Automaat 22AH567

Alles over onze geliefde MFB boxen in deze categorie.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

21 dec 2018, 17:06

Vanmorgen viel me op dat 1 van mijn 567 MFB luidsprekers ingeschakeld bleef staan terwijl er al bijna 12 uur geen signaal werd toegevoerd?
De set luidsprekers heb ik 2 jaar geleden gereviseerd met de revisie setjes uit de webshop en hebben het sindsdien probleemloos gedaan.

Als eerste heb ik de elco's op de inschakel print gecontroleerd en deze voldeden allen nog aan hun waarde toch heb ik ze vervangen. Nu de luidspreker weer geprobeerd en deze schakelde nog steeds niet uit?
Nu de FET BF245a vervangen voor een BF245b maar ook dit hielp niets, hierop heb ik alle transistors vervangen.
Na al dit werk schakelt de luidspreker nog steeds niet automatisch uit?

Ook heb ik de drukschakelaars getest en deze werken allemaal nog (zijn nu 2 jaar oud) dus hier ligt het probleem ook niet.
De luidsprekers zijn op een eindversterker aangesloten met de input op 20V en dit werkt al jaren zo, ook heb ik de kabels omgewisseld maar het helpt allemaal niets.

Nu heb ik de luidsprekers direct op de timer aangesloten zodat de 567 MFB luidsprekers gelijktijdig met de stereo installatie in en uit schakelen maar dit lijkt me niet gezond voor de timer

Misschien is het tijd voor een ECO maat van Chris.

Als iemand nog ideeën heeft wat de oorzaak kan zijn dan hoor ik dit graag.
Gebruikersavatar
sjonny
Berichten: 1234
Lid geworden op: 29 dec 2011, 22:45

21 dec 2018, 17:34

als je niets er op aan sluit schakelt deze dan wel uit?Dus zonder din plug eraan.

misschien pikt ie ruis op.
je zou een weerstandje over de ingang kunnen zetten.

john
Eeeeeuh das ook leuk maar waar zal ik nu eens aan beginnen?
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

21 dec 2018, 19:42

Zonder kabel schakelt hij ook niet uit, maar dat weerstandje kan ik wel eens proberen.
Gebruikersavatar
Salvador.
Berichten: 142
Lid geworden op: 24 jan 2017, 17:42

22 dec 2018, 12:03

Al gelijkspanning gemeten over de 330uF Elco in de automaat? Deze spanning moet na geen aangeboden signaal zakken en bij c.a. 1,55V (kan variëren) schakelt het relais af.
Verder geen BF245A gebruiken, maar BF245B, gebruik altijd de waarden uit het schema. Alle andere transistoren uit de automaat al vervangen en diodes + koolweerstanden gecheckt? De foliecondensatoren zijn neem ik aan al vervangen (haarscheurtjes of vallen zelfs al uit elkaar...hemelen..). Dat eerst doen ..de koolweerstanden gaan vaak kapot, de "kapjes" gaan loszitten, dan hemelt de weerstand of is helemaal niet meer verbonden...vooral de meest rechthoekige (Philips) types zijn vaak erg verdacht.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 3688
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

22 dec 2018, 12:46

Misschien gewoon eens naar de oorzaak zoeken en meten aan de hand van het schema?
Dat homeopatisch onderdelen vervangen leidt tot niets. Vervang dan meteen de hele box door een werkende :doh:
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

22 dec 2018, 15:14

Allen bedankt voor het meedenken.

De BF245a is 40+ jaar geleden standaard door Philips op de automaat gemonteerd en was nog origineel, deze heb ik nu vervangen voor een BF245b.
Met de revisie 2 jaar geleden waren ook alle foliecondensatoren en elco's vervangen evenals de transistors en weerstanden.
De koolweerstanden zijn vervangen voor metaalfilm weerstanden.

Vanmiddag heb ik een klein onderzoek gedaan waarom de ene 567 wel en de andere niet uitschakelt.
Bij degene welke niet uitschakelt is een duidelijke bromtoon waarneembaar (zonder aangesloten kabels), waarschijnlijk moet ik de oplossing zoeken in een massa probleem.
De komende week zal ik hierna op zoek gaan en alle nu vervangen elco's weer terugplaatsen want hier ligt het duidelijk niet aan.
Aangezien ik toch bezig ben zal ik ook alle oude nog originele DIN kabels vervangen voor moderne beter afgeschermde kabels. De kabels heb ik 1 1/2 jaar geleden al gekocht uit de webshop en liggen nu stof te happen :oops:
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

24 dec 2018, 12:23

Het brom probleempje is opgelost door een extra massakabeltje.
De tweede 567 had ook al problemen met uitschakelen en ook hier heb ik een extra massakabeltje aangelegd.

Inmiddels heb ik het probleem van automatisch afschakelen ook kunnen achterhalen, het kwam hoogstwaarschijnlijk door een te lage vochtigheidsgraad deze zat tegen de 25% aan.
Op dit moment draait er een luchtbevochtiger (Philips) en schakelen de 22AH567 weer gewoon aan en uit.
Gebruikersavatar
Bapakpinter
Berichten: 1045
Lid geworden op: 21 dec 2015, 10:13
Locatie: Haarlem Noord
Contacteer:

25 dec 2018, 14:12

HAllo Yde,
Welk model luchtbevochtiger gebruik je
HIer in huis. Is het veel te droog
pijnlijke ogen, het percentage vocht bedraagt meestal maar 30 procent,
nieuwbouw en alles electrisch.
Groet Ruud
22RH541, GA212, B5X84A, N2214, N4418, AR9199, RS9197, AG2100, VR620, CD439, CD1006, B5X04A, PM2151, PM2154, L4X05T, L4X95T, EL3585, EK3227, N6312, N6306 en nog wat :think:
http://www.jendela.nl
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

25 dec 2018, 14:38

Ik gebruik de HU4803/01 een leuk model en werkt perfect :)
Gebruikersavatar
Bapakpinter
Berichten: 1045
Lid geworden op: 21 dec 2015, 10:13
Locatie: Haarlem Noord
Contacteer:

25 dec 2018, 18:01

Ik gebruik de HU4803/01 een leuk model en werkt perfect :)
Bedamkt, ruud
22RH541, GA212, B5X84A, N2214, N4418, AR9199, RS9197, AG2100, VR620, CD439, CD1006, B5X04A, PM2151, PM2154, L4X05T, L4X95T, EL3585, EK3227, N6312, N6306 en nog wat :think:
http://www.jendela.nl
Gebruikersavatar
Bapakpinter
Berichten: 1045
Lid geworden op: 21 dec 2015, 10:13
Locatie: Haarlem Noord
Contacteer:

25 dec 2018, 18:28

Hallo Yde,
ik denk dat wij een groter model nodig hebben :(
Onze huiskamer keuken is 69 vierkante meter opp. :D
Ruud
22RH541, GA212, B5X84A, N2214, N4418, AR9199, RS9197, AG2100, VR620, CD439, CD1006, B5X04A, PM2151, PM2154, L4X05T, L4X95T, EL3585, EK3227, N6312, N6306 en nog wat :think:
http://www.jendela.nl
Gebruikersavatar
Yde
Berichten: 1988
Lid geworden op: 18 mar 2015, 15:01
Locatie: Drachten, Friesland

26 dec 2018, 20:27

Mijn woonkamer is ook groter maar als de luchtbevochtiger op de volle 100% draait komt de vochtigheidsgraad toch boven de 45% uit al heeft dit wel even tijd nodig. Ik had bijna 2 dagen nodig om van 25% tot 40% vochtigheid te komen en moest een aantal keren per dag water bijvullen.

Een andere optie is de HU4813 deze is geschikt tot 44m2 of de HU5930 tot 70m2 maar deze is in verhouding weer duur in aanschaf.
Plaats reactie