MFB 545

Alles over onze geliefde MFB boxen in deze categorie.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
tijntje
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 feb 2016, 15:15

09 mar 2017, 22:49

goedeavond.

ik heb vorige keer op het forum een onderwerp geplaatst over mijn 545 boxen dat er geen geluid uit kwam,

dit had ik door de vele reacties opgelost en ze hebben echt goed gespeeld tot vanavond.

nu hoor ik een brom door de bas speaker??
en op xlr nog erger op 1 box.
de andere box speeld gewoon 100%

ik heb de kabels nagekeken en omgewisseld maar geen effect..

wat zou dat kunnen zijn??

alvast bedankt voor de reactie.

m vr gr martijn.
Gebruikersavatar
nijhuisr
Berichten: 1492
Lid geworden op: 16 jan 2012, 00:40
Locatie: Alkmaar

09 mar 2017, 22:52

50hz of 100hz?
Denon pre-amp DAP2500A 2xDenon 720A CD60 SL1200mkII
MFB 4x541 4x532 4x544 2x587 2x585 2x545 2xF9638 F9414
Zelfbouw A20 box uit het groene 1971 boekje met AD1256 W8
Zelfbouw box 4 weg met de 12100
Salvador.
Berichten: 142
Lid geworden op: 24 jan 2017, 17:42

09 mar 2017, 23:25

tijntje schreef:goedeavond.

ik heb vorige keer op het forum een onderwerp geplaatst over mijn 545 boxen dat er geen geluid uit kwam,

dit had ik door de vele reacties opgelost en ze hebben echt goed gespeeld tot vanavond.

nu hoor ik een brom door de bas speaker??
en op xlr nog erger op 1 box.
de andere box speeld gewoon 100%

ik heb de kabels nagekeken en omgewisseld maar geen effect..

wat zou dat kunnen zijn??

alvast bedankt voor de reactie.

m vr gr martijn.
Dag Martijn,

Op de stand XLR symm. automatic off, hoor je bij de 545 altijd meer brom.. Dit is normaal, zeker als je niets hebt aangesloten.

De drie tuimelschakelaars voorop al gechecked? Die vervang ik ook, die willen nog wel eens euvels hebben. Verder alle solderingen, ook bij de draaischakelaars, alles checken.

Check ook even of de MFB het nog doet, even blazen in de woofer, dan moet de woofer kort respons geven, zo niet, ligt het MFB circuit of de opnemer eruit. De 545 klinkt zonder MFB voor geen meter en de woofer loopt dan ook snel vast...

Er zit best veel zooi in de 545, dus het kan van alles zijn. Niet raar opkijken dat het ook een gare koolweerstand, keramische condensator of iets in die trend kan zijn. Printbreuken komen in de 545 zelden voor.

Oja.... connectoren al allemaal gecheckt? Hier heb ik het in 'het andere topic ook al over gehad. Ik zou eens beginnen de twee connectoren achter het knoppenpanel te checken.

Met vriendelijke groeten,
Salvador
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11845
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

10 mar 2017, 08:40

Hoi Martijn,

Begrijp ik het goed dat de woofer alleen maar bromt, of komt er ook muziek uit? Maakt het nog iets uit wanneer je met de schakelaar voorop wisselt tussen linker en rechter kanaal? Spelen de mid en de tweeter wel gewoon?
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
tijntje
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 feb 2016, 15:15

10 mar 2017, 10:04

bedankt voor de reacties.

er komt gewoon geluid door de speakers (hoog ,mid,laag).
de schakelaars en regelaars voor op de front werken ook,

maar bij het laag hoor je de bromtoon.
ik zal de solderingen nog even nakijken,
en de stekkertjes.

een 50hrz brom zou ook kunnen maar hoe krijg je die weg??

m vr gr martijn.
Gebruikersavatar
HermanH
Berichten: 3599
Lid geworden op: 22 mei 2015, 20:39
Locatie: Omgeving Breda

10 mar 2017, 10:42

tijntje schreef:een 50hrz brom zou ook kunnen maar hoe krijg je die weg??
Je hebt niet toevallig een PC of tablet aan je versterker hangen ? Ik heb ook regelmatig last van een brom in beide MFB 544 wanneer ik via mijn tablet afspeel. Volgens meningen hier zou dat aan de oplader kunnen liggen.
Binnenkort uitverkoop
tijntje
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 feb 2016, 15:15

12 mar 2017, 15:17

goedemiddag.

ik ben gisteren nog even met de 545 bezig geweest.
als ik een draad op de achterkant van het chassis naar een blanke verwarmingsbuis doe is de brom weg.

heeft dit dan te maken met de voedingstrafo die in de 545 zit??

m vr gr martijn.
Gebruikersavatar
nijhuisr
Berichten: 1492
Lid geworden op: 16 jan 2012, 00:40
Locatie: Alkmaar

12 mar 2017, 15:54

Heb je TV via de kabel? Trek die eens los, bij mij geeft UPC 400mV spanning op de randaarde...
Denon pre-amp DAP2500A 2xDenon 720A CD60 SL1200mkII
MFB 4x541 4x532 4x544 2x587 2x585 2x545 2xF9638 F9414
Zelfbouw A20 box uit het groene 1971 boekje met AD1256 W8
Zelfbouw box 4 weg met de 12100
Gebruikersavatar
JohnP
Berichten: 1944
Lid geworden op: 12 mar 2012, 18:44
Locatie: Kerkdriel

12 mar 2017, 17:52

Dit lijkt op een aardlus met een van je aangesloten apparaten.
Wat nijhuisr ook al zegt een Ziggo/UPC aansluiting kan hier de oorzaak zijn. Ook via de kabel kan een aardlus ontstaan.
De enige manier om er achter te komen is de apparaten los te koppelen en één voor één weer aan te sluiten en te testen.
Groeten,
JohnP
U = I x R, P = U x I of zoiets.

Philips 2x 22RH832, 4x 22RH544, N4506, N4520, 2x N6330, VR2340
2x AXYS Repro2, Panasonic AG7750, JVC GY-DV5000, JVC BR-DV3000
tijntje
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 feb 2016, 15:15

12 mar 2017, 20:36

bedankt voor de reacties.

ik heb de kabels en modem alles eruit gehaald.
maar hier was geen oorzaak te vinden.
het zit echt in de 545 box zelf.

ga morgen weer alles even nalopen op solderingen,stekkers,meschien toch de weerstanden.of meschien toch de trafo :(

jullie horen nog van me.

m vr gr martijn.
Plaats reactie