22rh832

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Mikkieteddie
Berichten: 596
Lid geworden op: 20 sep 2012, 10:47
Locatie: Oss

27 feb 2015, 19:30

Hoi Thomas, je hebt een PB.
Hoe is het met de 832?
gr
Gino
Een boel Philips spul en Technics.
Het komt mijn neus en oren uit. :lol: :lol:
Dan kan het er ook door naar binnen :liar: :liar:
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11675
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

27 feb 2015, 19:49

Hoi Gino,

Ik heb nog steeds ruzie met de stereo decoder. Binnenkort maar eens een forumtopic aan wijden. In de tussentijd ga ik het volgende exemplaar voor je afstoffen, die werkt als het goed is "eindwandfrei" zoals de duitsers zeggen ;)
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Mikkieteddie
Berichten: 596
Lid geworden op: 20 sep 2012, 10:47
Locatie: Oss

27 feb 2015, 20:36

Hoi Thomas,
Problemen met de decoder,lees ik.
Ik heb al een plekje vrijgemaakt in mijn nieuwe stelling voor de 22rh832.
Ik wacht maar weer even af.
Gr

Gino
Een boel Philips spul en Technics.
Het komt mijn neus en oren uit. :lol: :lol:
Dan kan het er ook door naar binnen :liar: :liar:
Gebruikersavatar
Kojak
Berichten: 1343
Lid geworden op: 15 okt 2010, 09:06
Locatie: Limbabwe

27 feb 2015, 21:29

Tja de 832..,
Heb er inmiddels 3 staan.
2 slopers. althans dat was de boodschap bij overname. Maar na zeer geringe nazorg werken ze beide.
Moet nog steeds bekijken welke in de A-opstelling komt te staan.
Naar feit is dat een van die slopers uiterlijk gewoon fraaier is dan mijn gereviseerde 832.
Wel de mooiste van aller visiogen!
Suc6 ermee
(Kojak, die zijn visoog verslaving volledig in de hand heeft !!)
Gebruikersavatar
Harrie
Berichten: 9346
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

27 feb 2015, 21:40

Thomas schreef:Hoi Gino,
Ik heb nog steeds ruzie met de stereo decoder. Binnenkort maar eens een forumtopic aan wijden. In de tussentijd ga ik het volgende exemplaar voor je afstoffen, die werkt als het goed is "eindwandfrei" zoals de duitsers zeggen ;)
printje wisselen met een uit een andere 832 misschien, Thomas ?
Mocht dat het probleem zijn, ik heb nog zo'n stereo-decoderprintje liggen uit een 831, is vlgs. mij hetzelfde ( ? )
Kojak schreef:Tja de 832..,
Heb er inmiddels 3 staan.
2 slopers. althans dat was de boodschap bij overname. Maar na zeer geringe nazorg werken ze beide.
oh ja, je had er ook een van mij overgenomen, ongetest, speelt 'ie ook ? :D grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
omniVoor
Berichten: 1005
Lid geworden op: 08 jun 2011, 10:36
Locatie: Enschede

28 feb 2015, 00:19

Thomas, mijn 832 had ook een probleem met decoder, die gaf pas stereo na 10 minuten warm draaien.
Het bleek dat 1 van de chips in de mf-versterker temp-afhankelijk was, als ik 'm warm stookte dan had ik onmiddellijk stereo en als ik 'm afkoelde dan viel de stereo weer weg, duidelijk zaak dus.
Nieuwe chip besteld, geplaatst en grote pech, deze was nog slechter.
Omdat er geen sporen van regeling/ontregeling waren had ik graag alles laten staan, maar 1 potmeter die volgens de doc hier alles mee te maken kan hebben heb ik iets bijgesteld en daarmee is het probleem opgelost.
De potmeter zit in een circuit dat er voor zorgt dat er alleen bij voldoende signaalsterkte wordt geschakeld naar stereo.
Er zit ongetwijfeld een achterliggende oorzaak van het probleem, zoals ontregeling door veroudering maar het lijkt mij beter om er niet meer aan te regelen dan nodig is.
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11675
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

28 feb 2015, 10:01

Wat hier aan de hand is, is dat bij stereo ontvangst en brandend stereo lampje, er een brom uit de luidsprekers komt. Draai ik het stereo lampje eruit, dan is de brom ook weg. De 832 speelt dan wel mooi in stereo. Decoder heb ik al gewisseld met een andere en is het niet...
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Mikkieteddie
Berichten: 596
Lid geworden op: 20 sep 2012, 10:47
Locatie: Oss

28 feb 2015, 10:12

Hoi Thomas,
Zou het kunnen zijn dat door het branden van het lampje uit de voeding meer stroom wordt getrokken.
Misschien ergens een elco verlopen in de voeding die spanning moet afvlakken,waardoor er rimpel ontstaat?
gr

Gino
Een boel Philips spul en Technics.
Het komt mijn neus en oren uit. :lol: :lol:
Dan kan het er ook door naar binnen :liar: :liar:
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1922
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

28 feb 2015, 11:33

Thomas, controleer eens hoe zwaar 't lampje is, moet 44mA max. kan er 50mA ingezet worden.
Controleer de overige lampjes schaalverlichting en audio keuze ook op hoe zwaar ze zijn.
Uit ervaring weet ik dat als de lampjes zwaarder zijn dan aangegeven, de 832 gaat brommen.
Blijkbaar raakt de trafo overbelast en zakt wat in.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11675
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

28 feb 2015, 19:19

Dank voor die suggesties. Ik zal er eens een paar andere lampjes (schaalverlichting) uit draaien en kijken of het probleem zich dan nog steeds voor doet.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3403
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

28 feb 2015, 20:27

Volgens het schema moet er 6V 50mA in. Al merkte ik laatst dat sommige fabrikanten het niet zo nauw nemen met de specs van de lampjes.

Het lampje wordt gevoed vanaf een aparte voedingsspanning "+7" (15V) en daar zitten twee elco's van 68 en 22uF (C560 en C526)
Als die slecht zijn gaat het misschien brommen...

Al zou C977 (680uF) toch heel wat moeten opvangen.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11675
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

28 feb 2015, 21:41

De waarde van het stereo lampje klopt wel, dat had ik al gecontroleerd.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7198
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

01 mar 2015, 14:00

Diode en serieweerstand proberen?
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Harrie
Berichten: 9346
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

01 mar 2015, 16:25

ik heb hetzelfde probleem met de 831.... ook brom via LS.
zelfs als ik de gehele schaalverlichtingslijn los koppel ( = 1 stekkertje los op voedingsprint ) blijft het.
Ik ben dus erg benieuwd naar de oplossing. grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3403
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

01 mar 2015, 17:01

Dit gaat niet helpen Harrie, de voeding van de 832 is anders dan die van de 831.
En jij hebt het hele ding al vol nieuwe elco's gestopt. Bij de 832 zie ik nog een kleine kans dat daar wat slecht is (zie mijn vorige bericht).
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Plaats reactie