Display Philips FR930 receiver defect

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

20 jun 2018, 09:53

Beste forumleden,

Ik heb een Philips 900 set gespot met een nog mooi uitziende Philips FR930 receiver icm een CD910 en FC910.
In de beschrijving staat netjes aangegeven dat de receiver werkt, maar dat de display buiten werking is.
Je ziet dus niet welke functie of welk radiostation is ingeschakeld.
Nu staat de 900 serie erom bekend slechte soldeerverbindingen te hebben, kan het probleem van het display hier ook vandaan komen? Of moet ik het in een andere hoek zoeken?

De receiver wordt aangeboden in combinatie met een CD910 cd speler welke geen cds meer leest, en een FC930 die niet getest kan worden ivm gebrek aan cassettes. Het is dus al met al een opknap setje. Zal ik de gok wagen, en zijn deze problemen een beetje aan te pakken, of zal ik de set maar overslaan?

De afstandsbediening zit er wel bij de set, en die kan ik eigenlijk ook goed gebruiken voor mijn FA930.... :D
Laatst gewijzigd door RobinV op 20 jun 2018, 12:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
mikey
Berichten: 1614
Lid geworden op: 07 aug 2016, 08:32
Locatie: Regio Roermond

20 jun 2018, 10:00

Als de prijs of beter prijsje leuk is waarom niet dan.
Dus afstandsbediening is ook bij dus das ap een pre :)
Bestaat er medicatie voor het stapel virus :?:
Helaas nog niet :pray:
Daarom dus veel Philips en JVC stapels die langzaam maar zeker groeien :shock:
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

20 jun 2018, 10:05

Kans is groot dat de laser van de CD910 versleten en dus kaduuk is.

Het display zal inderdaad niet werken door soldeerbreukjes. Stuk gaan ze bijna nooit, ze gaan wel minder fel branden na verloop van tijd.

Met cassettedecks moet je altijd uitkijken, niet alle (mechanische) onderdelen zijn leverbaar.
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

20 jun 2018, 12:01

Bedankt voor de reacties! Ja het is altijd een gok. Helaas woont de verkoper te ver weg om de set op te halen, anders had dat mijn voorkeur gehad. De set wordt voor 50 euro aangeboden + 8 euro verzendkosten via DHL. Vind ik nog wel meevallen. Ik dacht, in het ergste geval repareer ik de versterker en verkoop ik hem weer door, heb ik iig de afstandsbediening voor mijn FA930! Ik luister toch weinig naar de radio. Het cassettedeck was amper gebruikt door de verkoper. Heeft een tijdje op zolder gestaan en is sindsdien niet meer gebruikt omdat hij alle tapes de deur heeft uitgedaan. Miss nieuwe snaartjes ivm uitdrogen? De cd speler is een gok, kan vuile lens zijn of defecte laser. Miss leuk voor onderdelen. Ik hou jullie op de hoogte! :D
Laatst gewijzigd door RobinV op 20 jun 2018, 12:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

20 jun 2018, 12:25

Er is trouwens weinig bekend over de reparatie van het display van dit type receiver uit de 900 serie, wat volgens mij wel een bekend probleem bij dit type is. Ik kon in ieder geval weinig vinden hierover op het forum. Wie weet waar ik moet zoeken voor de soldeerpuntjes in deze receiver om het display van de FR930 te repareren?
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

20 jun 2018, 13:03

Stilstand is heel erg slecht voor een cassettedeck.

De receiver zul je waarschijnlijk GRONDIG moeten doorsolderen: stekkertjes, schakelaars, connectoren, de voeding... Het soldeerwerk is bij alle 900-serie apparaten een groot probleem als ze op leeftijd zijn.
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

07 jul 2018, 20:48

Zoals hierboven beschreven stond pakt mijn CD910 geen cd´s meer. Ik moet hem nog even openmaken om te checken of de lens niet gewoon vuil is, maar een defecte laser unit klinkt wel aannemelijk. Nadat ik mijn vorige bericht geplaatst had even op MP gekeken en daar bood iemand een laserunit aan van precies hetzelfde type! Zijn CD910 had een defect display en hij had de laserunit eruit gehaald die het nog wel deed! Ik ga hem maandag afhalen en kijken of dit het probleem oplost! Nu alleen tijd en zin vinden om de FC930 een flinke door soldeer beurt te geven...
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
Gebruikersavatar
Robertvs
Berichten: 1366
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

07 jul 2018, 22:07

Denk wel goed aan ESD maatregelen !
Eventueel de montage doen op een natte/uitgewrongen handdoek, dan is de kans op ESD minder!!
Echt waar.

Succes!
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater)
Gebruikersavatar
RobinV
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 sep 2014, 11:38
Locatie: Eemnes

30 jul 2018, 12:41

Ik denk dat ik het werk aan de FR930 maar even uitbesteed aan iemand die iets meer verstand heeft van waar en wat er precies gesoldeerd moet worden binnenin om de display weer werkende te krijgen. Ik denk toch niet dat ik hem hou na reparatie. Ik vind mijn FA930 toch fijner spelen. Inmiddels de laserunit omgezet van de CD910, en gelijk de snaar van de lade vervangen. Geprobeerd, en nu leest hij tenminste de cd´s, wel een beetje jammer dat hij af en toe overslaat. Deze week even met wattenstokje en alcohol de laser schoonmaken en kijken of dit het probleem oplost, anders te koop voor onderdelen :)
Hoe meer VU meters, hoe beter!!
j.hartog
Berichten: 166
Lid geworden op: 14 aug 2009, 21:17
Locatie: N-Holland

31 jul 2018, 13:53

RobinV.

Ik kan wel de FR930 receiver voor je maken/repareren.
Ik heb veel ervaring in het maken van versterkers DCC cassettedecks en gewone etc.

J.Hartog.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

31 jul 2018, 14:29

Zeg JH, als je nu ff je woonplaats of provincie bij je naam zet dan weten mensen waar je zit. Is maar een idee hoor.
j.hartog
Berichten: 166
Lid geworden op: 14 aug 2009, 21:17
Locatie: N-Holland

03 aug 2018, 12:05

Movieman,

Ik heb de locatie er bij gezet, en moest zoeken hoe het er op moest.

J.hartog
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

03 aug 2018, 15:06

Mooi, dan kunnen we mensen die bij jou in de buurt wonen, doorsturen... Zo doen we dat hier. :mrgreen:
Plaats reactie