afstandbed (rc) Voor de F3610 VV

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

25 okt 2015, 15:42

Goede Middag,

Ik heb of ben ook in het bezit gekomen van de F3610 voorversterker en natuurlijk zoek ik ook de afstandsbediening hiervan het is dacht ik de RC 5267.
Is er een vervangende voor? zo ja welke en hoeft niet origineel te zijn.
Ik heb een programmeerbare philips prestigo hiermee kan ik al het volume,bal,aan/uit,mute schakelen maar meer niet.
De afstandsbediening van bv fr980 heeft wel de rc5 functie maar daar reageert de f3610 niet op helaas.
Of zijn er van Philips meer afstandsbedieningen die de functies van de rc5267 kunnen?

Met de logitech harm one kom ik ook niet verder helaas of er moet op een specifiek type worden gezocht.

Misschien is het mogelijk om er 1 te lenen en deze codes te kopiëren?

john
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
win2k
Berichten: 161
Lid geworden op: 19 jul 2008, 16:34
Locatie: Elburg

05 nov 2015, 21:19

Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

05 nov 2015, 21:35

Hoi w2k,

15 pond is nogal wat en of t dan werkt....?

Ik zag bij aswo dat die er kunnen programeren ook de vervanger voor de 5267.
Ben nl ook klant bij aswo kan m dus voor de inkoop krijgen :D

Orgineel is leuker en heb al diverse ab's van Philips maar werken geen van alle hierop.
Loop wel eens een kringloop binnen ff kijken of er daar 1 ligt maar helaas deze zijn echt dun gezaaid.

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
mae
Berichten: 4376
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

06 nov 2015, 04:35

Sterker nog, die Engelse is er gewoon een van Aswo (Charles Hyde heet dat daar).
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

09 mei 2016, 18:35

Goeie avond,

De zoektocht naar een rc5267 is nog niet voorbij maar ik heb wel een 5275 aangepast met de 3voudige schakelaar .
De processor enz zijn helemaal hetzelfde.behalve de toetslayout.
Dit werkt ook, als alleen er zitten op de 5267 toetsen die de 5275 niet heeft maar ik kan m nog verder open maken om ook hierbij te komen.
De vraag is welke toets op de 5267 is welke functie ?? Volume mute enz is duidelijk maar bronkeuze en tape selectie enz weet ik nog niet.
Iemand die de gebruiksaanwijzing heeft waar dit in staat?
Daar naast heb ik nu de 3610 helemaal open liggen voor een elco revisie maar de 6 schakelaars van loudn enz zijn erg slecht/rot door contactspray kunnen hier de schakelaars van de webshop in? (Die wisselsch voor de 532) of moeten hier de nieuwe alps in ?

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
Frenkel
Berichten: 1666
Lid geworden op: 27 jun 2010, 09:14

09 mei 2016, 19:34

Dat zou wel mooi zijn zo'n 5275 'mod', ik heb er hier ook nog zo een liggen samen met een 5241.
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

09 mei 2016, 20:00

Hoi frenkel,

De rc staat ook in de sm van de 3610.
De oude drukschakelaar aan de zijkant vervalt en ik dacht een weerstand van 180 of 220kohm met een 3 voudig schakelaartje (ik had een oude dipswitch ).
Moet nog uitzoeken welke knopjes welke functie hebben maar mijn 3610 reageerde op volume en mute en tuner tape.
Denk dat t verder ook werkt dus heb en ben ik begonnen met t reviseren van de 3610

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Harrie
Berichten: 9390
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

09 mei 2016, 22:09

Goeie avond,
De zoektocht naar een rc5267 is nog niet voorbij maar ik heb wel een 5275 aangepast met de 3voudige schakelaar .
De processor enz zijn helemaal hetzelfde.behalve de toetslayout.
Dit werkt ook, als alleen er zitten op de 5267 toetsen die de 5275 niet heeft maar ik kan m nog verder open maken om ook hierbij te komen.
<.............>
John
leuk dat het werkt John :clap:

Voor wie nog zo'n RC 5275 wil ombouwen naar vervanger van de zeer gezochte RC 5267 :
ik heb een RC 5275 liggen ( gekregen van Thomas ) , die mag naar de
eerstvolgende die zich voor zo'n ombouw-project aangesproken voelt.
De AB is wel dik, past niet, zeker niet in goede verpakking , door de brievenbus,
dus pakketkosten ( v.a. € 4,- via dhl4you ) :wink:
AB is netjes en schoon, gebruikt 9V blokje bij. grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
JohanD
Berichten: 1090
Lid geworden op: 25 jul 2010, 15:08
Locatie: Kampen

10 mei 2016, 00:02

De toetsen-layout van de RC5267 staat inderdaad in de SM va de F3610. Voor de 3610 heb je alleen de audio-stand van de schuifschakelaar nodig, dus deze schakelaar kun je eventueel vervangen door een vaste verbinding. Overigens, in stand TV werken de aan/uit- en de volumetoetsen nog steeds op mijn nieuwe Philips tv (~3 jaar oud) :mrgreen:
leuk spul uit de 60's 70's en 80's
Luidsprekers Refoamen
Gebruikersavatar
Frenkel
Berichten: 1666
Lid geworden op: 27 jun 2010, 09:14

10 mei 2016, 21:11

Hoi frenkel,

De rc staat ook in de sm van de 3610.
De oude drukschakelaar aan de zijkant vervalt en ik dacht een weerstand van 180 of 220kohm met een 3 voudig schakelaartje (ik had een oude dipswitch ).
Moet nog uitzoeken welke knopjes welke functie hebben maar mijn 3610 reageerde op volume en mute en tuner tape.
Denk dat t verder ook werkt dus heb en ben ik begonnen met t reviseren van de 3610

John
Hoi John,
Misschien kun je als je 'n keer tijd hebt, een paar foto's maken, zodat ik 'n idee krijg.
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

13 mei 2016, 21:34

Frenkel,

Hieronder het schema van de 5267 deze staat bij de sm van de 3610.
rc52a.PNG
rc52a.PNG (168.93 KiB) 5011 keer bekeken
rc52c.jpg
rc52b.jpg
Alle punten staan aangegeven op de afstandsbediening de 5275 heeft niet alle knopjes op dezelfde plaats zitten en er missen er ook een paar.
Ik wil het straks als de 3610 klaar is kijken of ik alle functies kan "activeren" en dit gebruiken om een logitec ermee te programmeren.

john
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

21 mei 2019, 11:40

Even een schopje onder dit topic.

Heb afgelopen week de 3610 maar eens aangeslingerd en in de woonkamer gezet.
Daarnaast met alle goede wil de aangepaste afstandbediening en de ingeleerde philips configo (op de meeting gedaan toendertijd) eens op de logitec geprogrameerd.

In iedergeval werken de hoofd functies enkele dingen nog niet maar het rare is volume regeling via de logitec gaat dan als een dolle omhoog of omlaag (1 keer drukken) en bij de configo gebeurd dit niet.
het is net of de logitec blijf zenden maar dit is niet als ik via de camera van mijn telefoon kijk in het ir ledje.
Iemand misschien een idee welke ook zou kunnen werken die bij logitec in zijn database staat?.

mvgr
john
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
snameroc
Berichten: 4090
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

21 mei 2019, 15:11

Je kunt beter die 3610 voor een klein prijsje aan iemand verkopen die de afstand bediening heeft :D
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1259
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

21 mei 2019, 15:36

Tja, Johan das t andere uiterste .
Deze is weer helemaal oké nieuwe elco's schakelaars helaas zijn de din kabels allemaal afgeknipt en de bovenkant heeft wat lakschade .
Maar werken doet ie prima.
We wachten wel af

John
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Plaats reactie