22RH720 bias current adjustment

Receivers, grammofooncombinaties en casseivers; allemaal schitterende all-in-one hifi apparaten van Philips. Hier alle spannende combiverhalen!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
markkelsall
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 apr 2017, 18:08

27 feb 2018, 15:46

22RH720 bias current adjustment
Hallo. Kan iemand me helpen met het instellen van de bia-stroom op de eindversterkers? Ik begrijp dat het tussen 390 en 410 mA ligt, afhankelijk van het jaar van fabricage, maar het is onduidelijk waar ik mijn multimeter aansluit om de meting uit te voeren. Dank je
rob040
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 mei 2007, 12:24

27 feb 2018, 16:33

Volgens de Service Manual moet je meten in de collectorleiding van TS960b. Zie onderstaande plaatjes, op het tweede plaatje kun je zien welke draad je makkelijk los kunt maken.
22RH720-1.jpg
22RH720-2.jpg
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9882
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

27 feb 2018, 18:54

Nee, niks losmaken!
gewoon spanning meten over de bovenkant van R1242 en R1243 en het andere kanaal idem op de bovenkant van R1364 en R1361 zie 2e schemaatje dat je erbij gedaan hebt.

je meet nu over 2x 1ohm parallel welke in serie staat met nog eens 2x 1ohm parallel. dat levert weer mooi 1 ohm op en dan is de in te stellen spanning 410mV. Er loopt dan 410mA aan stroom.

toevallig gisteren nog gedaan :)
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

27 feb 2018, 19:23

Het verhaal van Remi klinkt logischer en verstandiger. :mrgreen:

Zet je multimeter op DC millivolt als je gaat meten dus NIET op mA!
Gebruikersavatar
markkelsall
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 apr 2017, 18:08

27 feb 2018, 22:10

Nee, niks losmaken!
gewoon spanning meten over de bovenkant van R1242 en R1243 en het andere kanaal idem op de bovenkant van R1364 en R1361 zie 2e schemaatje dat je erbij gedaan hebt.

je meet nu over 2x 1ohm parallel welke in serie staat met nog eens 2x 1ohm parallel. dat levert weer mooi 1 ohm op en dan is de in te stellen spanning 410mV. Er loopt dan 410mA aan stroom.

toevallig gisteren nog gedaan :)
Hallo. Ich denke Google Übersetzer funktioniert nicht ganz richtig! Wenn Sie sagen: "Messen Sie einfach die Spannung an der Oberseite von R1242 und R1243 .." Wo platziere ich meine Sonden? Ist diese eine Sonde auf R1242 und die andere auf R1243? Hoffe, das macht Sinn.
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9882
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

28 feb 2018, 00:19

ja genau so, siehe auch das untere Bild mit Komponentenansicht.
Meist einfach geht's wenn die Platine mit die zwei Schrauben los genommen wird und oben auf das Kuhlblock eingerastet wird. Die zwei kurze Finger am Platine sind dafür geeignet.
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
markkelsall
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 apr 2017, 18:08

28 feb 2018, 11:15

Tak skal du have.
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9882
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

28 feb 2018, 12:48

:mrgreen: wir sind Links von Deutschland, nicht oben :lol:
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12533
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

28 feb 2018, 12:55

:laughing-rolling: :orcs-gayflag:
Gebruikersavatar
markkelsall
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 apr 2017, 18:08

28 feb 2018, 13:02

Hoppla! Vielen Dank
Plaats reactie