587 woofer survival mod

Alles over onze geliefde MFB boxen in deze categorie.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3087
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

587 woofer survival mod

Berichtdoor motoindo » 09 mei 2018, 14:03

Even een observatie uit de praktijk, het aantal binnenkomende 587 met verontrustende klachten neemt de laatste tijd nogal toe. Zo heb ik er ook nu weer eentje op de plank staan, ding werkt perfect op huiskamer niveau maar begint spontaan blokgolven van een paar hertz te produceren wanneer hij wat harder gezet wordt met iets als dit en nee, het zit niet in de muziek 8)Opzich ligt de oorzaak voor de hand, nader onderzoek toonde ook nu weer aan dat er een onderbreking in de aansluitingen van of de spreekspoel of de opnemer of beide zat, in dit geval waren het alleen de opnemer litze. Blijkbaar staan deze bij wat grotere excursie - denk stoepen - te strak waardoor de boel last van metaalmoeheid krijgt en op termijn de brui eraan geeft.

Omdat stoepen - terecht - een redelijk populaire mod is heb ik gezocht naar een manier om de woofers beter bestand te maken tegen litze breuk en kwam met deze mod op de proppen. Of het werkt moet de toekomst uitwijzen maar de paar millimeters extra wiggle room plus een drupje lijm op het aanhechtingspunt met de konus zijn 10 minuten werk en derhalve het proberen waard.

Standaard zitten de litze om een eigen pikkies heen gesoldeerd :

Afbeelding

Door deze los te solderen en met een pincet naar de grote faston stekkers om te leiden komen er een paar millimeter extra litze beschikbaar.

Afbeelding

Daarbij tevens een extra druppel lijm om de aanhechting - waar het 9 van de 10 gevallen fout gaat - extra te zekeren.

Afbeelding

Let er ter voorkoming van ritsels bij het overzetten op dat de litzes vrij van de konus blijven ! en natuurlijk doe je dit op eigen risico !

Terug naar “MFB boxen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten