Volumeknop

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Ary Braakman
Berichten: 22
Lid geworden op: 12 dec 2018, 16:50

09 jul 2019, 09:38

Hallo allemaal,
Wat ik bij de vissenoogversterkers een lastig dingetje vindt (en eigenlijk een ontwerpfout) is dat de volumeknop geen aanduiding heeft hoe hard hij staat. Een puntje of een streepje of zo. Die staan wel op de front, maar niet op de knop.
Voor mij is het altijd zoeken hoe hard hij nu precies ingesteld is.

Ik zat te denken dat je met een dun kwastje en witte verf een puntje op de knop kunt verven, maar misschien hebben jullie andere trucs.
ZIjn hier ideeën of tips voor? Hoe hebben jullie dit opgelost?
Of aanvaarden jullie dit 'schoonheidsfoutje' als iets wat bij deze versterkers hoort?
Karsten
Berichten: 6086
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

09 jul 2019, 10:04

Mijn beide PM KI Pearl Lite-versterkers hebben een zwarte volumeknop met een inkeping (die je dus niet ziet :roll: ). Op beide exemplaren zit een reepje van een wit etiket geplakt. Mocht ik ze weer origineel willen maken is het een kwestie van pulken en poetsen. :wink:
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

09 jul 2019, 10:36

Als het goed is zit er een rood streepje op de knop. Het is zelfs een gleufje (iets verdiept), waar de rode verf in zit.
Misschien zit er bij jou exemplaar een afstem-knop op van een tuner, die heeft dat idd niet.
Zie hieronder een foto van de knop van mijn 22RH551:
Knop22RH551.jpeg
Grtz,
Cor
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3533
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

09 jul 2019, 10:45

Misschien zit er bij jou exemplaar een afstem-knop op van een tuner, die heeft dat idd niet.
Ik ben er vrijwel zeker van dat dat het geval is. Soms is de rode streep weggepoetst door jarenlange liefkozingen van eega's.
Binnenkort uitverkoop
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9875
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

09 jul 2019, 17:48

Als het goed is zit er een rood streepje op de knop. Het is zelfs een gleufje (iets verdiept), waar de rode verf in zit.
Misschien zit er bij jou exemplaar een afstem-knop op van een tuner, die heeft dat idd niet.
Dat zal hier lijkt mij wel het geval zijn, vaak gaat die knop stuk omdat het plastic om het asje uitbreekt en dan is de knop gammel.
Ik zet er meestal uit voorzorg een krimpkous omheen, dan blijft het wel heel.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3683
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

10 jul 2019, 09:52

Dat zal hier lijkt mij wel het geval zijn, vaak gaat die knop stuk omdat het plastic om het asje uitbreekt en dan is de knop gammel.
Ik zet er meestal uit voorzorg een krimpkous omheen, dan blijft het wel heel.
Ik doe er meestal een stukje slang van de waterleiding van een caravan overheen, past er lekker strak omheen en is dikwandig. Dat doe ik, uit voorzorg, ook bij knoppen die nog wel helemaal heel zijn.
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Plaats reactie