Naaktfoto's van een Philips 22AH578 eindversterker.

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

21 apr 2018, 10:06

@ Karsten: jij kunt toch zelf solderen... :whistle:
Karsten
Berichten: 5862
Lid geworden op: 17 sep 2012, 14:07
Locatie: Bakermatregio van ons geliefde merk.

21 apr 2018, 13:56

Yep, maar oefenen met SMD-solderen doe ik liever niet op een DD82. :wink:
Meten is weten en weten wat je meet.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

21 apr 2018, 15:11

Ik zie hem wel komen... :mrgreen:
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10286
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

25 apr 2018, 16:05

blijven we wel even on-topic heren :law-policered:

Ik heb een tijdje terug de trafo eruit moeten halen, dan ben je ook even onderweg.

En mijn 578 heeft als enige waarbij ik het ooit gezien heb lekke voedings elko's, dus die dure jongens staan hier al klaar. Voordeel is wel dat bij dezelfde afmetingen de werkspanning van de nieuwe elko's wel flink omhoog gaat
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9120
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

25 apr 2018, 16:45

Is de werkspanning van de oude elco's zo krap aan gedimensioneerd dan?
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10286
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

25 apr 2018, 21:59

tjsa wat is krap, 5V marge
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9120
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

25 apr 2018, 22:29

Bij 220 of bij 230 Volt? Echt ruim is het in ieder geval niet, goed idee van je om voor een hogere werkspanning te kiezen.
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10286
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

25 apr 2018, 22:54

dat kwam zo uit, belangrijker vond ik de afmetingen :)
jij hebt ze nog gezien laatst
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

26 apr 2018, 10:43

10V marge lijkt me geen overbodige luxe met de Balkan-energieoorlog. Ze zijn weer bezig hoor want de wekkerradio daar klopt niks meer van. Het net is flink aan het schommelen, niet alleen de frequentie maar ook de spanning.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3690
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

26 apr 2018, 12:12

Als de netspanning niet deugt kun je beter de netbeheerder of de politie inlichten, Movieman.

:obscene-smokingweed: :obscene-smokingweed: :obscene-smokingweed: :obscene-smokingweed:

Weer ot: wat zegt het datablad van de elco’s ? En de piekspanning (rimpel) is ook weer een trapje meer dan de gemiddelde.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
jorovogels
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2017, 09:18

21 jun 2018, 16:01

Deze naaktfotos zijn geweldig en sluiten goed aan bij mijn vraag,echter weet ik niet of ik er misschien een apparte topic van moet maken.
Mijn vraag is of me iemand kan vertellen hoe ik het het beste kan aanpakken om mijn AH578 te reviseren.
Hij doet het nog wel maar ik zie dat er al eindtorren zijn vervangen en ik heb het idee dat niet het hele vermogen aanwezig is.
Het app. ziet er binnen ook niet zo goed uit.
Zelf ben ik een basic elektronica man(misschien wel erg basic).
Heb elders in het forum gelezen over vervangers van de eindtorren nl. de MJ21194 en de MJ15024.
Welke is hiervan de beste.
Weet iemand een set uit te halen ter vervanging van de condensatoren?
Ik hoop dat me iemand kan helpen(ondersteunen).

MVG jorovogels
Gebruikersavatar
graspol61
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 jan 2017, 13:11
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

04 nov 2018, 16:31

Geachte MFB lezers(ressen),

Ik ben sinds 1984 in bezit van een Philips AH 578 :D .
Geheel samen met een collega opnieuw gebouwd was aardig wat stuk.
Geluid is geweldig maar nu 34 jaar later doet het rechter vu wijzer lampje niet :cry:
Wil graag deze vervangen wel is zo dat alles erg fragiel is .
Is er nog zo'n lampje te krijgen of te koop ergens ?
Groeten van Fred uit Rotterdam :roll:
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 10286
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

04 nov 2018, 16:42

Het is een 12V glasvoetlampje en je bent wel even onderweg voor je erbij kan.
Gemakkelijkst gaat het als je de zwarte vullijst tussen front en behuizing weghaalt en de onderste boutjes als scharnier gebruikt, het front kan dan voorover kantelen.

Nu moet je nog de twee schroeven per VU meter losdraaien die gesoldeerd zitten én bedenken dat er plastic achter zit dus een beetje beleid met het warm maken. Nu de andere schroeven ook los en eventueel de stekkers en kan de print eruit om bij het lampje te kunnen.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Janjanse
Berichten: 908
Lid geworden op: 02 okt 2016, 14:08
Locatie: Den Haag

04 nov 2018, 18:59

Nu heb ik ook zo een 578 powerliftapparaat, met een 572 ervoor.. En mijn vraag is: er staan 2 draaitafels op aangesloten een 829 en een 887. Bij het overschakelan van phono 1 naar phono 2 valt volume weg. De 829 geeft volop geluid en de 887 beduidend minder. Ik heb de elementen al verwisseld, 2 x 412. Maar dat maakt niets uit. Iemand hier die dat kan verklaren.?

Vr. Gr. Jan
Te veel
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3334
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

04 nov 2018, 19:34

Janjanse schreef:
04 nov 2018, 18:59
Bij het overschakelan van phono 1 naar phono 2 valt volume weg. De 829 geeft volop geluid en de 887 beduidend minder.

De 572 heeft 2 ingangen voor phono. De een heeft een vaste ingangsgevoeligheid, de ander is variabel. Ik meen dat er een draaiknop zit naast de ingang om die gevoeligheid aan te passen. Maar nu ik het schema zie lijkt het alsof ze beide variabel en instelbaar zijn.
578-phono.GIF
Paar Philips apparaten + nog wat Technics spul. Maar niet zoveel als jullie.
Plaats reactie