572 perikelen

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Janjanse
Berichten: 967
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

20 jul 2019, 20:56

Goedenavond allemaal,
Ik heb een labset staan, wat over het algemeen een mooi geluid geeft. Nu geven alleen de twee draaitafel ingangen storing. Geluid fluctueert heel sterk. Soms is 1 kanaal helemaal weg, dan overheerst het weer heel sterk. Andere ingangen, aux, tape, tuner werken zonder problemen. Is dit iets wat een leek als ik op kan knappen, of moet hier een geschoolde audiofiel aan te pas komen. (Ter verdere info over mijn skills, net een nieuwe printer, geeft storing o.i.d. Ik ga nu een hamer zoeken :violence-enforcer: :violence-flak: )
Te veel
snameroc
Berichten: 4085
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

20 jul 2019, 21:10

De draaitafel ingang hebben een voorversterker. Daar zou iets mis mee kunnen zijn. Als je links en rechts van een vannde draaitafels wisseld blijft dat het probleem bij dezelfde luidspreker.
Gebruikersavatar
Robertvs
Berichten: 1365
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

20 jul 2019, 21:57

Is dit iets wat een leek als ik op kan knappen, of moet hier een geschoolde audiofiel aan te pas komen.
Gewoon dezelfde hamer gebruiken ;) :lol: :lol:
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater)
Janjanse
Berichten: 967
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

21 jul 2019, 16:43

De draaitafel ingang hebben een voorversterker. Daar zou iets mis mee kunnen zijn. Als je links en rechts van een vannde draaitafels wisseld blijft dat het probleem bij dezelfde luidspreker.
Die hele 572 is toch een voorversterker? En ja, als ik verwissel, wisseld het probleem van speaker. Detail : ik doe dat met de knop stereo reverse.
Dat is ff makkelijker dan die hele toren weer verplaatsen.
Te veel
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9376
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

21 jul 2019, 18:03

En toch zul je imho dat verplaatsen moeten doen om te zien of het probleem in de versterker of in de bron zit. Met het omschakelen in de versterker zelf kom je dat niet te weten, die schakelaar zal voor alle bronnen werken en zit dan na de ingebouwde phono-preamp.
En ja, de hele 572 is een voorversterker maar de platenspeler heeft meer versterking nodig dan tuner/cd/aux
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Janjanse
Berichten: 967
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

21 jul 2019, 19:42

8)
Laatst gewijzigd door Janjanse op 21 jul 2019, 19:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Te veel
Janjanse
Berichten: 967
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

21 jul 2019, 19:44

@Harry, thanks voor de reactie, maar het zit in beide draaitafels en ook in andere die ik aansluit. Als ik ze aansluit op een andere installatie zijn ze goed. Dus het ligt niet aan de draaitafels. Dat heb ik in het verleden al uirgeprobeerd. Ben nu na ca. 4 maanden het een beetje zat dat die labset er nutteloos staat stof te happen. Vandaar dat ik maar eens rond ben gaan vragen 8)
Te veel
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9376
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

21 jul 2019, 20:16

Mmm, dat wist ik niet, de kans op meerdere defecte draaitafels die het aan andere apparatuur wel goed doen is inderdaad nihil. De 572 is erg fraai maar elektronisch ook behoorlijk complex, met een spuitbusje schoonmaakspray of met een hamer ( :mrgreen: ) zijn problemen vaak niet op te lossen. Ik vrees dat je toch een elektronica-specialist moet inschakelen.
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
snameroc
Berichten: 4085
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

21 jul 2019, 20:20

Dan is er waarschijnlijk iets met de phono voorversterker. Of met de bronkeuze schakelaar. Inderdaad jan in de 572 voorversterker zit nog een phono voorversterker.
Gebruikersavatar
mthecatlover
Berichten: 3155
Lid geworden op: 23 okt 2011, 22:38
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

21 jul 2019, 20:54

Het heet niet voor niets een Laat Anderen Beoordelen set :mrgreen: .
"Er zijn twee mogelijkheden om de ellende van het leven te ontwijken: katten en muziek".
Afbeelding =^..^= Afbeelding
PeterG
Berichten: 275
Lid geworden op: 06 mar 2010, 16:26

22 jul 2019, 16:53

Ik zou inderdaad de ingangskeuze schakelaar (S201) schoonmaken, als het effect (de storing) wordt beïnvloed door een beetje te rommelen met die schakelaar zit het vast daar. Dan zou ik de soldering van de cinch aansluitingen van de twee Phono ingangen checken, en ook de stekkercontacten van de phono print. Als je de SM downloadt is dat allemaal vrij makkelijk te vinden.
Janjanse
Berichten: 967
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

22 jul 2019, 20:58

Peter, bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de gang in de vakantie.
Te veel
Ube
Berichten: 491
Lid geworden op: 18 jun 2018, 09:03
Locatie: Leiderdorp

23 jul 2019, 11:55

Geduld is een schone zaak :pray:. Hopelijk toch snel op te lossen :D.

Mocht je een tweede paar oren nodig hebben :dance:.
esgigt
Berichten: 3788
Lid geworden op: 22 feb 2013, 15:13
Locatie: ergens in Zuid-holland

23 jul 2019, 13:16

Goedenavond allemaal,
Ik heb een labset staan, wat over het algemeen een mooi geluid geeft. Nu geven alleen de twee draaitafel ingangen storing. Geluid fluctueert heel sterk. Soms is 1 kanaal helemaal weg, dan overheerst het weer heel sterk. Andere ingangen, aux, tape, tuner werken zonder problemen. Is dit iets wat een leek als ik op kan knappen, of moet hier een geschoolde audiofiel aan te pas komen. (Ter verdere info over mijn skills, net een nieuwe printer, geeft storing o.i.d. Ik ga nu een hamer zoeken :violence-enforcer: :violence-flak: )
Die omschrijving klinkt mij als vuile/losse kontakten ergens... kost wat tijd (en frustratie) om dat uit te zoeken.

Dus :
1) alle soldeerverbindingen in dat traject nalopen.
2) schakelaars reinigen
3) connectoren en chassisdelen reinigen
4) nalopen van alle mechanische verbindingen


en daarna herevalueren.

ps.: ga je met een hamer niet oplossen. ;)
CD880, FT880, RH544, PM2519, BX510A, 22RH720, GA312 (Aristona) ;)
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11826
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

23 jul 2019, 21:21

De Phono ingangen van de 572 hebben individueel regelbare levels, dit met de instel potmetertjes aan de achterkant van Hern apparaat. Mijn ervaring is dat die wel eens erg vuil of zelfs kapot kunnen zijn. Draai ze eens een paar keer mooi heen en weer, kijken of er wat verandert. En anders moet het apparaat open en moeten ze eens ingespoten worden met een goed en veilig reinigingsmiddel.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Plaats reactie