22AH799 inputs vast

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
9399
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jun 2016, 20:34

19 jun 2016, 20:38

Goedenavond,
ik heb gisteren een mooie 799 receiver gekocht, maar er mankeert e.e.a. aan en wil graag weten of het de moeite waard is of dat het een grote ingreep is om hem weer goed te krijgen.
Als ik hem aanzet staan de inputs LW, MW, PHONO en Tape blijkbaar aan want die lampjes branden. Ik kan overal op drukken maar geen enkele reactie. Ook de klok kan ik niet verstellen. Heeft iemand een tip?
Alvast mijn dank!
snameroc
Berichten: 4067
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

19 jun 2016, 21:02

Condensators in het blikke doosje van de microprocessor vervangen. Komt vaker voor en is hier ook al meer over geschreven. Zoek ook op 22ah106 die heeft het zelfde tuner en microprocessor deel.

Johan
9399
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jun 2016, 20:34

19 jun 2016, 21:03

JA ik las iets over een fohn erop zetten als dan de display weer zou werken lag het aan de condensatoren, maar dat geld dus ook voor de inputs.....?
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11808
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

20 jun 2016, 09:37

Alle functies van deze receiver, dus de klok, FM presets en tiptoets bediening, lopen via de processor in het blikje. Deze wordt gevoed door een dikke 3300uF 16V axiale elco welke in waarde verloopt en dus voor instabiele voeding zorgt. Deze vervangen (en de rest in het blikje) lost het probleem waarschijnlijk op. En als je dan toch bezig bent, neem meteen de hele receiver onder handen met een handig elco pakketje :)

http://www.mfbfreaks.com/webshop/compon ... t-22ah799/
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Plaats reactie