Maar enkel kanaal?

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

04 mei 2019, 09:55

Hoi,
Ik heb onlangs een Philips 900 serie aangekocht op Mp, maar was als goed werkend verkocht, maar afsnel bleek de cd-speler de gekende lade probleem te hebben, nu ook de versterker heeft, een lampje stuk, cd selectie gedeelte.
Nu deze is verholpen alle selectie lampjes werken weer, nu stuit ik op nog een ander probleem, nu blijkt er geen geluid uit bepaalde luidspreker kanalen te komen, dus gedeelte A de linker kant komt niets uit rechterkant wel, dit net het zelfde maar op de B kanaal gedeelte, wat zou dat kunnen zijn, kunnen het de eindrapport zijn?, ik ben geen technicus en ben amateur en heb geen ervaring met uitmeten, kan iemand mij zeggen wat en waar ik deze zelf kan verhelpenen herstellen.
Ook even meegeven, ik hoor de relay's klikken bij de selectie knoppen van A en B te selecteren ook bij hetaanzetten van de versterker.
PS: voor alle duidelijkheid gaat het over een Philips FA930 versterker
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

04 mei 2019, 10:27

Hoi, heb je wel geluid uit de koptelefoon uitgang?
De relais zijn meestal niet goed meer, er zitten er 3 in. Ik heb ze allemaal vervangen.
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

04 mei 2019, 12:04

Op de hoofdtelefoon ook enkel rechts geluid, ik hoor nogtans de relay's aangaan en klikken, waar en welke moet ik dan kopen, zijn ze nog te vinden?
Ik heb gehoor dat deze niet meer te vinden zijn, maar dat er vervangers in moeten, met weerstanden enz, wat, welke en waar dan solderen?
Alvast bedankt voor u hulp en antwoord alvast. :wink: :P
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

04 mei 2019, 12:41

Je zou kunnen beginnen om de relais contacten schoon te maken met ipa. Je kan de bovenkant van het relais er zo af halen. 2 relais zijn voor de speakers A en B. Het derde relais zou ik eerst schoonmaken dan moet de koptelefoon uitgang weer werken.
Het relais moet wel inschakelen als je de versterker aan zet, anders heb je een groter probleem. (Relais links voor op de versterker print) Dan weet je of de versterker werkt. Om het probleem voor goed op lossen is het beter om de relais te vervangen . Ik heb zelf een omron relais besteld van 36 volt. Dan hoef je niets te veranderen.
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

04 mei 2019, 17:39

Waar kan ik deze bestellen en zijn het dan 3 stuks van de zelfde type?
Kan u mij een link geven aub Rudy
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

04 mei 2019, 18:22

Hoi, zoals je zegde, zo ook gedaan, ik heb de 3 relay's met ipa en borsteltje mooi gemaakt, als ik op het front paneel op de toetsen A en B druk hoor ik deze erg snel en correct werken, maar de derde!!? Als ik de versterker aanzet gaat deze niet zelf aan, blijft uit met rood powerled, als ik dan aan de sourge select knop eens aankom dan gaat deze aan en zie ik de relay klikken zonder het dakje erop, maar, zowel kant A en B van de linker kanalen werken niet, de hoofdtelefoon werkt beide kanten
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

04 mei 2019, 21:36

de versterker gaat pas aan als je de source knop aan raakt, dat is goed. daarna schakelt het derde relais (dit relais schakelt niet in als er iets mis is met de eindtrap) en de speaker relais in. Als de koptelefoon uitgang werkt is er niets mis met de eindtrappen. Dan is het idd de oplossing om de 3 relais te vervangen. (Wat ook ff tijdelijk helpt is het volume open draaien dan maakt het relais weer contact en zou het linkerkanaal weer geluid moeten geven)

Ik heb dit relais bij mouser besteld
G2R-24-DC36
https://nl.mouser.com/ProductDetail/Omr ... bYrw%3D%3D
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

04 mei 2019, 23:50

Het gaat om een versterker van Philips fa930, dat zijn toch 24v?
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

05 mei 2019, 12:23

kijk eens even wat er op het relais staat. ik heb alleen 36V relais gezien in de fa930, fa951 .
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

05 mei 2019, 13:06

Oke, zal een kijken, laat u weten.
MGf
Berichten: 563
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem
Contacteer:

05 mei 2019, 13:54

Als ik in het schema kijk, krijgen alle drie de relais 30V. Dus dan zou ik 36v relais verwachten.
De onderdelen lijst geeft geen details over het type relais, maar alle drie hebben ze wel hetzelfde order nummer.
Als je op de koptelefoon ook maar een kanaal geluid hebt, zou ik als eerst kijken naar RELAIS C.

Maar of dat het is... meten = weten. :lol:
Dus misschien even laten weten in welke regio die FA930 staat, misschien kan iemand je helpen door echt even te meten.
Nu helpen we je door op basis van kennis en ervaring een beetje te gokken wat er mis is.
~ Mark ~
Soldeerbout, schroevendraaiers en een hamer.
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

05 mei 2019, 14:15

Dankje MGf, ik waardeer het dat U en de andere me willen helpen en met hulp komen, maar ik woon in Belgie en das echt wat ver toch?
Waar situeerde deze C relais?
Rudy0907
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 apr 2017, 19:17

05 mei 2019, 17:34

relais C = derde relais waar we het over hadden.
koptelefoon uitgang werkt wel links en rechts?

Print na lopen voor losse solderingen is ook nodig bij deze versterker.
MGf
Berichten: 563
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem
Contacteer:

05 mei 2019, 21:38

johanh schreef:
05 mei 2019, 14:15
... maar ik woon in Belgie en das echt wat ver toch?
Ik weet niet hoe ver je van de grens tussen België en Nederland woont. Er zijn wellicht leden die dicht aan de grens wonen waar je terecht zou kunnen met de versterker. Ik woon in de provincie Gelderland, dus dat lijkt me inderdaad een beetje te ver weg. :D
~ Mark ~
Soldeerbout, schroevendraaiers en een hamer.
Gebruikersavatar
johanh
Berichten: 193
Lid geworden op: 16 mei 2012, 19:56

22 mei 2019, 13:19

Nee, ook bij de hoofdtelefoon enkel rechts kanaal muziek MGf.
Als ik de versterker aanzet en ik draai aan de sourge knop, hoor ik een relay aangaan en klikken, ook als ik op toets A of B druk voor de boxen selectie hoor ik beide relay's aangaan en klikken.
Wat ne verder?
Plaats reactie