Pagina 2 van 3

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 18:03
door cluseau
lagardy schreef:hallo frans

ik heb Q207 en Q206 eruit gehaald 2 nieuwe weerstanden er in en PERFECT.
Mooi :clap:

For the record, welke weerstanden heb je vervangen?

En heb je getest zonder Q207 en Q206?

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 18:22
door lagardy
ik heb die weerstanden vervangen die van 0.18 ohm.
en heb hem getest zonder de torren.
maar ik zat de denken die q207 en q206 .heb het even gezien met de pinout .is het anders zou ik dan de emmitor en basis moeten omdraaien ? omdat de bf472 PNP is en de BF471 NPN

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 18:25
door lagardy
het zijn de 2 eindblokken die niet goed zijn

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 18:32
door cluseau
lagardy schreef:ik heb die weerstanden vervangen die van 0.18 ohm.
en heb hem getest zonder de torren.
maar ik zat de denken die q207 en q206 .heb het even gezien met de pinout .is het anders zou ik dan de emmitor en basis moeten omdraaien ?
Kijk, dat is goed om te weten voor de volgende. Q206 en 207 kunnen er dus gewoon uit.


Je weerstanden waren dus idd defect. Weet je dan hoe het kan dat je 0.04 Ohm hebt gemeten? Niet dat het uitmaakt maar ik zou er benieuwd naar zijn. Toch niet in de schakeling gemeten he, dat is nooit te vertrouwen.


Als je de tor voor je houd met pinnen naar beneden en de opdruk naar je toe dan is het vlnr ECB.
Moet je ook kunnen meten trouwens. De aansluitingen in de print weet je!....toch?

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 18:47
door lagardy
hallo frans
ooo ik zie het al de BF 472 is ook een PNP tor.
en die weerstanden heb ik gemeten met een digitale multimeter die gaf die waarde aan.
ik naar de electronica zaak hij ook gemeten en jawel ook die waarde van 0,4 ohm.
ook met een digitale meter.
ik ga zometeen weer die torren er in zetten .ik laat het even weten hoe het dan is.

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 18:58
door cluseau
lagardy schreef:hallo frans
ooo ik zie het al de BF 472 is ook een PNP tor.
en die weerstanden heb ik gemeten met een digitale multimeter die gaf die waarde aan.
ik naar de electronica zaak hij ook gemeten en jawel ook die waarde van 0,4 ohm.
ook met een digitale meter.
ik ga zometeen weer die torren er in zetten .ik laat het even weten hoe het dan is.
Let wel op, je kan ze niet wisselen hoor. De PNP BF472 moet onder de speakerlijn aan de negatieve voedingskant.

De NPN BF471 moet boven aan de positieve kant.

De weerstand kan natuurlijk wel goed zijn maar als je dik 9V er over meet zat hij gewoon los in de print. Andere mogelijkheden zijn er mi niet. Een dergelijke kleine weerstand kan zo'n vermogen domweg niet verwerken.

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 19:08
door lagardy
ik kan geen fotos versturen jammer is dat

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 19:13
door cluseau
lagardy schreef:ik kan geen fotos versturen jammer is dat
Neem je mijn directe mail. Staat vermeld in de site onder mijn avatar.

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 19:32
door lagardy
hallo frans .

mooie site ziet er goed uit heb hem al op geslagen.

heb de torren er in gezet en jawel hoor perfect .even afgeregeld op 45 millivolt .
u bent een topper .

nu bezig met het volgende blokje .

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 19:41
door cluseau
lagardy schreef:hallo frans .

mooie site ziet er goed uit heb hem al op geslagen.

heb de torren er in gezet en jawel hoor perfect .even afgeregeld op 45 millivolt .
u bent een topper .

nu bezig met het volgende blokje .
Even voor de duidelijkheid, die torren waar je nu mee bezig bent hebben geen invloed op die 45mV ofwel de ruststroom.

Zij zorgen er slechts voor dat de eindtrap bij volle uitsturing niet gaat clippen, vandaar dat de eindtrap zonder die torren gewoon werkt. Tenminste dat verwacht ik van die schakeling. Misschien kan iemand dat bevestigen of lees het manual door, ik zat gewoon ff in het schema te kijken. Van Philips weet ik nog dat zij de werking van het gebouwde uitvoerig beschreven.

De werking van deze torren bekijk je dan op de scoop. Je uitgangssignaal zou dan bij het berijken van de maximale amplitude de uitsturing van de drivers begrenzen waardoor het uitgangssignaal niet kan clippen.

Misschien weet je dat een clippende eindtrap de doodsteek voor je speakers is/kan zijn.

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 20:35
door lagardy
het andere blokje doet het ook hoor.
kan nu de rust stroom niet instellen gaat even op zoveel millivolt dan gelijk naar 0 volt.hij wordt niet warm .
hij doet het gewoon op 2 kanalen.

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 07 dec 2017, 20:52
door lagardy
dus waren het toch de weerstanden van 0,18 ohm

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 08 dec 2017, 08:30
door lagardy
een halve kant wordt een beetje warm van een blok .
maar zie ook dat R226 = 1K. een aardige opdonder heeft gehad toen.dat is ook die kant die een beetje warm word.
misschien kan ik daarom geen rust spanning meten op dat blok

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 08 dec 2017, 09:03
door cluseau
lagardy schreef:een halve kant wordt een beetje warm van een blok .
maar zie ook dat R226 = 1K. een aardige opdonder heeft gehad toen.dat is ook die kant die een beetje warm word.
misschien kan ik daarom geen rust spanning meten op dat blok
Meet in bedrijf even de spanning tussen kathode van D205 en anode D206. Deze moet liggen tussen 2V en 2.8V. Bij 2.8V zal er een flinke stroom lopen.

Re: Philips 22AH578 ruststroom te hoog

Geplaatst: 08 dec 2017, 09:44
door lagardy
nog niet gemeten .maar wel die weestand vervangen van 1 K.
en jawel ik kan nu de rust stroom instellen.