270 volume knop kraak

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lucasamerongen
Berichten: 119
Lid geworden op: 30 aug 2018, 19:06

10 okt 2019, 16:24

Afgelopen week mn 270 voor versterker voorzien van nieuwe elco's en daarbij ook de service mededeling modificaties er in verwerkt. Nu is het een pl04 dus één en ander was al gedaan. Nu heb ik alleen een probleem met de volume knop. Na 2 keer te hebben schoon gemaakt met contact spray (uiteraard aantal uur gewacht) is de volume knop gaan kraken. Je hoort het alleen bij het harder of zachter zetten. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? Of moet er een nieuwe pot meter in? Ik zal nog even kijken wat er gebeurd zonder de modificatie hier later nog een update over.
Oud naar nieuw :D
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3675
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

10 okt 2019, 22:05

Contactspray moet je sowieso vermijden, zeker bij potmeters. Beter is het om IPA te gebruiken, hier in de webshop verkrijgbaar. Wat ik meestal doe bij een 270: alle potmeters er 1 voor 1 uithalen en flink schoonspoelen met IPA. Daarna een heel klein beetje Kontakt 61 er in spuiten.
De modificaties zullen geen effect hebben op het wel of niet kraken van de potmeters, dus daar hoef je het niet te zoeken.

Suc6!
Cor
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Gebruikersavatar
Lucasamerongen
Berichten: 119
Lid geworden op: 30 aug 2018, 19:06

11 okt 2019, 16:50

Heb inderdaad ipa gebruikt nu is het gekraak weg heb nu nog wel een ander probleem ontdekt :( . In het laag hoor je het geluid stotteren. Geen idee wat dit heeft veroorzaakt of hoe ik het kan oplossen. Het ontstaat na ongeveer 30 sec spelen. Bij harder volume wordt het erger.
Oud naar nieuw :D
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3675
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

11 okt 2019, 20:56

Als dat voor de revisie nog niet was, zou ik even heel goed kijken of alle elco's wel op de juiste manier gemonteerd zijn. Een foutje is zo gemaakt, ik spreek uit ervaring.

Grtz,
Cor
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH550, 22RH551, 22AH762, AX-500
Weergevers: ADK2525, N6320, N6330/99, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
Plaats reactie