651 - signaalsterktemeter

FM, AM, voor ieder wat wils. Tuners zijn nog steeds hot en Philips heeft een hoop mooie gemaakt.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3321
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

13 aug 2017, 19:48

Ik ben deze tuner aan het opknappen : viewtopic.php?f=1&t=9296#p197124

De eiersnijder loopt weer soepel en de voorkeurafstemming is ook in orde. Stereolampje werkt maar de signaalsterktemeter blijft op 0 staan.

Wat zou ik daar aan kunnen doen ?
651-signaalsterktemeter.jpg
Paar Philips apparaten + nog wat Technics spul. Maar niet zoveel als jullie.
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1234
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

13 aug 2017, 20:59

Herman,
Zit het wijzertje vast?
Even meter open maken met Stanley mesje.
Beetje blazen en kijken of ie beweegt.
Zo niet even met een soldeerbout de schroefjes voor en achter (stelschroef met lak) verwarmen.
Kijken of ie dan los komt.

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3321
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

13 aug 2017, 21:03

sjonny schreef:Even meter open maken met Stanley mesje.
:o
Hmm, meer een werkje voor Snameroc. Maar ik zal het morgenavond eerst zelf proberen.
Paar Philips apparaten + nog wat Technics spul. Maar niet zoveel als jullie.
esgigt
Berichten: 3766
Lid geworden op: 22 feb 2013, 15:13
Locatie: ergens in Zuid-holland

14 aug 2017, 10:13

sjonny schreef:Even meter open maken met Stanley mesje.
Voordat je dat doet kun je ook de DMM over het metertje aansluiten om te kijken of het wel spanning aangeboden krijgt...

Geen spanning over het metertje, dan kun je beter eerst het circuit ervoor checken.
CD880, FT880, RH544, PM2519, BX510A, 22RH720, GA312 (Aristona) ;)
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3321
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

14 aug 2017, 22:02

esgigt schreef:
sjonny schreef:Even meter open maken met Stanley mesje.
Voordat je dat doet kun je ook de DMM over het metertje aansluiten om te kijken of het wel spanning aangeboden krijgt...
Geen spanning over het metertje, dan kun je beter eerst het circuit ervoor checken.
:ugeek:
Spanning : check : ok
Spanning er af
Metertje uitgebouwd
Plakbandje ( :shock: ) dat over het schroefje heen gaat verwijderd
Schroefje paar keer voorzichtig linksom / rechtsom gedraaid
Naald beweegt mee
Spanning er weer op
Naald slaat uit
Spanning er af
Naald terug naar 0

Alleen de gevoeligheid laat het vooralsnog afweten. Het is vrijwel alles (3-4) of niets (uit).
651-signaalsterktemeter-2.jpg
Later deze week nog maar eens kijken.
Paar Philips apparaten + nog wat Technics spul. Maar niet zoveel als jullie.
Gebruikersavatar
mthecatlover
Berichten: 3056
Lid geworden op: 23 okt 2011, 22:38
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

15 aug 2017, 21:43

Misschien kan ik hiermee een signaal afgeven. Herman, oehoehoe... :lol:

"Er zijn twee mogelijkheden om de ellende van het leven te ontwijken: katten en muziek".
Afbeelding =^..^=
MGf
Berichten: 563
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem
Contacteer:

15 aug 2017, 22:38

:happy-partydance: :text-lol:
~ Mark ~
Soldeerbout, schroevendraaiers en een hamer.
Plaats reactie