Philips 762 automatic tuning werkt niet meer

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

15 feb 2015, 17:44

Hallo, :D

Bij mijn 762 werkt automatische aanraakafstemming niet meer.....
(handmatig of voorkeurskeuze werkt perfect!)
metertje reageerd een klein beetje maar hij loopt niet meer op tijdens aanraken contacten. (zoekt de FMband niet meer af)
WAT kan een evt oorzaak zijn? :?:


graag reacties zodat ik e.e.a. weer netjes kan maken... :?

groet,

rob
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9899
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

15 feb 2015, 20:54

slecht contact van de tiptoetsen met het draadje dat er met een krimpkousje tegenaan gehouden wordt waarschijnlijk.
kast open maken en even kort met een -brandende :) - aansteker langs de onderkant van de tiptoetsen gaan om de krimpkousjes weer even te laten krimpen.
Thomas heeft eens nog iets anders ontdekt, ik meen een elko die slecht wordt, even zoeken op het forum dan komt het vast weer boven drijven.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3882
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

15 feb 2015, 21:38

Deze bedoeld Remi :wink:
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

15 feb 2015, 21:39

Er is een insteekmodule die deze functies uitvoert. Daarop even alle elko's vervangen. En inderdaa de draadjes van de tiptoetsen opnieuw krimpen. Ik aai er even met de soldeerbout omheen, hier in huis geen aanstekers te bekennen ;)
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9899
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

16 feb 2015, 12:38

Will schreef:Deze bedoeld Remi :wink:
Ik had deze eigenlijk in herinnering, maar die komt ook weer bij de eerste uit :)
http://www.mfbfreaks.com/forum/viewtopi ... 752#p85592
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

16 feb 2015, 16:58

Dank jullie wel......
Op één condensator na, heb ik ze ook allemaal vernieuwd.....hij reageert nu wel beter, maar komt slecht tot de 96 op de schaal....hoger niet!
Ook gaat mij "schaal" tot de 105 , maar wijst de meter 99/100 aan en niet hoger :!:

Iemand nog een tip? :?:


groet,

rob
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9899
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

16 feb 2015, 18:35

het ziet er naar uit dat je de aanwijzing van de meter met R604 én R605 goed kan zetten.
in het schema zijn twee afstelwaarden genoemd, bij 92MHz/R605 en 99MHz/R604.

maar misschien doet die ene condensator die je niet gedaan hebt de truuk ook wel? :P
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

16 feb 2015, 18:50

Remi, DANK!
Maar, waar zitten R605 en R604 :?:


groet,


rob
:)
Gebruikersavatar
rob68
Berichten: 392
Lid geworden op: 07 apr 2013, 20:22
Locatie: Hellevoetsluis
Contacteer:

16 feb 2015, 19:07

Hoi Rob,

Bij mijn 762 zit het metertje gewoon een beetje vast. Kruipt 'ie wel omhoog als je er een beetje op klopt? In die andere draad staat in dat geval ook wat je eraan kunt doen.

Groet,
Rob
Meten is weten - als je weet wat je meet
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9899
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

16 feb 2015, 19:42

robbie50 schreef:Remi, DANK!
Maar, waar zitten R605 en R604 :?:


groet,


rob
:)
je hebt toch wel een schema gedownload of op papier?
ze zitten vlak bij de voet van de search tuning unit
blz 4 van de pdf voor het schema (helemaal links) en blz 7 voor de print

http://freeservicemanuals.info/nl/servi ... s/22AH762/
onderaan in regel 'type a' op 22AH762 klikken
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

16 feb 2015, 21:28

Remi,

Nee, had ik niet gedaan....maar nu wel!
Dank!
Mijn zoon neemt morgen 0.47uF elcootje mee, had ik zelf niet op voorraad....dus kan ik deze ook vervangen.....kijken hoe het dan werkt...
Daarna zal ik inderdaad is kijken naar de twee weerstanden..... :idea:

Vorig jaar Elcosetje voor mijn MFB boxen bij jullie gekocht en deze werken nog steeds perfect! :D

Ik laat weer van mij horen.... :!:

groet,

rob
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

16 feb 2015, 21:34

Rob68,

Metertje zit niet vast....bij handmatig afstemmen van voorkeurknoppen haal ik de 104 wel! :D
Dus dat is het niet... :!:

groet,

rob
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

17 feb 2015, 20:45

Remi,

Laatste condensator geplaats, werkt nu veel beter...alleen......
Hoe regel ik nu de "marges" met de twee potmeters? :idea:
Ik heb geen Scoop of zo wel volt/ampere/ohm meter....
Heb je een hulpmiddel/truck voor mij? :?:

Als ik handmatig zoeken netjes tussen de 87,5 en 104 heb afgesteld klopt dit bij electronisch zoeken voor geen meter....

groet,

rob
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9899
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

17 feb 2015, 22:12

Hoi Rob, ik heb er zelf nog niet aan zitten draaien maar ik zou denken dat je met de hand op de afstemschaal op 92MHz afstemt je met potmeter R605 de meter in het afstemoog zo goed mogelijk ook op 92MHz zet.
Vervolgens naar 99MHz draaien en het afstemoog met potmeter R604 weer naar 99MHz brengen.
Ik verwacht dat dan alles redelijk in de pas loopt.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
robbie50
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 jan 2013, 23:29

18 feb 2015, 20:38

Remi,


Wat je aangeeft klopt helemaal, inderdaad alle twee de potmeters op de betreffende frequentie afstemmen......
werkt goed.... :!:

Electronisch afstemmen verloopt goed, maar metertje loopt niet verder op dan 99.
Ligt niet aan de meter zelf.....Geen idee verder. :?:


groet, :)

rob
Plaats reactie