Philips 762 automatic tuning werkt niet meer

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
rob68
Berichten: 392
Lid geworden op: 07 apr 2013, 20:22
Locatie: Hellevoetsluis
Contacteer:

18 feb 2015, 20:44

Rob,

Wat is de hoogste spanning over c415 bij elektronisch afstemmen en bij gewoon 'manual' afstemmen?

Rob
Meten is weten - als je weet wat je meet
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

18 feb 2015, 21:08

Rob (hallo naamgenoot) :D

Bij manual afstemmen staat er 1.36 V over de elco
Bij electronisch afstemmen in rust 2.95V
Bij gebruik van de aanraaktoetsen max. 11.05 V.

Ronde metertje loopt nu door tot de 100Mhz


groet,

rob
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

18 feb 2015, 22:16

als je het idee hebt dat het metertje wel verder kan maar niet verder aangestuurd wordt zou ik nu TS501 even vervangen door een nieuwe en de instelling nog even opnieuw doorlopen
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
rob68
Berichten: 392
Lid geworden op: 07 apr 2013, 20:22
Locatie: Hellevoetsluis
Contacteer:

18 feb 2015, 22:30

Rob,

Er klopt inderdaad nog iets op je ET printje niet dan. Op genoemde elco moet de spanning oplopen tot iets van 20 V.

Rob
Meten is weten - als je weet wat je meet
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

18 feb 2015, 22:32

Dat is dus BC548, maar WAAR zit ie Remi? :?:


rob
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

18 feb 2015, 22:34

rob68 schreef:Rob,

Er klopt inderdaad nog iets op je ET printje niet dan. Op genoemde elco moet de spanning oplopen tot iets van 20 V.

Rob

Maar WAT???


rob
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9917
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

19 feb 2015, 21:20

robbie50 schreef:Dat is dus BC548, maar WAAR zit ie Remi? :?:


rob
hij bijt je bijna Rob, in het schema zie je dat hij aan beide instelpotjes vastzit, dus kan ie er nooit heel ver vandaan zitten.
Als je de print lay-out opzoekt, die staat een stukje verder in de doc, zie je dat hij praktisch tegen R605 aan staat.

succes!
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3902
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

19 feb 2015, 22:00

Ik heb een vraagje:
Heb je eerst de manuele schaal gecontroleerd of die nog klopt? Kun je daar zenders boven de 99MHz ontvangen door met de draaiknop op een bekende zender af te stemmen?

Die manuele schaal moet eerst op twee punten kloppen, minstens rond de 92 en 99MHz (afregelen met R615 en R619, let op: beinvloeden elkaar)

Pas daarna regel je het draaispoelmetertje af met R605 en R604 zoals Remi beschreef.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

19 feb 2015, 22:11

Will schreef:Ik heb een vraagje:
Heb je eerst de manuele schaal gecontroleerd of die nog klopt? Kun je daar zenders boven de 99MHz ontvangen door met de draaiknop op een bekende zender af te stemmen?

Die manuele schaal moet eerst op twee punten kloppen, minstens rond de 92 en 99MHz (afregelen met R615 en R619, let op: beinvloeden elkaar)

Pas daarna regel je het draaispoelmetertje af met R605 en R604 zoals Remi beschreef.
Ik begrijp het even niet meer...... :?:
605 en 604 moest ik afregelen op 92 en 99 MHz....van 615 en 619 had ik nog niemand gehoord......
Nu twijfel ik eventjes WAT ik precies moet doen.... :wink:
zie antwoord van Remi op pagina1!
Graag verdere info

groet,

rob
Plaats reactie