FA890 volumeregeling

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Jorgen
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 okt 2017, 20:04
Locatie: Belgisch Limburg

15 nov 2018, 19:04

Hallo allemaal,

Ik heb een FA890 gekocht omdat ik zo tevreden ben van mijn FA880, maar toch wel een afstandsbediening miste.
Bij de FA890 werd geen ab geleverd, maar ik heb een logitech harmony dus heb ik deze hierin toegevoegd. Ik kan de versterker nu in stand by zetten en sommige inputs kiezen (phono, tv, cd) tape1 en 2 werkt echter niet. Dat is geen ramp, maar de volumeregeling werkt ook niet. Waarschijnlijk is het motortje overleden? Of wat zou dit kunnen zijn? Iemand een idee?

mvg,

Jorgen
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9876
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

15 nov 2018, 19:07

..dat je logitech toch niet alle codes verstuurd?...
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
snameroc
Berichten: 4090
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

15 nov 2018, 19:28

Ik denk inderdaad dat de afstandbediening niet de juiste codering gebruikt.
Karsten
Berichten: 6088
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

15 nov 2018, 19:51

Deze moet inderdaad RC5 uitzenden (zoals bijvoorbeeld deze: https://link.marktplaats.nl/m1341320085 ).
Meten is weten en weten wat je meet.
Jorgen
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 okt 2017, 20:04
Locatie: Belgisch Limburg

15 nov 2018, 20:20

Ik heb even geprobeerd en een philips 931 in mijn harmony gezet, en met deze codes kan ik wel alle inputs gebruiken maar nog steeds geen volume regelen.
Hebben jullie een idee welke type nrs van versterkers ik nog zou kunnen proberen op de harmony? of zou het toch een hardware probleem zijn?
Karsten
Berichten: 6088
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

15 nov 2018, 20:27

De commando's voor een FA931 zouden moeten werken. Als je de Harmony nu eens op een andere Philips/Technics/Marantz/JVC zou kunnen testen? :?
Mogelijk kan een ander forumlid bij jou in de buurt uitkomst bieden; Zet eens een (globale) locatie in jouw profiel. :wink:
Werkt het op een andere RC5-gestuurde versterker wel dan weet je dat je eens in de FA890 moet gaan (laten) spitten.
Meten is weten en weten wat je meet.
Jorgen
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 okt 2017, 20:04
Locatie: Belgisch Limburg

15 nov 2018, 21:43

De Harmony werkt wel op al mijn andere appartaten (lg tv, onkyo versterker, hitachi projector) dus die is goed normaal. Weet natuurlijk niet zeker of de juiste code verzonden word maar daar ga ik wel van uit. Ik zal dit weekend hem eens openmaken, en zuiver maken en kijken of ik iets raar zie. De lampjes moeten ook vervangen, dat lukt me nog wel. En als ik een doorgebrande weerstand of een bolle condensator zie kan ik die ook nog wel vervangen. Maar als dat niet lukt ga ik toch nog wat hulp nodig hebben :think:
Karsten
Berichten: 6088
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

15 nov 2018, 22:23

Ik hoop voor je dat het lukt! :pray:
In Vaals en Kerkrade wonen ervaren forumleden dus mocht het nodig zijn dan valt er misschien wel wat te regelen. :wink:
Meten is weten en weten wat je meet.
mikey
Berichten: 1614
Lid geworden op: 07 aug 2016, 08:32
Locatie: Regio Roermond

16 nov 2018, 00:39

ik heb hier de beschikking over een fa890 met orginele afstandsbediening als ook een 900serie met de orginele dus als je zou willen testen mag je best langs komen.
Bestaat er medicatie voor het stapel virus :?:
Helaas nog niet :pray:
Daarom dus veel Philips en JVC stapels die langzaam maar zeker groeien :shock:
Karsten
Berichten: 6088
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

16 nov 2018, 10:34

Fijn hé, zo'n forum? :wink:
Meten is weten en weten wat je meet.
Jorgen
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 okt 2017, 20:04
Locatie: Belgisch Limburg

17 nov 2018, 15:44

Goed nieuws! Ik heb vandaag de versterker open gedraaid, schoongemaakt, en toen ik met de multimeter aan het testen was of het motortje stroom kreeg als op de afstandsbediening drukte begon het ineens te werken!
Heb alles terug in elkaar gezet en hij staat nu te spelen 8-)

Volgende week de lampjes nog vervangen en dan is hij terug tip top in orde. Weet er hier iemand of je de lampjes ook kan vervangen door LED? of best ergens gewone lampjes bestellen?
Karsten
Berichten: 6088
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

17 nov 2018, 19:58

Ik gebruik het liefst gewone gloeilampjes met de originele blauwe kapje zodat de kleur goed overeenkomt met de andere apparaten uit de set.
https://shop.mfbfreaks.com/product-cate ... eilampjes/
Maar onze Duncan (ChromeMaximaII) heeft (als ik me goed herinner) veel tijd gestoken in het vinden van LED's met de juiste kleur en intensiteit voor zijn FA860 (of was het een FA960 :think: ).
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2392
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

17 nov 2018, 20:53

FA960 :roll:

Vervangen door lampjes is het gemakkelijkste en dan behoud je het beste de oorspronkelijke kleur. LED's zijn wel veel duurzamer en genereren veel minder warmte in dat fragiele plastic van de verlichtingsdelen. Dan zijn wel aanpassingen nodig aan het verlichtingscircuit.

Heb ondertussen ontdekt dat in de kleur van de ledjes die ik heb gevonden per batch wel wat spreiding kan zitten. Daarentegen zat in de de blauwe kousjes van de 800- en 960-serie ook wel wat spreiding.
Karsten
Berichten: 6088
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

18 nov 2018, 11:54

Sorry, Duncan; Ik zou me bijna gaan schamen voor het feit dat ik máár een FA860 heb. :(
Heeft nog wél wat TLC nodig maar mankeert verder niets. :D
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2392
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

18 nov 2018, 12:49

De 860 is echt geen watje hoor :wink:
Plaats reactie