. Lees wel eens wat over de kwaliteit van Hirschman kabels, is dit een oplossing, of anders een signaal versterker?
Groet
Paul

Re: Matige ontvangst.....

Geplaatst: 22 sep 2009, 21:03
door Laurens
ik denk dat dat in de tuner zit. Als de signaalsterkte voldoende is moet je echt gewoon goed geluid krijgen. Al eens met een andere ontvanger geprobeerd?

Re: Matige ontvangst.....

Geplaatst: 22 sep 2009, 21:57
door Thomas
Tuners kunnen verlopen na verloop van tijd (hm, scheve zin maar wel correct). Dit is op te lossen door de FM afstemkring opnieuw af te regelen. Heb ik weinig ervaring mee; ik geloof dat forumlid Jurjen dat soort klusjes wel kent én kan :)

Re: Matige ontvangst.....

Geplaatst: 24 sep 2009, 09:36
door Pjotr
Heb even van de zolder een andere (Flips..) tuner gepakt waarvan ik weet dattie goed is, met een andere, kortere kabel en het geeft geen verbetering. Komt m'n zoon net binnen en die heeft toevallig op een Ziggo informatieschermpje op TV gezien dat de signaalsterkte van de TV-zenders ook niet al te best is (tussen 55 en en 67%) dus ik ga maar eens met Ziggo aan de slag.

Groet
Paul