22AH798 gaat steeds naar preset 4

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Annie
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 mar 2006, 21:35
Locatie: Rotterdam

11 apr 2015, 14:11

Het maakt niet uit hoe ik mijn 798 achterlaat. Nadat hij meer dan ca. twee minuten in Stand-By heeft gestaan zet ik hem weer aan. Het ding komt dan altijd terug met preset 4 geactiveerd. Die preset onthoudt de 798 wel gewoon goed, net als de andere presets. Dezelfde vraag heb ik hier al eens gelezen, maar daar stond geen antwoord bij. De elco's rond de processor heb ik alle vier vervangen, heeft helaas niets opgeleverd. Wie weet waarin ik dit zou kunnen zoeken? Als het apparaat kort (30 sec.) wordt uitgeschakeld dan gaat alles goed en komt de laatst gekozen bron wel gewoon terug.

Groetjes,

André
HTML is UIT
BBCode is AAN
Smilies staan AAN
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

11 apr 2015, 20:10

Dag André,

Het geheugen van de AH798 / AH799 zit in een apart geheugen IC, de HEF4720VP. Mogelijk is hier iets niet in orde; als je de 6800uF elco C2628 hebt vervangen gok ik dat dit 'm is.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Annie
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 mar 2006, 21:35
Locatie: Rotterdam

11 apr 2015, 21:14

Hoi Thomas!

Weet jij of een HEF4720VP compatible is met een HEF4720VP/S3 ? De eerste staat op eBay, de tweede zit in mijn 798. Is die /S3 een revisie? Kan er niets over vinden op het web.....

Groetjes,

André

EDIT: heb net die HEF4720VP besteld....... ik laat weten hoe het verder gaat als ik ze binnen heb.
HTML is UIT
BBCode is AAN
Smilies staan AAN
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

11 apr 2015, 21:52

Hier in de datasheet: http://pdf.datasheetcatalog.com/datashe ... 4720VT.pdf kan ik daarover niets terug vinden.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
mae
Berichten: 4422
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad

11 apr 2015, 22:07

S3 is waarschijnlijk een geselecteerd exemplaar. Ze zijn dus uitwisselbaar maar het kan zijn dat als de specs van de vervanger er toevallig net te ver naastzitten, er iets niet helemaal lekker werkt. Ik zou het er gewoon op wagen.

Revisies worden op IC's aangeduid met een cijfer achter de datumcode, dat in schema's en documentatie wordt aangeduid met /N en dat cijfer als het van belang is.
Gebruikersavatar
Robertvs
Berichten: 1374
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

11 apr 2015, 22:32

Inderdaad gewoon doen !!
Zal wel niet zo kritisch zijn qua snelheid in deze tuner preset applicatie.
Hier nog wat HEF4000 family specs:
http://www.nxp.com/documents/data_sheet ... cation.pdf

succes.
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater)
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

11 apr 2015, 23:06

Als het niet werkt, kan het natuurlijk ook zijn dat iets anders de oorzaak is...
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Robertvs
Berichten: 1374
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

11 apr 2015, 23:22

Thomas schreef:Als het niet werkt, kan het natuurlijk ook zijn dat iets anders de oorzaak is...
tja...dat zagen we laatst ook bij "het vliegdekschip" :wink:
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater)
Annie
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 mar 2006, 21:35
Locatie: Rotterdam

12 apr 2015, 15:32

Nu het IC nog niet binnen is, ben ik even verder gaan graven. Mijn verdenking valt op de Digital Decoder (het blikje waarin de remote signalen worden gedecodeerd). Het blijkt namelijk uit de tabel in de servicedoc dat als de SAF1032P, die hier in zit, op alle uitgangen een NUL heeft, dat overeenkomt met het kiezen van preset 4. Het lijkt er dus op dat als de 798 weer wordt ingeschakeld, er een nieuwe inputselectie aan de microprocessor wordt verzonden. Het resetten van de one-shot generatoren in IC 6813 gaat niet helemaal volgens plan, ondanks de reset wordt er bij het inschakelen een (verkeerde) functie geselecteerd. Waar zou dat aan kunnen liggen?

O ja, soms komt het apparaat met preset 1 op de proppen, die komt overeen met 0,0,1,1. Als je dan even wacht en opnieuw aan zet vanuit stand-by, dan is het weer preset 4........
HTML is UIT
BBCode is AAN
Smilies staan AAN
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

12 apr 2015, 16:44

Slechte massa van het IR blikje heb ik ook wel eens gehad bij een 798, geeft ook de gekste storingen...
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Annie
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 mar 2006, 21:35
Locatie: Rotterdam

12 apr 2015, 18:09

Helaas zit de massa goed, heb het getest met een draadje. Was het dat maar :-(
HTML is UIT
BBCode is AAN
Smilies staan AAN
Annie
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 mar 2006, 21:35
Locatie: Rotterdam

15 apr 2015, 17:49

Hi;

Nadat ik C2819 heb geamputeerd, komt de receiver steeds terug met de laatste source na het opnieuw inschakelen. Heb het c'tje vervangen, maar dan komt de klacht weer terug. Nou ja met de amputatie-oplossing is te leven. Nu blijkt ook dat de afstemming FM-MG-LG niet werkt. De synth werkt wel maar de varicapspanning heeft constant dezelfde waarde op zowel AM als FM. Volgens mij is er een transistortje kapot. Als de vervangers binnen zijn ga ik het proberen te fixen. Verder nog een ander probleem: na inschakelen staat één van de kanalen soms op max. volume. Ook daar moet ik nog even naar kijken.

Als ik meer weet dan post ik het hier!

Gr. André
HTML is UIT
BBCode is AAN
Smilies staan AAN
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

16 apr 2015, 07:41

Ik had met mijn 798 ook allemaal rare storingen die uiteindelijk te herleiden waren (leken) naar het IR doosje. Slechte contacten, voornamelijk.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Annie
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 mar 2006, 21:35
Locatie: Rotterdam

28 mei 2015, 07:58

Deze receiver is FF in de pauze stand gegaan. Kom er niet achter waar het mis gaat. Circuits voor afstemspanning bekeken, transistors en spanningen zijn allemaal in orde. Het lijkt erop dat de spanning die vanuit het PLL gedeelte komt niet in orde is oid.

:-(
HTML is UIT
BBCode is AAN
Smilies staan AAN
Plaats reactie