22AH799 géén lampje aan bij keuzeknoppen.

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

30 jan 2015, 20:14

Als ik me niet vergis, wordt het brommen op de FM veroorzaakt door één of beide kleine radiale elcootjes die naast elkaar op de rand van de print staan in het processorblik. Ik maak erg vaak mee dat die erg in waarde zijn gedaald. Dit zijn C2638 en C2641 van resp. 33uF en 47uF.
Bijlagen
Naamloos.jpg
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

30 jan 2015, 20:36

Die condensators verzorgen de afvlakking van de varicap spanningsturing voor de afstemming op fm.
Dus het zou heel goed kunnen alleen staat in mijn schema 330 en 470uf dus dat scheelt een factor 10 met wat je opgeeft Thomas, ik zou zeggen gewoon vervangen en kijken wat er gebeurt.

Johan
RoWa
Berichten: 20
Lid geworden op: 27 jan 2015, 16:02

30 jan 2015, 22:04

Heb de receiver eens naar een andere kamer gebracht, weg van PC en TV. Maakt niets uit, nog steeds brom. Gebruik gewone losse antenne, is ook bedoeling, receiver komt niet in de woonkamer te staan, daar is al een Harman/Kardon aangesloten op de centrale antenne !

De 2641 (470uF) is reeds vervangen. Alleen nog de 2638 (330uF). Deze hadden ze bij de electronicawinkel niet op voorraad, net als de 6800uF. Heb ze besteld, maar duurt een paar dagen. Beter maar meteen alles vervangen, behalve dan die hele kleine elco's, of moeten deze ook eruit ? Als ik ze heb vervangen kom ik terug voor de uitslag.

Alvast bedankt voor het meedenken en zoeken naar oplossingen, het heeft al veel geholpen, alleen nog dit probleempje en even goed poetsen, dan is er weer een mooie Philips gered van de ondergang.
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

30 jan 2015, 23:14

Je kunt ook gewoon een condensator die je wel hebt bijvoorbeeld 100 uf parralel zetten aan de bestaande en kijken wat het effect is.

Johan
Harrie
Berichten: 9390
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

30 jan 2015, 23:22

RoWa schreef:<...........>Heb ze besteld, maar duurt een paar dagen. Beter maar meteen alles vervangen, behalve dan die hele kleine elco's, of moeten deze ook eruit ? Als ik ze heb vervangen kom ik terug voor de uitslag.
juist uit ervaringen en metingen bleek maar al te vaak, dat juist de elco's met kleine capaciteitswaarde
de grootste afwijking hebben, en de grote veel minder. Daarnaast kan de ESR ( denk aan weerstand ) opgelopen zijn
waardoor een elco zich ook als weerstand gaat gedragen, hetgeen niet wenselijk is. Mijn 5 cent: de kleine elco's ook. :wink:
RoWa schreef:Alvast bedankt voor het meedenken en zoeken naar oplossingen, het heeft al veel geholpen, alleen nog dit probleempje en even goed poetsen, dan is er weer een mooie Philips gered van de ondergang.
Dat is dé spirit :wink:
Dat wordt beloond met genieten :)
grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11839
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

31 jan 2015, 09:00

Oeps, mijn brein liet me even in de steek :)
snameroc schreef:Die condensators verzorgen de afvlakking van de varicap spanningsturing voor de afstemming op fm.
Dus het zou heel goed kunnen alleen staat in mijn schema 330 en 470uf dus dat scheelt een factor 10 met wat je opgeeft Thomas, ik zou zeggen gewoon vervangen en kijken wat er gebeurt.
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
RoWa
Berichten: 20
Lid geworden op: 27 jan 2015, 16:02

31 jan 2015, 17:17

Had toevallig nog een 100 uF liggen en parallel aangesloten op de 330 uF, en wat denk je......
Brom is weg !!! En de zenders komen ook veel beter door (met een 2 meter losse antenne !) Helemaal blij :D
Hartstikke bedankt voor de tip. Als ik de bestelde elco's krijg, zal ik de oude netjes vervangen, en is de receiver weer helemaal top in orde !

Bedankt, jongens !
snameroc
Berichten: 4125
Lid geworden op: 01 mei 2010, 12:45

31 jan 2015, 22:48

Geen dank
Veel plezier ermee.
Johan
Plaats reactie