Turbo.d's Visseoog perikelen de 22RH720 receiver

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 7489
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

07 dec 2013, 19:32

Gooi die pijl naar binnen tor er maar uit dat is het. Ik had het in de voorversterker ook een keer.
Je kan de torren kort verwarmen met aansteker of soldeerbout als het gerommel verandert heb je de treitertor.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
Turbo.d
Berichten: 2138
Lid geworden op: 28 jan 2009, 15:55
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

07 dec 2013, 22:25

Goeie tip Andre, ik weet al wat me te doen staat.
Dus toch een complete opfrisbeurt voor de 720.

Gr
Marcel
| O""""O | http://www.Briebelbus.nl | O""""O |
Gebruikersavatar
JanJ
Berichten: 882
Lid geworden op: 25 feb 2012, 11:01
Locatie: Utrecht

07 dec 2013, 23:02

Laat even weten of het geluid in zijn geheel frisser/beter klinkt? Ben wel benieuwd in hoeverre zo'n opfrisbeurt effect heeft.
Gebruikersavatar
Turbo.d
Berichten: 2138
Lid geworden op: 28 jan 2009, 15:55
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

07 dec 2013, 23:16

Ik zal de vorderingen hier bijhouden :)
| O""""O | http://www.Briebelbus.nl | O""""O |
Gebruikersavatar
Turbo.d
Berichten: 2138
Lid geworden op: 28 jan 2009, 15:55
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

06 mei 2014, 13:24

Uch,uch uch, Zijn een mooie tijd verder.

Er komen hier en daar wat aandachtspunten boven drijven, waardoor ik denk dat mijn 720 ook een revisie moet ondergaan:
- wegvallen van geluid + kraken op de tape en op de platenspeler aansluiting

Daarnaast heb ik het gevoel dat de tuner langzaam verloopt vanaf de zender. Ik moet hem na een paar uur altijd bijregelen.
Iemand een idee wat dit kan zijn :?:

gr
Marcel
| O""""O | http://www.Briebelbus.nl | O""""O |
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

06 mei 2014, 15:11

Zit daar nog zo'n mechanische afstemcondensator in of is deze al digitaal? Als het zo'n analoog ding is, moet je hem misschien eens goed schoonmaken met IPA. Ik zou ook de kleine elco's van het FM-printje eens meten... Voor de rest denk ik dat er niet veel aan de hand kan zijn afgezien van de voeding natuurlijk, als die wat zwakjes is, krijg je ook van die gekke verschijnselen. Er zit geloof ik 1 regelbare spanning op van ergens rond de 17,8V (ligt aan de tuner) als die iets afwijkt dan vindt-ie zenders niet meer en krijgt-ie wat afstemproblemen. Zou je ff in het schema moeten duiken... Ik wil je adviseren om niet aan potjes of spoeltjes van het tunergedeelte te gaan rommelen. Ik vind dat altijd link in ieder geval...
Harrie
Berichten: 9390
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

06 mei 2014, 17:16

Niet aan de trimmers draaien: daar ben ik het volledig mee eens, Movieman.
Mijn 720 heeft veel nieuwe elco's gekregen, en speelt fantastisch, staat elke za. en zo. aan,
soms ook op een doordeweekse dag. Na lange speelduur verloopt ook hier de ontvangst,
dan moet ik effe aan de afstemknop draaien ( tiptoets staat op Manual ) .
Maar eerlijk gezegd ken ik dat van meerdere oudere tuners, of er iets aan te doen is, weet ik niet.
@ turbod: Je nieuwe plaatjes overhandig ik je tijdens de meeting. :wink:
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

06 mei 2014, 19:26

@ Harrie: heeft iets met de warmteontwikkeling te maken denk ik. Oud spul is daar wat gevoeliger voor. Eerste gok zijn altijd de elco's.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3888
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 mei 2014, 19:52

De tuner verloopt? Ha, dat ken ik sinds kort ook van de RH651
De reden bleek heel eenvoudig, maar kom er maar eens op: zoals hier altijd aangeraden wordt, had ik het apparaat op 240V gezet. Nu is de netspanning bij mij nog lang geen 230V, maar ja, kwaad kan het natuurlijk nooit dacht ik.

Dat klopt ook, maar nu is de spanning secundair net iets lager (~ 10%). De voeding is op een eenvoudige manier gestabiliseerd en die is zo berekend dat de dissipatie minimaal is. Die ouwe torretjes hadden immers niet zo veel vermogen.

Door de lagere spanning werkt de stabilisatie niet meer zo goed en verloopt de afstemming na een tijdje.
Het is eenvoudig te controleren: zet de spanning maar eens terug op 220V. Als het dan niet verloopt is dat de oorzaak.

Wil je toch perse op 240V instellen, dan moet je de voeding een beetje aanpassen. Hoe dat moet kan ik wel beschrijven. Maar controleer eerst de vorige stap!
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Turbo.d
Berichten: 2138
Lid geworden op: 28 jan 2009, 15:55
Locatie: Home is where I park it
Contacteer:

06 mei 2014, 21:50

Zo; dat zijn veel nuttige reacties.
Laat ik beginnen met te stellen dat ik nergens aan heb gedraaid van binnen; ben tegenwoordig meer van "if it ain't broke; don't fix it)

Het is iets wat me nog niet eerder was opgevallen, omdat ik niet veel radio luisterde en nu wat meer.
Ik denk dat elco's vervangen idd een en ander oplost.
Heb overigens nog niet gekeken hoe de netspanning staat.

Even over de stripjes; ik ga niet naar de meeting, dus dat komt een andere keer :)

Gr
Marcel
| O""""O | http://www.Briebelbus.nl | O""""O |
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

06 mei 2014, 21:51

@ Will: jij hebt toch ook Essent hè? Ik zit bij mij nu precies op 235V~. Hij zit ook wel eens tegen de 230 aan maar nooit lager, 240 heb ik nog nooit gemeten.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3888
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 mei 2014, 22:21

Essent, althans wat er van over is, is de verkoper van de energie. Het is nu eigenlijk RWE. Jaja marktwerking, daar worden we gelukkig van.

Het netwerkbedrijf is hier Enexis en die waakt over de spanning die geleverd wordt. De exacte spanning is meer een zeer lokale "toevalligheid" dat ligt er maar aan hoe de 10kV-400V trafo ingesteld staat. Hier meet ik al tijden ongeveer 223V.

Ontopic, ik ben benieuwd hoe de spanningskiezer bij de 720 van Turbo.d staat.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

06 mei 2014, 22:25

RWE is failliet, nou ja inofficieel, zullen wij straks wel voor op moeten draaien dus ja marktwerking oftewel: voetvolk kan dokken. :shock:
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3888
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 mei 2014, 23:02

Ik ben even in het schema van de 720 gedoken. Mijn vermoeden dat het aan de instelling op 240V kan liggen kun je vergeten.
De voeding van de 720 heeft een veel groter regelbereik dan de RH651.

Je kan natuurlijk wel het verloop van de +17V voedingsspanning eens verglijken tussen de waarde na inschakelen en na bv een uur.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3096
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

07 mei 2014, 07:16

Marcel, mooi setje wat prima past bij de rest van je interieur !

De voorkeur afstemming gaat via varicaps, als die verlopen zou ik de voeding ervan eens onder de loep nemen. Heb het schema niet zo 1 2 3 bijdehand maar het zou mij nix verbazen als daar iets op haar laatste benen loopt. /* ahhh, tis vroeg, Will roept dit ook al hierboven, check de 17 volt ! */

Enneh, je gebruikt slechts de 532 toch, het kan zijn dat ik er overheen gelezen hebt maar je hebt ook de zekeringen uit de eindtrapprint gehaald toch ?
Plaats reactie