Eerst was er niets en daarna 'plop'

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3601
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

05 jul 2015, 21:31

Goedkoop is duurkoop en ik heb nog veel te leren.

Ik heb net een F5120 gekocht voor een tientje. Net buiten de MFB categorie, maar ok, er zitten tulpstekkers op en dat heeft soms wat voordelen.

Verkoper zei dat ie het deed, maar niet getest. Thuis aangekomen, FM aangesloten en ... doet hij niets . :x
Ik hoor wel een tikje in de box bij het aan/uitzetten.

CD aangesloten, doet niets. Nog eens FM aangesloten, zie wel FM indicator bewegen. Nog eens uitgezet. Hoor een 'plop'. Weer aangezet, en ... ineens geluid. :shock:

FM matige kwaliteit, maar CD prima. Ik blij. :D


Maar nu de grote vraag. Waarom gebeurde er eerst niets, hoor ik later een 'plop' en heb ik daarna wel geluid ?


Herman
... de onwetende ...
Binnenkort uitverkoop
Gebruikersavatar
jamie
Berichten: 2524
Lid geworden op: 25 jan 2007, 08:22
Locatie: Wormer

05 jul 2015, 21:39

Los contactje?
Ben nu de tel echt kwijt..
Nee, hoor.. Mijn hobby loopt echt niet uit de hand..
Of toch??
Gebruikersavatar
Cassettebandje
Berichten: 1111
Lid geworden op: 12 mar 2013, 19:15
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

06 jul 2015, 08:02

Dit probleem beschrijft grotendeels wat ik ook heb met m'n F1522. Bij mij geen slechte FM, maar wel die inschakelplop.
Ik kan je vertellen dat dit probleem steeds groter wordt en ik ben ook benieuwd wat dit nu veroorzaakt. Wellicht een thyristor die de eindtrap uitschakelt als je hem overbelast, wegens instabiele elko's?
Ik heb het idee dat dit een typisch F serie kwaaltje is.
MFB 541,541,532,532,544,544,567 Heel veel luisterplezier.
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11845
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

06 jul 2015, 16:16

Zit er een luidspreker relais in die dingen? Dat zou de oorzaak kunnen zijn.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1944
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

06 jul 2015, 16:51

Een luidspreker relais zit er niet in. Wel wordt er in de koptelefoonaansluiting geschakeld.
Hier zou iets kunnen zitten, maar ik denk eerder aan een los contact op de print. Er zit een STK versterker module in.
Loop de soldeerpunten maar eens na en soldeer deze maar eens door.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3601
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

06 jul 2015, 20:19

We zijn inmiddels een dag verder.

Heb CD speler aangesloten (geen Philips maar een Harman Kardon DVD27) om te duurtesten. Als ik nu de versterker aanzet heb ik binnen 3-4 seconden geluid bij koude start. Bij warme start binnen 2 seconden. En het lijkt er op dat het geluid langzaam beter wordt, maar dat ook suggestie zijn omdat ik telkens dezelfde CD van U2 afspeel.

Zou deze receiver zo lang stil hebben gestaan dat de elco's daar onder hebben geleden ? En dat ze nu weer een beetje tot leven zijn gekomen ? :?:

Heb receiver nog niet opengemaakt.


Herman
Binnenkort uitverkoop
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1944
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

07 jul 2015, 01:55

Dit kan een oorzaak zijn. Bij MFB's ben ik dit regelmatig tegen gekomen, na enkele uren onder spanning beginnen ze te kraken en na een tijd spelen ze.
Als dit het geval is, is het raadzaam toch aan een elco revisie te denken.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
Plaats reactie