Enorm goedkope printtrafo's

Van tekentafel tot soldeerbout, in deze afdeling is alle ruimte voor eigen ontwikkeling van audio gerelateerde apparatuur. Schema's tekenen, print ontwerpen, componenten kiezen, printplaten etsen of laten maken.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11696
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

12 jan 2017, 15:38

Op zoek naar een printtrafo kwam ik wederom in de Aziatische Supermarkt terecht en wat ik daar zag kost echt geen drol! Zou 't wat zijn voor een simpel schakelingetje?
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

12 jan 2017, 16:14

Als het om het 230V-gedeelte gaat dan geef ik liever een euro meer uit bij Conrad of zo... Ik neem geen risico's.
esgigt
Berichten: 3749
Lid geworden op: 22 feb 2013, 15:13
Locatie: ergens in Zuid-holland

12 jan 2017, 18:04

leuk voor een stand-by schakeling... of iets dat erg weinig stroom pakt ;)
CD880, FT880, RH544, PM2519, BX510A, 22RH720, GA312 (Aristona) ;)
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2235
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02
Locatie: Almere

12 jan 2017, 18:25

Als het ook geen drol uitmaakt als het eens verkeerd afloopt kan je voor dat geld een paar kopen en uitproberen. Kan wel een paar dingen bedenken die mis kunnen gaan als het 'te goedkoop' wordt vervaardigd.
movieman schreef:Als het om het 230V-gedeelte gaat dan geef ik liever een euro meer uit bij Conrad of zo... Ik neem geen risico's.


Ben ik ook geneigd om te stellen. Van de andere kant komen die spullen regelmatig evengoed uit het verre oosten. Dan hoop je dat een fabrikant die zijn naam eraan verbindt wel werk heeft gemaakt van de kwaliteitseisen en -controle.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

12 jan 2017, 19:04

Je ziet alleen al aan de verpakking en de afwerking dat "Europese" trafo's hoogwaardig zijn. Ik bestel zowel bij Conrad alsook Farnell, nog nooit slechte kwaliteit ontvangen of gekke dingen meegemaakt.
Gebruikersavatar
MGf
Berichten: 476
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem
Contacteer:

12 jan 2017, 20:02

Soms denk je, hoe kunnen ze het ervoor maken... :D

Slechte contacten, slechte/weinig isolatie, dun koper gebruikt, of misschien helemaal geen koper maar iets van een legering/aluminium/etc. Dan kan je heel goedkoop trafo's bouwen.
Zou me niets verbazen dat het 110v trafo's zijn die zijn omgenummerd... dan worden ze wel erg warm.

Net zoals die kleine smps modules of usb-ladertjes uit Verwegistan... heel veel storingen op het lichtnet, worden extreem warm en nemen het niet zo nou met veiligheidsvoorschriften.
~ Mark ~
Soldeerbout, schroevendraaiers en een hamer.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3455
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

12 jan 2017, 20:11

Het zijn allemaal laag-vermogens dingetjes die zijn nu eenmaal goedkoop. Als je bij elv.de kijkt kosten die vermogens ook geen drol: 1 à 2 euro. Idem bij Conrad, als een wild merk kiest bijna dezelfde prijs als ali, al zijn ze wat duurder, maar dat geldt voor veel bij Conrad.

ELV levert tegenwoordig nog sneller uit Duitsland dan Conrad uit "Nederland" (ahum).

Hoe ze het kunnen maken? Chineese kinderhandjes is fabriekjes die we hier niet toelaten. Maar dezelfde trafo's worden hier geimporteerd en gaan vijf keer over de kop in de handel.

Let op:
Die laagvermogenstrafo's hebben de uitgangsspanning bij het gespecificeerde vermogen, omdat ze een hoge inwendige weerstand hebben. Bij lagere belasting is de spanning meteen stukken hoger, bij hogere belasting meteen stukken lager.

Dat is geen fout of gebrek aan kwaliteit, het is een eigenschap.
Zet dus een stabilisatortje in je voeding.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 5915
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

01 apr 2017, 08:11

In de power saver voor de MFB gebruik ik een Block Öko trafo van 12V - 1,5VA. Kwalitatief goed en een hele lage 0-stroom. Eur. 3,82.
Kost iets meer maar het stand-by vermogen is ook slechts 0,7Watt met deze optie.
http://www.svema.info
Analoog? Dynavox TPR-3 6N3P-EV tube voorversterker, ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, N2507, 212, 312, 222, draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204, CDF200. NAD C352, C422, C521BEE+FB820. 22RH743+22RH544/79R
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1005
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

01 apr 2017, 16:34

Die trafo's lijken wel restpartijen, als je ze bestelt, krijg je ze en worden gelijk onleverbaar: https://www.aliexpress.com/item/YHDC-PE ... 0.0.cPVLnM
Hier heb ik er 4 van, onbelast 2 X 14,3 volt, voldoet volledig aan het doel, enige minpuntje is een spanningsverschil tussen de een en de andere wikkeling.
Van 2 X 6 volt zijn er ook nog 5 onderweg en intussen onleverbaar, daarna ga ik wel in EU bestellen, bij het volgend project is de veiligheid wel van belang.
Gebruikersavatar
-Ruben-
Berichten: 325
Lid geworden op: 05 feb 2016, 12:10

02 apr 2017, 12:59

Ik heb laatst voor een low power projectje twee Hi-Link PM01 voedings modules besteld op Ali Express, ik kwam een test tegen op lygte-info.dk die dingen zijn voordelig (€2,50 per stuk ongeveer), betrouwbaar en je hebt zonder verdere poespas 5VDC aan 600mA waar je een hoop kanten mee op kunt.
Philips - Marantz - Harman Kardon - B&W
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 5915
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

02 apr 2017, 18:45

Inderdaad helemaal niet verkeerd.
http://www.svema.info
Analoog? Dynavox TPR-3 6N3P-EV tube voorversterker, ET-100 met Teufel Ultima 20 Mk2. N4504, N4450, N2521, N2507, 212, 312, 222, draaitafels + GP401/412 MKII Shibata. CD204, CDF200. NAD C352, C422, C521BEE+FB820. 22RH743+22RH544/79R
Plaats reactie